- „Сакам расправии, сакам дебати. Не очекувам некој да седи и да се согласува со мене, тоа не суштината.“
Искуството не е она што му се случува на човекот, туку тоа што човекот го прави кога нешто му се случува.
...За се што си пропуштил нешто си добил...за се што добиваш нешто губиш.... Колку е само проклето точно!
Не мисли на денешниот ден, тој помина, мисли на утрешниот ден и што се ќе превземиш за да го направиш подобар од изминатиот ден !
Не дозволувај поради другите да го изгубиш тоа што го сакаш!! Никогаш немој да му вртиш грб на тој што бил до тебе кога си останал сам.
"When reading, we don’t fall in love with the characters’ appearance. we fall in love with their words, their thoughts, and their hearts. we fall in love with their souls." - Anonymous "I've learned that you can tell a lot about a person by the way (s)he handles these three things: a rainy day, lost luggage, and tangled Christmas tree lights." - Maya Angelou "I began to realize how important it was to be an enthusiast in life. If you are interested in something, no matter what it is, go at it full speed ahead. Embrace it with both arms, hug it, love it and above all become passionate about it. Lukewarm is no good. Hot is no good, either. White hot and passionate is the only thing to be." - Roald Dahl "Every day we should hear at least one little song, read one good poem, see one exquisite picture, and, if possible, speak a few sensible words." - Wolfgang von Goethe
Доколку го гледате она што го имате во животот, вие секогаш ќе имате повеќе. Доколку го гледате она што го немате во животот, никогаш ништо нема да ви биде доволно.
Секогаш кога ќе помислиш на неа, сети се - Таа ме сакаше но јас ја повредив. Кога ќе посакаш да и се јавиш, сети се - Таа повеќе не сака да ти го слушне гласот. Кога ќе посакаш да ја видиш, сети се - Таа повеќе не сака да те види. Кога ќе посакаш да ја прегрнеш, сети се - Сега друг ја прегрнува. Кога ќе посакаш да си покрај неа, сети се - Таа кога сакаше ти беше со друга. Кога ќе посакаш да сте пак заедно, сети се - Ти за неа не постоиш. Таа сега е вљубена во ДРУГ. Ако сакаш некој внимателно да те ислуша додека зборуваш, почни го разговорот со: “ Не треба да ти го кажам ова...“