„Препознавањето на доброто кое веќе го имате во вашиот живот е основата на целото богатство.“ – Екарт Тол „Кога ќе се соочите со тежок период, имајте на ум дека предизвиците не се овде за да ве уништат. Тие се овде да ве подобрат и да ве направат посилни.“ – Џоел Остин „Убавиот ден почнува со убави мисли. Кога ќе се разбудиш, одвој момент за да ја сфатиш привилегијата што си жив и здрав. Во моментот кога ќе почнеш да се однесуваш кон животот како да е благослов, тој навистина ќе стане тоа. Времето поминато во ценење е време кое вреди да се живее.“ – Непознат автор „Промената може да биде страшна. Но знаете што е пострашно? Да му дозволите на стравот да ве спречи во растењето, еволуирањето и напредокот.“ – Мени Хејл
“All human wisdom is contained in these two words - Wait and Hope” ― Alexandre Dumas, The Count of Monte Cristo
„Светот нема да ти подари ништо, верувај ми. Ако сакаш да имаш живот, укради го.“ „Ако ги погазиме сопствените вредности, сме погазиле сѐ.“ „Бев толку блиску до тебе, што ми е толку студено кога сум покрај други.“ „Судбината е изговор за оние што одбиваат да ја преземат одговорноста за сопствениот живот.“
Не се важни оние кои не скршиле, туку оние кои биле тука да ни помогнат да го составиме она што е скршено.
Здрaвo девoјки Ми требa или некoјa интереснa пoсветa зa книгaтa штo ќе му јa пoдaрaм нa дечкo ми...незнaм штo тoчнo дa нaпишaм пa зaтoс бaрaм вaшa пoмoш...
“I can never read all the books I want; I can never be all the people I want and live all the lives I want. I can never train myself in all the skills I want. And why do I want? I want to live and feel all the shades, tones and variations of mental and physical experience possible in my life. And I am horribly limited.” “I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.” “I have the choice of being constantly active and happy or introspectively passive and sad. Or I can go mad by ricocheting in between.” Силвија Плат
Нешто од мојот омилен Буковски "My dear, find what you love and let it kill you. Let it drain you of your all. Let it cling onto your back and weigh you down into eventual nothingness. Let it kill you and let it devour your remains. For all things will kill you, both slowly and fastly, but it’s much better to be killed by a lover. Falsely yours. "
“A single day spent doing things which fail to nourish the soul is a day stolen, mutilated, and discarded in the gutter of destiny.” ―Michel Faber,The Crimson Petal and the White