Ако од некого не можеш да очекуваш пријателство и дружење, глеј да имаш корист, ако немаш, отфрли го од својот живот бидејќи ќе се случи да ти засмета. Права дама не се кара и расправа, таа знае дека нејзиното време е драгоцено и не им го подарува на таквите, туку прекратува. Не плаши се да живееш, убавите работи во животот се многу поинтензивни во споредба со оние кои можат да те повредат, не вреди да ги жртвуваш. Не е Земјата наша, ние сме деца на Земјата, затоа треба да живееме по законите на природата, а природата е хармонија за разлика од идилата која не е хармонија. Затоа не треба да бараме идила, тоа е онаа ,,краткотрајна среќа''. Биди во близина на деца и стари луѓе. Децата се чисти, невини и се радуваат на се бидејќи им е ново со што ќе те исполнат и тебе со живот, а старите се оние кои наместо да жалат за некои работи во минатото, тие за се се среќни иако носталгични, го сакаат минатото, уживаат во убавите спомени. Така ќе се потсетуваш колку е убав животот. Љубовта е најважна, но после неа сигурно следи победата. Ако си повреден/а од саканиот наместо да ти ја возврати љубовта, гледај да го победиш. Ништо не постигнуваш заминувајќи си со повредена гордост, гордоста е предуслов за да можеш да продолжиш понатаму.
Ги сaкaм мaжите кaквo штo гo сaкaм кaфетo. Тoплo,бoгaтo,темнo,сo прекрaсен мирис и мoќ дa ме држи буднa целa вечер. Убaвите жени се сoздaдени зa мaжи без фaнтaзијa.
Иако патуваме низ светот за да пронајдеме некоја убавина, мора да ја носиме во себе или никогаш нема да ја најдеме.
“Single people want relationships, settled people wonder if they’re missing out on something, traveling types miss stability, stable ones are restless, old friends want new friends, new friends miss old friends, and basically almost everyone my age has some dangling worry trailing around after them everywhere that they’re somehow not doing everything, that what they’re doing is not altogether the right thing, that they are missing out. Do not be ashamed. The doubt is natural, and everyone you know – yes, even that person – carries it sometimes too. Allow yourself to be peaceful. Allow yourself satisfaction in what you have. If you really don’t like it, allow yourself permission to make changes.” – Lillian Schneid
Не постои ништо сосема погрешно во животот , дури и часовникот кој не работи знае да биде точен два пати во денот!
"A friend is one who overlooks your broken fence and admires the flowers in your garden." — Unknown "We can complain because rose bushes have thorns, or rejoice because thorn bushes have roses." — Abraham Lincoln
Песимистот се жали на дождот, оптимистот чека сонце, а реалистот продава чадори Да беше љубовта дожд, немаше да користам чадор за да се заштитам од нејзините капки. Ќе оставев да ме измие убаво од глава до пети, да ми ја измие душата, да ми навлезе под алиштата. Да беше љубовта дожд, немаше да ја фатам во рака, бидејќи кога љубовта и дождот ги стискаш во дланката се побрзо се излизгуваат низ неа.
Срцето на сјајните личности потсетува на кокос кој иако е тврд однадвор, содржи освежителна вода и вкусна храна однатре.