Никогаш не дозволувај премногу луѓе да ти се мешаат во твојот живот, затоа што луѓето секогаш сметаат дека знаат како да го живеат твојот живот, а немаат ни најмала идеја како да го живеат својот. Полесно е да се насмееш, отколку да објаснуваш зошто си тажен... No matter who brings you down, and makes your day bad, there's always the people in your life who makes your life feel like heaven.
Сакам да кажам... Кога ќе слушнам некој како воздивнува со зборовите ‘Животот е тежок’, секогаш сум во искушение да прашам: ‘Во споредба со што’?
Сакам да кажам... Денешна Реалност: -Големи куќи,но мали семејства. -Високо образование,но малку здрав разум. -Напредна медицина,но лоша здраствена состојба. -Висок стандард,но малку хуманост. -Многу луѓе,но ретко кој е ЧОВЕК. ..Колку само точно..
ЉУБОВТА не претставува физичко задоволство туку душевна потреба. Само оној што ТЕ САКА вистински прво ќе ти го побара срцето,а потоа телото!
❝Никогаш не се обидувај некого да присилиш на нешто. Само настојувај да го стоплиш другиот со својата ДОБРИНА и тој многу полесно ќе ти стане добар пријател.❞
“If you have lost your life direction, give yourself a break, give yourself some time and space to examine what counts for you.” — Andrew Matthews, Happiness in a Nutshell
Се гледаме вечер?! -Неможам имам смртен случај. Кој умре?! -Ми умре желбата да те видам Жена се слуша во две прилики: Секогаш и во вечни векови..Амин Оној кој те сака сам ќе дојде кај тебе,нема да дозволи да го бараш и да го чекаш! Жената останува без зборови само кога се бакнува. не знам да мразам , но кога престанам да сакам станувам крал на рамнодушноста ај бакни ме да видам ќе ми се допадне ли... ако воопшто расмислуваш за тоа дали те изневерува.... нека тера работа... Заводливата жена прво ќе те маѓепса, а потоа ќе те разочара . "Мал стан. Изгледа среден, а во него хаос од емоции. Јас со разбушавена коса во твоја блуза без градник, ти до мене и вино. Така секој ден." Да освоиш жена не е тешка мисија, но да ја натераш жената да размислува за тебе и со време цела да ти се предаде е тешка, но не и невозможна мисија ако си полн со љубов ! Секој маж е веќе до пола заљубен во жената која знае да го сослуша. Јас ќутам она збори 2 саата и на крај завршува со "неам зборови"
Сакам да кажам... На некои луѓе не вреди да му докажуваш колку ти е дојдено до љубовта и пријателството.. можеби и не треба.. вистинскиот човек се чувствува без да му кажеш... Морав оваа да го споделам овде со вас затоа што секој збор е баш така ...