Мајка ми знаеше да каже: „Никогаш не се жртвувај за другите. Низ годините, сфатив што сакала да ми каже. Ако целосно се жртвувате, ќе се загубите себеси“. Карл Легерфелд
Nikada se ne bih odrekao prijatelja, bio bi uvijek uz njih, u dobru i u zlu. U dobru da se radujem uspjehu, u zlu da pomognem. Toše Proeski
"Длабоко им се заблагодарувам на љубезните дрвја чии гранки, натоварени со снег, заштитнички се наднесуваа над патот низ нашата шума, овозможувајќи му на авторот единаесет чудесни денови на тишина и соединетост." - Кен Кери: Преноси на ѕвезденото семе - вонземски извештај
“Сите среќни семејства наликуваат едно на друго. Секое несреќно семејство е несреќно на свој начин.” ,,Џентлмен во Москва” - Ејмор Тоулс
,,Во младоста човек треба да ЉУБИ, во зрелоста да пишува КНИГИ, а на стари години да ја кажува ВИСТИНАТА" Анри де Монтерлан
Кога се пишува цитатот одоздола се пишува и од кого е мислата, цитатот итн.Сигурна ли си дека овој цитат е од таа книга?
„Риболовот е најдобар онаму каде што одат најмалку, а колективната несигурност е лесна за оние луѓе што се малку похрабри. Доколку сте несигурни, погодете што? Останатиот дел од светот е таков. Не преценувајте ја конкуренцијата и не потценувајте се себеси. Вие сте подобри отколку што мислите“ - Тимотеј Ферис
Карл Јунг: „Тажната вистина е дека човечкиот живот, всушност, се состои од збир на непомирливи спротивности – ден и ноќ, раѓање и смрт, среќа и несреќа, добро и зло. Не сме ни сигурни дека едното ќе преовладува над другото, дека доброто ќе го победи злото или дека радоста ќе го потисне страдањето. Нашата личност е дел од светот што нè опкружува, а неговата тајна е безграничната мудрост.“
“the next time he points out the hair on your legs is growing back remind that boy your body is not his home he is a guest warn him to never outstep his welcome again” Excerpt From: Rupi Kaur. “Milk and Honey.”