Сакам да кажам... Момче го прашало мудриот старец: "Што е поважно во животот, да сакаш или да бидеш сакан?". Старецот го праша момчето: "Кое крило и е поважно на птицата, левото или десното?''
You meet thousands of people and none of them really touch you. And then you meet one person and your life is changed... forever.
Анатол Франс:Вистински ги сакаме само оние што ги сакаме дури и во нивната немоќ и во нивното сиромаштво.
“Everyone should smile. Life really isn’t that serious. We make it hard. The sun rises. The sun sets. We just tend to complicate the process.” — Arian Foster
„Семејство. Бевме една чудна банда од ликови кои врват низ животот делејќи заразни болести и паста за заби, посакувајќи го туѓиот десерт, криејќи го шампонот, позајмувајќи пари, заклучувајќи се во собите. Во ист здив предизвикувавме болка и бакнувавме за да излечиме. Се сакавме, се смеевме, се чувавме и се обидувавме да ја откриеме нишката која нè држеше сите заедно.“ – Ерма Бомбек
“You think it’s cool to hate things. And it’s not. It’s boring. Talk about what you love and keep quiet about what you don’t.” — Liberal Arts “Books are the plane, and the train, and the road. They are the destination, and the journey. They are home.” — Anna Quindlen, How Reading Changed My Life “We write to taste life twice, in the moment, and in retrospection.” — Anaïs Nin, The Diary of Anaïs Nin, Vol. 5 “A good book … leaves you wanting to reread the book. A great book compels you to reread your own soul.” — Richard Flanagan; The Narrow Road to the Deep North “What a wonderful thought it is that some of the best days of our lives haven’t happened yet.” — Unknown
"Books are the plane, and the train, and the road. They are the destination, and the journey. They are home." — Anna Quindlen
И сите тие мангупи пред една девојка биле папучари и сите тие недостижни дами пред некого ја покориле својата љубов. Сите имаат слаба точка на која паѓаат, температура на која се топат и очи на кои не можат да одолеат. Тој што рекол дека неговата чаша не се крши, прв ја испуштил од раце.
Не се труди за никого. Труди се за себе затоа што истиот за кој си се трудел ГЛЕДА ДА ТЕ ЗАФРКНЕ ... Анонимен извор