Понекогаш кога останеше сама со своите мисли,чуствуваше дека сеуште ја сака.Тогаш одново потонуваше во солзи и горко се молеше таа љубов во срцето најпосле да се претвори во омраза,за да не ја боли толку многу и толку силно... Ako ne se izborish sama vo zivotot, nikoj nema da te cene -i onaka site se do tebe samo koga Im trebas. Ќе се сетиш знам, ќе ти се освежи меморијата, но никогаш нема да ја имаш силата и моќта да ме побараш, едноставно кажано гордоста го прави своето, а ние по неа. Ја сакав, а не ни бев свесен за тоа, си велев можам јас да живеам и без неа, нема да ме боли, сеедно ќе ми е.И затоа секогаш и се враќав, мислев дека можам во секое време да ја оставам, ама се лажев..
Не постои пијалок, шарм или човек кој може да те натера да ја изневериш саканата личност. Во спротивно, тоа не е љубов !
- Remember that failure is not the opposite of success, it is a part of success. - Be miserable. Or motivate yourself. Whatever has to be done, it's always your choice. - Expect problems and eat them for breakfast.
Подобро е да бидеш вистински никој, отколку лажен некој. Зборувај помалку,и ќе кажеш повеќе. Најубавиот храм - срцето на една жена. - Коцебу Успехот е чиста среќа.Прашајте го било кој што не успеал. - Ерл Вилсон Вистинската љубов го цени тоа што го љуби, но не е вистинска љубов онаа што го љуби само тоа што е ценето. - Борн Животот е прекраток за да го поминете со луѓе кои ја истиснуваат среќата од вас. Успехот ги покрива мноштвото грешки. Љубовта е како оган, или ке ви го стопле срцето или ке ви го изгоре.
"...остави го, нека се удави во своите грешки...барем ке научи колку бесполезно е да си пливач а сепак да те снема во најплиткото!..." "...За да имаш ангелски карактер, треба да имаш ѓаволско трпение!!..." "....најголема психичка тортура за непријателите се моментите кога сфаќаат дека и покрај нивните подли и очајнички обиди да ве уништат, на вас ви оди фантастично добро!..." "...и подобро е двајца да спијат одделени мислејќи еден за друг отколку во ист кревет а отсутни еден од друг!..." "...имам доволно достоинство за да не паднам на колена пред никој...доволно чест за да заминам кога ке ја загубам битката...но и доволно смелост да се вратам за да ја добијам војната!..." "....и доволно е само еднаш бившиот да се сети на тебе тогаш кога и тој ке стане бивши...на оној ист начин како што тебе те оставил во минатото...ти добиваш чиста сметка а тој за жал, долга љубов...кон тебе...." "...не може да ве разочара човек, кој одамна изгубил верба во Себе си..."
Не троши си го времето давајќи објаснувања, луѓето и онака ќе слушнат само тоа што сакаат да слушнат!
Животот е едно чудно превозно средство на кое не можеш да му го предвидеш возењето.Час те вивнува на небо, а веќе наредниот те спушта на замја. СОВЕТ:Немој да го одбиеш возењето, само цврсто држисе.