Да бидеш тоа што си,во овој свет кој постојано се обидува да те направи нешто друго е најголемото остварување ..
Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will lie under the stars and listen to your heartbeat, or will stay awake just to watch you sleep... wait for the boy who kisses your forehead, who wants to show you off to the world when you are in sweats, who holds your hand in front of his friends, who thinks you're just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding you of how much he cares and how lucky his is to have you.... The one who turns to his friends and says, 'that's HER.'
Можам да зборувам, но се уморив од објаснување! Затоа кога ќе се насмевнам ,никој незнае дали е тоа тага или среќа!...Наивност или Искуство....Иронија или Знаење...Слабост или Сила!.... Само тогаш ги ставам во дилема...да не знаат ништо, а да се сомневаат во се!...да зборуваат, а ништо да не знаат!!!
Ако машко гледа девојка во очи,значи веќе видел се останато Невозможно е да разбудиш човек кој се преправа дека спие xD Нема да ти се одмаздам со зло, ќе ти се одмаздам со добрина за никогаш да не ме заборавиш и кога ќе ми го спомнеш името да кажеш : "не знаев што имам покрај себе" .. Ако твојата најголема слабост е љубовта,ти си најслината личност во целиот свет Едни зборуваат што знаат ... а други знаат што зборуваат !
Ако не можете да се одлучите помеѓу две личности, изберете ја втората бидејќи ако ви била првата личност важна, втората НИКОГАШ не би постоела!
Попаметниот попушта..........................НЕРВНО. ахаха колку е јако и вистинито ахахах еве и јас една ,, Имајте на ум дека големата љубов и големите успеси задолжително вклучуваат и голем ризик.-далај лама
Kakva prekrasna cvetna gradina, si rekov. Uzivav vo prekrasnite boi i opijnite mirisi od cvetovite. Bev resena samo da gi gledam i da ja pocuvstvuvam nivnata mirizba od daleku. Ne sakav da dozvolam nieden opoen miris da vleze vo moeto srce, zosto smetav deka od tamu, tesko kje mozam da go izvadam. Sedev i razmisluvav za mokjta shto ja imaat, za ubavoto cuvstvo sto mozat da go donesat. Sekoj den go povtoruvav istoto. Odev vo taa cvetna gradina, ne dozvoluvajki nieden cvet da me osvoi, prasuvajki se "Sto ako..?". Zdogledav eden rozov cvet, za mene bese tolku sovrsen. Nezen, a istovremeno i tolku mokjen. So magicen miris koj me povikuvase da mu se doblizam, da se prepustam na magijata.. Vo istiot moment zaboraviv na site svoi principi i pravila, trgnav i go zemav cvetot so svoite race. Tokmu vo toj moment, jas se pretvoriv vo neciv svet, a mojot cvet vo licnost, na koja mozebi, ne i bese dovolen samo eden cvet, kako na mene. Toa e rastenie koe bara ljubov, neznost i vnimanie.. dokolku poseduvas povekje takvi, ne mozes da imas dovolno ljubov za site.. i poleka kje ti ovenat. Kolku i da se obiduvas da vratis nekoj cvet, kje bide docna. Samo onoj vistinskiot cvet ne izleguva od srceto,a kje bide izguben zasekogas. Nikogas ne dozvoluvajte da bidete del od socvetie. Bidete eden i edinstven cvet vo racete na vistinskata licnost koja kje vi gi dava zasluzenata ljubov, neznost i vnimanie.. a vie za vozvrat opsipuvajte gi so vasiot magicen miris!
Да бидеш тоа што си,во свет кој постојано се обидува да те направи нешто друго е најголемо остварување!
Она што е пред нас, она што е зад нас, е ништо во споредба со она што е во нас." Луѓето градат премногу ѕидови, а премалку мостови.
Perhaps our eyes need to be washed by our teers once in a while, so that we can see life with a clearer view again
Учителот рече: ,, Се чини дека мојата работа е залудна. Се’ уште не сум сретнал човек што има свест за своите грешки и што е подготвен да си ја признае вината сам на себе,, - Конфучиј
Човекот е роден да живее или во виорот на немирите или во летаргијата на самотијата. Волтер Жените се дволични само таму каде што мажите се тирани. Насилството мора да предизвика лукавост. Убавите жени никогаш не се сомневаат во својата интелегенција, а интелегентните жени секогаш се сомневаат во својата убавина. Исидора Данкан Човекот доаѓа на свет со стиснати раце како да вели: целиот свет е мој, а се разделува од него со отворени раце како да вели: гледајте, ништо не однесувам со мене. од Талмудот
Лесно е да си добар, тешко е да и праведен.-Виктор Иго. Не е важно што зборуваат зад твојот грб, важно е кога ќе се свртиш да замолчат.
Во споjлер ке ставам како тоа би било кажано на македонски Good fences make good neighbours Spoiler Колку е повисока оградата толку подобри соседи. Beware of Greeks bearing gifts. Spoiler Пазете се од грците кога носат подароци(се мисли на Тројанскиот коњ) Fine feathers make fine birds Spoiler Руба краси руба гнаси. In for a penny in for a pound Spoiler Кога ке се фатиш на оро играј до крај.