Онака си одев накај дома,то ест ми завршија часовите од школо.И случајно онака се наведнав и на патот некој паметн имаше напишано нешто.Па како дојде времето сите со телефоните в раце и пишат нешто или не знам што,и така по пат одата..абре...а не гледаат дека можат глава да паднат,да се сопнат и резил да бидат после.Напредни....е да бе...јас мојот в чанта го бапкам да не бидам сега 24/7 на телефон,па ете ме жива сум...Значи вака беше напишаното: F*** your phone keep your head up!
Кога се мачиш со нешто, погледни ги сите околу тебе и ќе сфатиш дека секој човек се бори со нешто, и за нив, тоа е исто толку мачно колку што ти е мачно тебе во тој момент.
„Не одете онаму каде што ве води патот, наместо тоа одете каде што нема пат и оставете трага“ – Ралф Валдо Емерсон
Непознат автор: "Секогаш сакаш нешто повеќе. Но ако не се стрпиш ќе те пресече на пола пат. Не можеш да седнеш на друг стол, ако не станеш од првиот."
„Може да добиете илјада победи, ама најголема победа е онаа да се победите самите себеси.“ – Будa Најголема вредност е самоконтролата.
Кажете и на жена дека е убава, тоа ќе ви го памети една недела. Кажете и на жена дека е дебела тоа ќе ви го памети за целиот живот.
Кажете и на жена дека е убава, тоа ќе ви го памети една недела. Кажете и на жена дека е дебела тоа ќе ви го памети за целиот живот.
Ќе го запишам твоето име на песокот на најголемото море , така големите бранови и ветрови да го однесат некаде далеку.. можеби порано баш покрај истото тоа море цртавме срциња и други заљубени знаци , колку е суров животот, свати нели ....?
Лесно е некoму да му гo смириш гладот, тешко е да му ја исполниш празнината во срцето.- Мајка Тереза Не зборувај за својот успех пред личност што не успеала. - кинеска - Постои само едно нешто во светот кое со сигурност можете да го промените. Тоа сте вие самите. - Алдоус Хукслеј - Знаењето има граници, незнаењето нема. - Бранислав Нушиќ - Ако си внимателен на крајот како и на почетокот, ќе го спречиш неуспехот. - Лао Це - Доброто што го правиш ќе биде заборавено утре. -Не е важно.Прави добро.- Мајка Тереза Грешките од минатото не ве одредуваат вас како личност. Не дозволувајте вчерашните настани да ве спречат да направите нешто волшебно денес. Учете и созревајте од грешките.