Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Quotes, интересни поговорки

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Fearless, 13 октомври 2010.

1. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Одамна престанав да давам објаснување, луѓето и онака сфаќаат како ним им одговара.

На miss-bootylicius, Gordana10, palavoto.devojce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. neltu

neltu Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9
    Не користете многу јаки зборови..тие само ќе ве направат да изгледате слаб.

Полесно е да се скрши еден сон отколку да се свати, формираќи една врска е бескрајно потешко отколку кршење на една.

3. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore! Dream! Discover!" (Mark Twain)

"We are selfish, base animals crawling across the earth, but 'cause we've got brains, if we try really hard, we can usually aspire to something that is less than pure evil!" (Dr. House)

"The danger of an adventure is worth a thousand days of ease and comfort." (Paulo Coelho)

Овие ми се најубавите.

На Cynthia и Meggy им се допаѓа ова.
  4. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    126
    Мажот може да се заљуби гледајќи жена, а жената најчесто се заљубува слушајќи го мажот.

5. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Твое е да му го покажеш патот на некого, не е твое да се грижиш дали тој или таа ќе оди правилно по тој пат.

Животот функционира само по две едноставни правила - ПРИФАЌАЊЕ и ПРОМЕНА. Прифати го она што не можеш да го промениш или смени го она што не можеш да го прифатиш.

Сите се смееме на ист јазик. Затоа насмевни се и секој ќе те разбере.

6. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    2.267
    Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself. - Leo Tolstoy :)

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Не е страшно да се умре со неисполнети соништа, страшно е да не се сонува... Не е срамно да не се достигнат ѕвездите, срамно е да се нема ѕвезди за достигнување.

8. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Someone asked the Dalai Lama what surprised him most.
    This was his answer:
    "Man. Because he sacrifices his health in order to make money.
    Then he sacrifices money to recuperate his health.
    And then he is so anxious about the future that he does not enjoy the present;
    the result being that he does not live in the present or the future;
    he lives as if he is never going to die and then he dies having never really lived
    ".

На Meggy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Подобро е да си бесен и да знаеш, отколку да си спокоен и да се сомневаш !

10. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.534
    Не се радувај ако ме видиш на дното - И змијата ползи, ама сите и се плашат

Долго им треба на мажите да сватат дека убавината во фустанот е всушност жената која го носи

Верувај му на оној кој може да ги види кај тебе:
    - Тагата позади насмевката,
    - Љубовта позади лутината,
    - Причината позади тишината.

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Убавината не дава радост на оние што ја поседуваат, туку на оние што умеат да ја сакаат и да и се восхитуваат.

На palavoto.devojce и ozbilnazena им се допаѓа ова.
  12. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Некои луѓе го трошат целиот живот за да остават впечаток за еден миг, на некои едноставно им треба еден миг, за да остават впечаток за цел живот...

Заборави ги тие што те повредиле, а вечна казна ќе им биде тоа што вечно ќе те памтат.

Можеш да ги затвриш очите за нешто што не сакаш да го видиш, но не можеш да го затвориш срцето за нештo што не сакаш да го чувтсвуваш."

"Лудоста на храбрите е мудроста на животот."

На silvy и Marley им се допаѓа ова.
  13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Во животот не чекајте да помине олујата, научете се да играте и на дождот.

Најубави спомени се оние кои не можеш да ги преточиш во зборови!

Ако навредуваш, полош си од твоите непријатели, ако се одмаздуваш се изедначуваш со нив, ако им простиш, се издигнуваш над нив.

Неуспехот е само можност да почнеш одново, овој пат помудро.

14. lovemebaby

lovemebaby Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    174
    Не е страшно да се умре со неисполнети соништа, страшно е да не се сонува... Не е срамно да не се достигнат ѕвездите, срамно е да се нема ѕвезди за достигнување

Имај срце кое што никогаш не се стврднува, трпение кое што никогаш не се уморува, допир кој што никогаш не повредува.
    Чарлс Дикенс

Мудар е тој кој што не тагува по нештата кои што ги нема, но им се радува на тие што ги има.

15. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Кога си тажен ... и посакуваш да умреш, сети се на оној кој умира а сака да живее!

