Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Quotes, интересни поговорки

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Fearless, 13 октомври 2010.

1. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    Најдобрата што ми е животно мото ... :)

I rather be hated for who I am, than be loved for who Im not !

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Кој сака нешто бара начини, кој не сака бара оправданија.

3. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    3.742

4. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Прочитав еден убав текст, не знам дали има посебна тема за вакви текстови, па го сместив овде во Литература.
    Ако не е соодветно местото, модераторите слободно може да го преместат во соодветната категорија. :)

Таа го заборави, тој неа не!

Беа заедно, уживаа во блаженството на нивната љубов, но во текот на цела таа врска таа како да даваше секогаш повеќе дел од себе.
    Се трудеше да биде подобра за него, знаеше да премолчи кога тој ќе ги повреди нејзините чувства со некој неумесен коментар, а и знаеше да прогледа низ прсти кога тој ќе ја ставеше на второто или третото место на листата на неговите приоритети.

Таа го сакаше!

Го милуваше, го бакнуваше и го сакаше со сето свое срце.
    Тој никогаш не беше целосно задоволен, но таа несебично вложуваше време и труд во оваа врска. Секогаш беше инцијаторот на заедничките активности, неретко прва го креваше белото знаме после кавгата, знаеше да премолчи кога сакаше да вреска, знаеше да прогледа низ прсти затоа што го љубеше.

Тој за неа беше совршен, не му бараше маани, туку говореше наоколу за неговите доблести, во очите и блескаше сјајот кога велеше дека со него може да си замисли да го помине животот.

Тој не ја ценеше!

Таа за него никогаш не беше доволно добра, секогаш беше премногу слаба или премногу дебела, премногу комплицирана, бурна, на моменти напорна.
    Девојката по која мечтаеја половината од неговите пријатели тој ја имаше до себе, а никогаш не научи да ја цени.
    Се гледаше себе како да е над неа, но не затоа што навистина така беше туку затоа што таа му дозволи така да се постави.

Можеше да има повеќе!

Можеше да има многу помажествен и поугледен маж покрај себе од него, но таа уживаше во неговата несекојдневна убавина и тоа беше се што и е потребно.

Така минуваше времето, тие уживаа заедно, но проблемите и неговата тврдоглавост ја дотуркаа до крај оваа врска.
    Црвената граница беше помината, а битката изгубена.

Таа повеќе не можеше да биде носечкиот столб, потиснатите емоции прснаа како врел гејзер и со својата топлина изгореа многу спомени.

Помина некое време, а таа го заборави!

Но тој, тој никако не научи да живее без неа!
    Секогаш се сеќаваше на убавата девојка која душа даваше за него, која му дозволуваше да чекори по нејзината гордост толку време и која му подари неизмерна љубов.

И тој требаше да научи да живее со нејзините маани и да ја прифати целосно.
    Но предоцна ја сфати лекцијата, штетата беше сторена.
    :angel:

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dejana.M

Dejana.M Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    411
    *Мажите се како паркет,како ќе си го наредите така ќе си го газите-се додека не го смените со нов!!!!

На crazylady и Paloma18 им се допаѓа ова.
  6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without do anything.

Albert Einstein

На Meggy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    I've learned that good-byes will always hurt, pictures will never replace experiences, memories will bring tears & words can never replace feelings...

8. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Внимателноста е мајка на успехот-не е точно, да би била внимателна не би била мајка!

:lol:

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    In my next life I want to live my life backwards. You start out dead and get that out of the way. Then you wake up in an old people's home feeling better every day. You get kicked out for being too healthy, go collect your pension, and then when you start work, you get a gold watch and a party on your first day. You work for 40 years until you're young enough to enjoy your retirement. You party, drink alcohol, and are generally promiscuous, then you are ready for high school. You then go to primary school, you become a kid, you play. You have no responsibilities, you become a baby until you are born. And then you spend your last 9 months floating in luxurious spa-like conditions with central heating and room service on tap, larger quarters every day and then Voila! You finish off as an orgasm!

На Meggy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Не кажувај лаги за мене, да не почнам јас да ја кажувам вистината за тебе...

Колку високо се наоѓаш, зависи од тоа колку сметаш дека е ниско дното.

