Моето прашање и мојот одговор, е мојата насмевка. Можам да зборувам, но се уморив од објаснување! Затоа кога ќе се насмевнам, никој незнае дали е тоа тага или среќа... Наивност или Искуство... Иронија или Знаење... Слабост или Сила! Само тогаш ги ставам во дилема... да не знаат ништо, а да се сомневаат во се! Да зборуваат а ништо да не знаат !!!
* Многу подобро се живее ако не кажеш се што знаеш, ако не веруваш во се што ќе слушнеш, а за се останато можеш само да се намсееш.
*Love your parents. We are so busy growing up, we often forget they are also growing old. *Кога животот ти дава сто причини за да плачеш, покажи му дека имаш илјадници причини за да се насмевнеш. *Како што растеме, учиме дека личноста која никогаш не сме очекувале да нè разочара, веројатно ќе го направи тоа. Вашето срце ќе биде скршено, вие ќе скршите туѓи. Ќе се карате со вашиот најдобар пријател или можеби дури ќе се заљубите во него и ќе плачете бидејќи времето лета за миг. Затоа, направете многу слики, смејте се често, лесно опростувајте и љубете како никогаш да не сте биле повредени. Животот не доаѓа со гаранција, со време за одмор, со втори шанси. Треба само да го живеете во потполност. Кажете му некому што тој значи за вас и смело прекорете некој што ве разочарал или навредил, зборувајте гласно, танцувајте на пороен дожд, држете нечија рака во вашата, утешете пријател, заспивајте гледајќи го заоѓањето на сонцето, станувајте доцна наутро, флертувајте и смешкајте се додека не почувствувате болка на вашето лице. Не плашете се да ризикувате и да се заљубите, и најмногу од сè, живејте во моментот, бидејќи секоја секунда што ја трошите во лутина или вознемиреност е секунда од среќата која никогаш не можете да ја вратите назад. *Отсекогаш знаев дека сеќавањето на солзите од минатото ќе ме засмева, но никогаш не очекував дека сеќавањето на насмевките од минатото ќе направи да заплачам. *Најтажната работа во животот е кога ќе запознаеш некој што многу ти значи, за на крајот да сфатиш дека не сте биле створени еден за друг и едноставно мора да го пуштиш да замине. *Најдобар пријател е оној со кој можеш да се нишаш на нишалка во дворот, да не проговориш ниту еден единствен збор, а потоа да заминеш со чувството како тоа да бил најдобриот разговор што некогаш си го имал. *Секогаш ставај ги своите нозе во туѓи чевли. Ако почувствуваш болка, најверојатно така се чувствува и личноста која е нивни сопственик. *Најсреќните луѓе не секогаш го имаат најдоброто од сè во животот. Тие само го искористуваат максимумот од сè што им доаѓа на патот.
„Ако жената е убава кога ќе стане од спиење, тогаш е навистина убава!“ If you’re going through hell, keep going. „Некои луѓе премногу често си дозволуваат да ја стават љубовта во секоја реченица. Понекогаш и без врска. Ќе ја спомнат љубовта во некој контекст, кој воопшто не е соодветен и мислат дека со тоа завршиле работа. Грешка, луѓе мои. Љубовта не е збор за во прости реченици. Љубовта е простопроширена.“
Штета што некои моменти почнуваш да ги цениш откако тие ќе станат само спомен. Spoiler си се пронајдов
~Art is the only way to run away without leaving home. ~Life without love is like a tree without blossoms or fruit. ~If I had to choose, I would rather have birds than airplanes. ~You are never too old to set another goal or to dream a new dream.