Right is right, even if everyone is against it, and wrong is wrong, even if everyone is for it. - William Penn
There's a "hell" in hello "good" in goodbye "lie" in believe "over" in lover "end" in friend and "if" in life
"Most days I wish I'd never met you cause then I could sleep at night. I didn't have to walk around with the knowledge that there was someone like you out there."
Кога ќе ви одземат се,а ќе ви останат двете раце,составете ги една до друга за молитва. Тогаш ќе бидете најсилни. -Тодор Проески
Харуки Мураками: "Како што забележа еден руски писател, само карактерот може да се промени со возраста. Oграничувањата на човекот не се менуваат до смртта".
Се научивме да летаме во воздухот како птиците,да пливаме во вода како рибите...Останува уште да се научиме да живееме на земјата како луѓе. Бернард Шо
Антоан де Сент Егзипери: „Сите луѓе имаат свои ѕвезди, но тие не се иста работа за сите луѓе. За некои луѓе кои се патници, ѕвездите се водилки. За некои луѓе, тие не се ништо повеќе од мали светилки на небото. За академиците, тие се проблем. За мојот бизнисмен, тие беа богатство. Но, сите овие ѕвездите се неми. Ти, и само ти, ќе ги имаш ѕвездите како никој друг... Јас ќе живеам во една од ѕвездите и во една од ѕвездите јас ќе се смеам. И кога навечер ќе гледаш во небото, ќе ти се чини дека сите ѕвезди се смеат. И кога твојата тага ќе биде утешена (времето ги ублажува сите таги), ти ќе бидеш задоволен што си ме познавал. Ти секогаш ќе бидеш мој пријател. Ти ќе сакаш да се смееш со мене. И понекогаш ќе го отвориш твојот прозорец само за тоа задоволство, а твоите пријатели соодветно ќе бидат вчудоневидени кога ќе те гледаат како се смееш додека го гледаш небото.“
Л.Н.Толстој: „Да се каже дека некое уметничко дело е добро, но неразбирливо за повеќемина, е исто како да се каже дека одредена храна е многу добра, но повеќето луѓе не можат да ја јадат. Уметноста не е ракотворба, туку пренос на чувства кои уметникот ги доживеал.“