Марфиеви закони за љубовта Не постои подобар лек за сексот од повеќе секс. Кога жената почнува да го разбира мажот, тогаш престанала да го слуша. Сакајте го својот сосед, но внимавајте да не бидете фатени. Љубовта е прашање на хемија, сексот е прашање на физика. Љубовта е победа на имагинацијата над интелигенцијата. Квалитетите кои најмногу ја привлекуваат жената кон мажот се квалитети кои подоцна во годините таа нема да може да ги поднесе. Мажот во куќа повеќе вреди од двајца на улица. Сексот е како снег- никогаш не знаете колку сантиметри ќе добиете или колку долго ќе трае. Никогаш не спијте со некој полуд од вас. Најдобриот начин да задржите маж е во вашите прегратки. Подобро е да љубите и да изгубите, отколку никогаш да не љубите. Никогаш не се расправајте со уморна жена... Ниту пак со наспана. Сексот е деветта причина за реинкарнација. Останатите осум не се важни.
Еден ден сите ќе те напуштат, само ти не се откажувај од самиот себе, продолжи напред бидејќи тоа е твоја борба и твоја победа
Видов сиромашен човек,немаше што да јаде. Видов богат човек,немаше кога да јаде. И двајцата беа гладни...
Every form of addiction is bad, no matter whether the narcotic be alcohol, morphine or idealism. Carl Jung Swiss psychologist (1875 - 1961) The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.
Aко твојата среќа зависи од постапките на другите, тогаш навистина неможе да се каже дека си среќна личност. Избори се сам за твојата среќа!
Луѓето кои ги осудуваат туѓите деца не знаат ни половина од она што го прават нивните кога ќе ја затворат вратата од дома.