Мора да се одржуваш во форма. Мојата баба почна да пешачи по пет милји дневно кога наполни шеесет години. Сега таа има 97, и поим немаме каде отишла по ѓаволите. -Елен Деџенерс
People are made to be loved and things are made to be used. The confusion in this world is that people are used and things are loved.
When I`m not with the girl I love, I love the girl I`m with. На наше тоа би звучело кога нема риба јади жаба.
Priča o dvije kutije.. Jedna je bila crna a druga bijela, crna se trebala otvoriti kada ti je teško a bijela kada ti je najbolje.. A šta je u njima pisalo? Proći će..
Додека ми зборуваш те слушам од култура, ама немој да мислиш од култура ти верувам се што ми кажуваш.
Што и да можеш да направиш или сонуваш дека можеш, почни го. Храброста има генијалност, моќ и магија во себе. Почни сега. Јохан Волфганг Гете
Сложни браќа куќа градат, несложни - две Непријателот убива еднаш,а пријателот убива двапати За љубомора во брак мора да постои трет
I cheated on my fears, broke up with my doubts, got engaged to my faith, and now.. I''m marrying my dreams!
Денес слушнав една убава мисла и иде вака: Понекогаш Бог не ти го дава она што го сакаш, не затоа што не го заслужуваш туку затоа што заслужуваш повеќе. :up:
Љубовта е добра, таа не завидува, не се фали, не се однесува непристојно, не го бара своето, не се лути, не прави зло,не се радува на неправдата, но се радува на вистината, се поднесува, во се верува,на се се надева.Љубовта никогаш не престанува.
''Има лекови против лудило,ама уште никој не пронашол лек да ја излечи глупоста''. ''Во љубомората има повеќе самољубие отколку љубов''. ''Најдобар знак дека човек е роден со големи способности е-кога е роден без завист''. F.Laroshfuko