На ma4e-94 и palavoto.devojce им се допаѓа ова.
  16. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Решив ова да го сместам токму во оваа тема, зашто иако е малку подолго сепак завршува со секојдневна поука....со нешто со кое живееме секојдневно и се справуваме (кој како нели).

Да напоменам само дека е дело на еден мој близок пријател кој можам да го сместам во оној мал круг на обични луѓе кои вистински ме инспирираат....

Македонски Менталитет - Приказна од една висококатница во Македонија

Во недела, ручек време (кога цела зграда е дома) Перо си излегол на балкон, си разгорел скара и веќе почнал да фрла кртина и други месни производи по расчадениот ќумур. При тоа на цел глас се распеал „ Узмиии, све што ти живот пружааа!“, кога што да види?! Од балконот над него, си излегол Митре со сопругата Јелица и тресат јамболии и ќебиња. Прашина и влакна летаат на сите страни, а одоздола чадот од ќумурот и месото радосно ги прегрнува.

- Сега ли најдовте да го чистите од болви тој селски чеиз?! - им свикал Перо додека со картонот за мавтање, сакал да ја заштити својата скара од контаминација.

-Море ако ти се симнам долу, ќе те потемнам поише од тоа џигерот - драмски му елаборилал, одозгора Митре.

-Припази малку на тоа речникот, говедо! - го предупредил Перо, што било воедно последен обид за колку-толку цивилизирана комуникација.

-Ти ли ќе ми кажеш што да правам со мојот речник, мочко низаеден?! - му свикал Митре, и влегол во својот стан со луцидна намера. Се вратил по 1 минута на балконот, со речникот „Страних речи и израза“ од Вујаклија, кој патем, е со пристојна килажа и остри тврди ивици. Пред да го лансира кон главата на Перо налутено цитирал еден пасус од речникот и потоа со насмевка на хиена го акнал Перо по црпката. Каква била конклузијата од оваа интелектуална полемика меѓу соседите набрзо било очигледно. Перо излегол од болница со чалма на главата на која што може да му позавиди и Моамер Гадафи. Пред излезот го чекал еден негов роднина. Перо со тажен поглед му се пожалил на роднината: -Не ми е криво шо ме акна со речникот, него ме боли тоа што ми опцу мајка на латински.

Како бре те опцу?! - го прашал налутено роднината, со агресивен поглед во очите, како Џингис Кан кога се спремал пред поход.

-Ете така, ми рече „Етиам ту, ми фили Брутус!“ - промрморел нажалено Перо и бавно се загледал во градскиот хоризонт полн со сообраќаен чад и контењери.

17. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Со оглед на тоа што Мајк Тајсон ми е идол ке пишам негови цитати ... Само се надевам не е проблем ако се на англиски ...

- Another thing that freaks me out is time. Time is like a book. You have a beginning, a middle and an end. It's just a cycle.
    Mike Tyson

- God lets everything happen for a reason. It's all a learning process, and you have to go from one level to another.
    Mike Tyson

-I feel like sometimes that I was not meant for this society.
    Mike Tyson

- I just look around and say, I'm a mess. I don't know why I do things.
    Mike Tyson

- I'm a dreamer. I have to dream and reach for the stars, and if I miss a star then I grab a handful of clouds.
    Mike Tyson

-I'm in trouble because I'm normal and slightly arrogant. A lot of people don't like themselves and I happen to be totally in love with myself.
    Mike Tyson

- I'm just happy I'm not a phony.
    Mike Tyson

And so others

И ај лав хим :inlove:

На Meggy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. StarBwoyy

StarBwoyy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    98
    The beauty of life - the pain never lasts
    The rain always past, the sun don't always shine
    When it's gone I'm lonely, but when it's there I'm fine

19. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Има женски кои постојано се жалат како не им доаѓа принцот на бел коњ, туку само коњот... па можеби тоа е така зошто се кобили, а не принцези :D

20. PoisonGirl-Valo

PoisonGirl-Valo Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    35
    Срцето е астролог кој секогаш ја погодува вистината. Разумот може да ни каже што треба да избегнеме, а само срцето може да ни каже што треба да направиме!