Чепкање нос за некои е единствен начин да допрат подлабоко во себе. Жена е како земја. Колку подлабоко ораш, подобро раѓа. Крстозбор : 69 хоризонтално - вечера за двајца. Љубовта знае да боли ако паднете од кревет. Немам ни’ пријатели, ниту непријатели. Да имав пријатели ќе ме извадеа од гомна. Да имав непријатели ќе ме удавеа во гомна. Ако си спремен да спиеш на нејзиниот газ наместо перница, значи навистина имаш доверба. Подобро е да бидеш аматер во професија која ти одговара од колку да бидеш професионалец во професија која не ти одговара.
Just for once. I want to be happy. I want to get the boy. I want to kiss in the rain. I want to wear his sweatshirt. I want to fall asleep in his arms. I want him to hug me from behind. I want to stay up all night talking to him. I want to fight over who loves who more. I want to be happy. Just for once. I'm not scared anymore. Because I know In the end, Fate will bring us together or bring us something better ♥
моите омилени Кога љубовта ќе ти даде знак следи ја.. иако нејзините патишта се тешки и стрмни - Халил Џибран Големата карпа нема да ја помрдне ветерот, така што ни умот на мудриот човек нема да ги помрдне ниту честа ниту навредата - Буда Никој не може да ја дочека зората а да не помине низ ноќта - Халил Џибран Соочен со тешкотијата, човекот има само три можности: да се бори , да не прави ништо , да бега! - Анри Лабори Човекот може да биде уништен но не и победен Не сме ние тие кои ги зборуваме зборовите. Зборовите се тие кои зборуваат за нас Моето страдање е мојата одмазда кон самиот себе - Албер Коен Најдобрите работи во животот поминуваат бидејќи прво велиме уште е рано а потоа премногу е доцна - Гистав Флобер Иднината е дар што ни го подарува минатото Андре Малро Living is easy with eyes closed
... Тие што вистински ги сакаме ... не мора да ги ... ИМАМЕ ... Доволно е само да бидат блиску до ... НАС ... Љубовта е во ... ТОПЛИНАТА ... од ... БЛИЗИНАТА ... Научи да се бориш за она што го сакаш. Бори се со желба и од срце зошто само така ќе успееш. Не дозволувај првата пречка на патот да ти ја сруши надежта по она по кое што копнееш и да те натера да се откажеш. Цени си ги солзите и не дозволувај да бидат пролеани за секого. Љуби искрено и од срце и не дозволувај пријателството да те задоволи, туку бори се за љубовта - таа ќе те исполни.................. Ми недостигаат тие денови кога најтешка работа ми беше да ги заврзам чевлите, а сега ми е да научам како да се смеам кога се однатре ме тера да плачам............ Болката не доаѓа од оние кои ги мразиме...туку од оние кои ги сакаме.........
Секоја девојка треба да го искористи она што ѝ го дала Мајката Природа, пред Таткото Време да ѝ го земе. Лоренс Питер
Тоа што поминало, веќе не постои; тоа што ќе биде, сe уште не дошло. Па, тогаш, што постои? Само онаа точка во која се спојува минатото и иднината. Ете, во таа точка е целиот наш живот. (Л.Н.Толстој) Да се заљубиш не значи да сакаш. Човек може да се заљуби и додека мрази. (Достоевски) Љубовта е заедничка потрага по знаење. (Сократ) Дојдов од совршенство и се враќам во совршенство. (Зен филозоф) Кога на земјата сe би било разумно, ништо не би се случувало. (Достоевски)
Вистинските вредности не се промениле. Сеуште е најдобро да си искрен и чесен, да правиш колку што можеш повеќе од она што го имаш, да те усреќуваат малите задоволства и да имаш храброст кога нештата ќе тргнат наопаку.
Подобро каменче подарено од љубов,него ли дијамант за прошка! Не прекинувај ја жената додека молчи, можеби не сакаш да го слушнеш тоа што го мисли!