Никогаш не се извинувај за тоа што си чувствителна и емотивна личност. Тоа нека биде знак дека имаш големо срце и дека не се плашиш да им дозволиш на другите да го видат тоа. Покажувањето на своите чувства е знак на сила.
Кога мислиш дека се е нечија туѓа вина ќе страдаш многу. Кога ќе сватиш дека се зависи од тебе ќе научиш што е среќа.
"Suddenly he stopped the car and looked directly into my eyes. No one can lie, no one can hide anything, when he looks directly into someone's eyes. And any woman with the least bit of sensitivity can read the eyes of a man in love. I thought immediately of what that weird young woman at the fountain had said. It wasn't possible but it seemed to be true. I had never dreamed that after all these" " By the River Piedra I Sat Down and Wept"-Paulo Coelho
Понекогаш и во во дното на најголемата радост се крие тагата. Човекот е човек, без разлика на кој сталеж припаѓа.
“As a general rule, people, even the wicked, are much more naive and simple-hearted than we supposed. And we ourselves are, too.” - Fyodor Dostoyevsky, The Brothers Karamazov
Времето навистина ги лечи сите рани… без оглед како се чувствувате сега. Најголемиот дел од времето она што го барате е пред вас. Луѓето заслужуваат втора шанса, но никако и трета. Преземањето на одговорност за неуспехот ја гради основата на успехот. Доколку не дејствувате, никогаш нема да знаете за сигурно. Личната гордост трае вечно.
-Ако се обидуваш да се разбереш според мислењето на другите за себе ќе створиш слика во која не можеш да се препознаеш. -Не забивај ја пресилно стрелата што никогаш не се враќа. Лесно е да се урне среќата,а толку е тешко да се врати. -Најсилни се оние чувства кои не смееш да ги кажеш.
Откако го сретна на ум имаше само едно: сите пред него беа само грешки кои ја подготвиле за него , да го љуби вистински.
"If you find a girl who reads, keep her close. When you find her up at 2 AM clutching a book to her chest and weeping, make her a cup of tea and hold her. You may lose her for a couple of hours but she will always come back to you. She’ll talk as if the characters in the book are real, because for a while, they always are.Date a girl who reads because you deserve it. You deserve a girl who can give you the most colorful life imaginable. If you can only give her monotony, and stale hours and half-baked proposals, then you’re better off alone. If you want the world and the worlds beyond it, date a girl who reads." — Rosemarie Urquico
Болката останува иста. Со текот на времето човекот само се навикнува на неа. Срцето може да ти го скрши некој што има место во него. Животот е борба во која само најдобрите победуваат. Понекогаш е подобро да го избереш подолгиот и потрнливиот пат. Секоја животна грешка не' учи да не ја повторуваме. Секој почеток има свој крај, среќен или тажен. Секој нов ден ни дава ново искуство. Човечкото срце е како вселенско тело. Колко ли апокалипси доживеало а сепак чука.
Можат се да ти земат... Но, секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.