Понекогаш треба да се откажете од некого ! Не зашто на тебе не ти е гајле, туку затоа што нему му е сеедно.
Вистинската ЉУБОВ нема среќен крај, таа едноставно не завршува... Не залажувајте се дека можете да ја насочувате ЉУБОВТА, напротив, ЉУБОВТА ве насочува вас !!! ЉУБОВТА е оган кој се обидувате да го изгаснете со бензин.
Никогаш не дозволувај некој да те гледа од високо - Запомни..само небото е над тебе! Не боли паѓањето , боли тоа што те туркаат луѓето кои мислиш дека ке те држат кога паѓаш. Кога ништо не е сигурно, значи се е можно. Слободни сте ако ви е чиста совеста. - Гете
"Too bad ignorance isn't painful." "Ништо не е повидливо и поприсутно од твоето отсуство." "Dealing with backstabbers, there was one thing I learned. They're only powerful when you got your back turned." "I am whatever you say I am; if I wasn't, then why would you say I am." “I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that.”
Животот е драма, животот е филм... колку и да бидеш искрен, некад мора да изглумиш ! Вашиот живот може да се смени за неколку часа и тоа од луѓе кои не ги ни познаваш. 12 годишно девојче ставила статус: ''Stani malo, nemoj tako, nemoj dok nas gleda svako.'' Сигурно мајка и ја тепа по улица. Сам си коментира на статус..исто ко сам да си збориш. 10 годишна напишала : ''Разочарана сум од некои личности...'' ШТО Е БЕ, ТЕЛЕТАБИСИ ТИ ПОЧНАА ПОКАСНО?! Никогаш не дозволувај некој да те гледа од високо - Запомни..само небото е над тебе! За нашите чувства размислуваме кога одиме во кревет. Денес не е лесно да си добар. Треба и да си доволно силен за да ги поднесеш последиците од твојата добрина. Врската со погрешна личност е како прошетка по дожд: можете да уживате, но знаете дека ќе настинете. Понекогаш посакуваш да бидеш птица и да летнеш од проблемите... Животот стана скап,а луѓето евтини! Понекогаш е подобро да си сам. На пример кога ќе купиш Милка.
Ако некој е забавен,паметен или на некој друг начин надарен, тогаш треба да го цениме по тоа, а не по положбата што му ја наменил Бог