11. LUNA.girl

LUNA.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    135
    Ако сам не ја подигнеш сопствената вредност,не очекувај остатокот на светот да го стори тоа наместо ТЕБЕ :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Љубовта е како ноќна сенка,колку повеќе сакаш да ја стигнеш повеќе ти бега...но ако и го завртиш грбот таа вечно ќе те следи :inlove: :inlove: :inlove:

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Избегнувај ја клупата за оплакување заради своите порази, наместо тоа заблагодарувај се. Не би ги ни добил ако не биле потребни. :wink:

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. jokaaa

jokaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    е ај и од мене нешто што мислам дека е стварно така

Можеме да го прифатиме конечното разочарување, но никогаш не смееме да ја загубиме бесконечната надеж :*

14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Едно мало девојче со нејзиниот татко поминувале преку еден мост. Татко и беше исплашен и го запраша девојчето: „Мило, те молам држи ми ја раката за да не паднеш во реката.“

Малото девојче рече: „Не ,тате, ти држи ми ја раката.“

„Што е разликата ?“ Праша збунетиот татко.

„Има голема разлика,“ одговори малото девојче.

„Доколку јас ја држам твојата рака и нешто ми се случи, има шанси да ти ја пуштам раката. Но доколку ти ја држиш мојата рака,со сигурност знам дека што и да се случи ,никогаш нема да ја пуштиш мојата рака.“

Во секоја врска, довербата е најважната работа која ги врзува двајцата.

Држете се за Раката Божја која нема да ве испушти никогаш што и да ви се случува во животот.

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  15. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    На оние на кои си им најмногу потребен, тебе не ти значат ништо.

16. LUNA.girl

LUNA.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    135
    Најтежок пат за човекот е оној кој го води кон самиот себе :nod:

17. LUNA.girl

LUNA.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    135
    Светот неможеш да го смениш...немој да дозволиш ниту тој да те смени тебе :?: :?: :?: едноставно ПРИЛАГОДИ СЕ :!: :!: :!:

18. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Не е важно колку имаш во џебот, туку колку имаш во срцето ???
    Бидејќи во животот се со срцето се плаќа, а животот кусур не враќа!

И уште едно што го прочитав и многу ми се допадна и сакам да го споделам со вас :)
    Научив...најдобриот школски час е да седиш на под пред нозете на постара личност.
    Научив...Кога си заљубен,тоа се гледа.
    Научив...Кога само една личност ќе ми каже „ми го разубави денот“...тогаш мојот ден е нешто посебно.
    Научив...дека најмирното чувство на светот е кога детето ќе ти заспие во прегратка.
    Научив...дека никогаш не смееш да речеш не на поклон од дете.
    ... Научив...дека маж и жена не можат да бидат пријатели,ако меѓу нив постои барем мала физичка привлечност.
    Научив...без обзир колку озбилност животот ти налага,секогаш ти е потребен пријател со кој ќе се глупираш.
    Научив...дека малите секојдневни случки ни го прават животот спектакуларен.
    Научив...дека под сечиј тврд оклоп има некој кој сака да биде ценет и сакан.
    Научив...Бог не направил се за еден ден.зошто јас мислам дека можам?
    Научив...Кога планираш да се одмаздиш некому,со тоа само си дозволуваш себеси таа личност да продолжи да те повредува.
    Научив...дека љубовта,а не времето,ги лечи раните.
    Научив...дека секој кого ќе сретнеш,заслужува да го поздравиш со насмевка.
    Научив...дека никој не е совршен,се додека не се заљубиш во него.
    Научив...дека насмевката е еден ефтин начин да го поправиш својот изглед.
    Научив...дека е добро да даваш совети само во два случаја:кога некој ти ги бара и кога се работи за живот или смрт.
    Научив...што имам помалку време,повеќе работи можам да направам.
    Научив...Каснувањето од куче нема да помине ако го убиеш кучето.

На Extraordinary.girl, crazylady, Fallin-ForHisSmile и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    * Подобро да издадеш книга...отколку да ја издадеш сопствената држава - Игор Џамбазов

* Добрите луѓе завршуваат лошо во животот, а лошите луѓе завршуваат уште подобро - Игор Џамбазов

* Никогаш не му верувај на човек што не стои мирно на сопствената Химна. Што не купува цигари. Што не си ги гледа сопствените деца. Што лаже од хоби. Што не сака луѓе. Што мрази животни. Што презира успешни. Што искористува немоќни. Што не знае каде е Јамајка. Никогаш не му верувај на човек што ја моча даската на сопствената WC шоља - Игор Џамбазов

20. Bok

Bok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Which is worse: Hell or nothing?