I don't need Hollywood, Hollywood needs me! - некоја од форумѕиките го имаше како потпис. :up: Подобро да ме мразат поради тоа што сум, отколку да ме сакат поради тоа што не сум!
Во животот треба да прифатиме две работи. Првата дека не можеме се да имаме, а втората дека се што имаме можеме да го изгубиме!
Еден ден Љубовта го запрашала Пријателството Зошто постоиш ти кога веќе постојам јас ? ! А пријателството одговорило -Јас носам насмевка таму каде што ти носиш солзи ...
Како што растеме, учиме дека личноста која никогаш не сме очекувале да нè разочара, веројатно ќе го направи тоа. Вашето срце ќе биде скршено, вие ќе скршите туѓи. Ќе се карате со вашиот најдобар пријател или можеби дури ќе се заљубите во него и ќе плачете бидејќи времето лета за миг. Затоа, направете многу слики, смејте се често, лесно опростувајте и љубете како никогаш да не сте биле повредени. Животот не доаѓа со гаранција, со време за одмор, со втори шанси. Треба само да го живеете во потполност. Кажете му некому што тој значи за вас и смело прекорете некој што ве разочарал или навредил, зборувајте гласно, танцувајте на пороен дожд, држете нечија рака во вашата, утешете пријател, заспивајте гледајќи го заоѓањето на сонцето, станувајте доцна наутро, флертувајте и смешкајте се додека не почувствувате болка на вашето лице. Не плашете се да ризикувате и да се заљубите, и најмногу од сè, живејте во моментот, бидејќи секоја секунда што ја трошите во лутина или вознемиреност е секунда од среќата која никогаш не можете да ја вратите назад. So true
Далечината и го прави на љубовта, она што ветерот му го прави на огнот. Ако огнот е мал- ќе изгасне, но ако е силен- ќе се разгори.
Го сторивте невозможното (без ничија помош). Да и тоа е среќа! Да знаете дека можете и тоа што не можете!
Сакам да кажам... There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle. Albert Einstein
Изреки,поговорки,мудри мисли,секојдневни поуки и слично " Никогаш не се справувај со повеќе од еден вид проблем истовремено. Некои луѓе се справуваат со три: сите што ги имале, што ги имаат и што очекуваат дека ќе ги имаат. " Едвард Е. Хејл (1822-1909)