Sister. She is your witness, who sees you at your worst and best, and loves you anyway. She is your partner in crime, your midnight companion, someone who knows when you are smiling, even in the dark. She is your teacher, your defense attorney, your personal press agent, even your shrink. Some days, she's the reason you wish you were an only child.
„И кога сите бродови ќе ти потонат, најди едно поле. Поле широко. Па, затвори очи, исклучи уши, растерај мисли и… диши длабоко. И обиди се да научиш нешто од сопствените грешки. Да научиш нешто од себе. Она што веќе си го искусил“. - Игор Џамбазов
Најдобрите и најубавите нешта на светот не можат да се видат ниту да се допрат. Тие мора да се почуствуваат во срцето.
„Многу го сакаше, и премногу ако ме прашувате. Мислам дека ни самата не знаеше зошто и како, но го сакаше. Кокетираше со други, да се разбереме, и љубеше други, многу други… Но ја немаше таа искра во очите и таа насмевка на лицето како кога зборуваше со него.“
Никогаш не е лесно да се вратиш назад на минатото, но секој човек може да почне сега и да направи нов крај во неговиот живот.
Човекот на вашиот живот нема да го препознаете ниту по изгледот, ни по дипломата, ниту по интелигенцијата. Вистинскиот ќе го препознаете по начинот на кој ве држи за рака, по начинот на кој бакнува и ве гушка. Неговата прегратка не е ниту пресилна да останете без здив ниту лабава па да исчезнете без траг. Вистинскиот ве гушка таман толку силно колку што ви треба да знаете чија сте ...
Животот не ми е совршен, ниту пак јас сум совршенa, но барем знам да ги ценам вистинските работи и да ги почитувам правите личности .. Тоа ми е сосема доволно за да бидам СРЕЌНА !!!
“Tešio sam se da će sve biti bolje kad se probudim. Ali, postojao je jedan mali problem: Prethodno je trebalo zaspati.” - D.B