Во преостанатиот дел од животот ќе мора да стануваш повеќе пати него што ќе паѓаш,затоа почни да се навикнуваш на тоа. - Џон Вејн Жената е иднина и живот.Ако го љубиш животот,тогаш ја љубиш и жената.Ако ја мразиш жената,и животот ти е омразен. - К.Упдал Добро размислете пред на некого да му упатите тежок збор,но никогаш не пропуштајте моност да каете некој добар збор. - Џорџ Лоример Желбата за моќ нема корен во силата, туку во слабоста. Страшливиот пријател е поопасен од непријателот, бидејќи од непријателот се плашиш, а на пријателот се надеваш. - Толстој
Ми рекоа дека за да се заљуби требало да го насмеам, но секој пат кога тој ќе се насмее, се заљубувам јас ...
Кучето три дена да го храниш - три години ќе те памети, а човекот три години да го храниш - за три дена ќе заборави !
I don't want just your heart. I want your flesh, your skin and blood and bones, your voice, your thoughts, your pulse and most of all your fingerprints everywhere.
“Relationships are all about trust and equality. If one person shares, then the other person should share, too.”
Секоја жена, без оглед колку изгледа силна и самоуверена, копнее по некој што ќе ја прегрне и заштити, посилен од неа.
...Да очекувате друѓите да бидат фер со вас само затоа што вие сте фер со нив,е исто како да оцекувате лавот да не ве изеде бидејќи вие нема да го изедете него... ....љубовта е чувство а не одлука, додека верноста е одлука која произлегува од квалитетот на љубовта... ...во главата полна со стравови нема место за љубов и сонови....
По прекрасната свадба еден млад брачен пар на првиот ден од нивниот заеднички живот одлучиле никому да не му ја отвораат вратата тој ден и направиле договор - не се отвора вратата за никого по никоја цена – ќе бидат сами првиот ден од бракот! На тој ден прво дошле родителите на мажот – сакале да го видат синот и снаата. Затропале на вратата зад која биле сопружниците, но никој не им отворал. Затропале повторно – мажот сакаше да ја отвори вратата, се двоумеше но поради цврстиот договор кој го направи со жената – не ја отвори вратата, а родителите видоа, невидоа тажни си заминаа. Набргу потоа повторно некој затропал на вратата – овој пат биле родителите на жената. Младенците повторно стоеа зад вратата се гледаа додека ѕвоното ечеше низ куќата. Жената го прегрна мажот и со солзи на очите му шепна – не можам ова да им го направам на моите родители, и таа ја отвори вратата. Сопругот не кажа ништо. Поминаа неколку години и тие добија 4 сина, а петтото дете беше девојче. Таткото, за раѓањето на синовите прославил, но за раѓањето на ќерката направил невидена фешта – ги поканил сите што ги познава и потрошил неброени пари за забавата. Подоцна таа ноќ неговата сопруга го запраша што е причината за таквата голема прослава за ова бебе додека за 4 сина претходно имале поскромни забави? На тоа сопругот и одговорил со една реченица – бидејќи таа е таа која ќе ја отвори вратата еден ден за мене!
Само делата долго се паметат, зборовите уште утре ќе го сменат својот ред. Не размислувај премногу за иднината,да не ја заборавиш сегашноста. Сомневањето и љубомората често го предизвикуваат тоа од што се плашат. - Томас Џеферсон Кој ќе почне да трча по среќата ќе види дека таа бега од него. - Хари Фоздик
здравјето е круна на главата на секој човек која може да ја види само оној кој е болен Несреќата го обликува човекот и го присилува да се запознае самиот себе. Времето го учи на се оној што живее вечно, но мене не ми е дадена вечноста. Има две врсти несреќи: несреќа која ни се случува нас и среќа која им се случува на другите Кога на човек му ја кинат главата, сеедно му е кој тоа го прави.