●Кога ќе ја осветлиме темнината, гледаме каква е навистина и тогаш ја губи моќта над нас ●Тоа што сакаш некого, незначи и дека го познаваш!
Every one of us is, in the cosmic perspective, precious. If a human disagrees with you, let him live. In a hundred billion galaxies, you will not find another. Carl Sagan, Cosmos, 1980.
„Најубавите луѓе кои ги знаеме се оние кои го знаат поразот, го знаат страдањето, ја знаат загубата и го пронашле својот пат надвор од длабочините. Овие луѓе имаат чувствителност и разбирање за животот кои ги исполнуваат со сочувствителност, нежност и грижа. Убавите луѓе не се случуваат туку така.“ – Елизабет Кублер-Рос
„Животот поминат правејќи грешки не само што е подобар, туку е и покорисен од животот поминат не правејќи ништо.“ – Џорџ Бернард Шо
- Ако не си благодарен за она што веќе го имаш, што те тера да мислиш дека би бил задоволен со повеќе? - Рој Т. Бенет.
“Loneliness does not come from having no people around you, but from being unable to communicate the things that seem important to you.” Carl Jung.
Благодарам многу Уште нешто да те прашам, да не знаеш дали ја има во Македонија оваа книга, но во печатена форма? Не мора на македонски да биде, може и на српски. Не можам на интернет да читам многу... Ми се врти.