Мислите дека сте заљубени? Не, вие сте заљубени во идеалите за одредена особа...однапред создадени идеали, диктирани од надежта. Така и се одљубувате. Само вашата надеж мора да се промени. – Антони де Мело
TeLL YouR HeaRT THaT THe FeaR oF SuFFeRiNG iS WoRSe THaN THe SuFFeRiNG iTSeLF. And No HeaRT HaS eVeR SuFFeReD WHeN iT GoeS iN SeaRCH of iTS DReaM
Не гледајте никогаш назад! - Ако Пепелашка се вратеше назад по нејзината чевла, никогаш немаше да стане принцеза!
Среќата секогаш изгледа мала ако ја држите во вашите раце, но кога ќе научите да ја делите, сфаќате колку е голема и бесценета.... Никој не умее да го искаже она што може да го исплаче... Сите луѓе грешат, но само големите си ги признаваат своите грешки...
Трагедија на секоја љубов е рамнодушноста. Будалата има голема предност пред паметниот....секогаш е задоволен со самиот себе. - Наполеон Најтивките зборови носат бура, а мислите кои доаѓаат тивко на прсти, управуваат со светот. - Ниче
I haven't spoken to my wife in years. I didn't want to interrupt her. In comic strips, the person on the left always speaks first.
Си биле четири свеќи кои полека гореле и во меѓувреме разговарале. Првата свеќа рекла: „Јас сум МИР ... луѓето не успеваат да ме сочуваат, нема потреба да горам понатака... мислам дека ќе се угасам“ и веднаш се угасила. Втората свеќа рекла: „Јас сум ВЕРА ... за жал многу луѓе имаат само површна вера и јас не ги интересирам, нема смисла да горам понатаму.“ Само што ги изрекла овие зборови, дувнало ветерче и свеќата се угасила. Третата свеќа жално проговорила: „Јас сум ЉУБОВ ... немам повеќе сила, луѓето често забораваат на мене.“ и истиот момент се угасила. По кратко време во собата влегло дете: „Што е ова ?“ Запрашало детето. „Требаше да горите до крај“ и почнало да плаче. Тогаш се огласила четвртата свеќа: „Не плаши се, додека јас горам ќе може да ги запалиме повторно сите свеќи. Јас сум НАДЕЖ. “
Не гледајте никогаш назад! Ако пепелашка се вратеше назад по нејзината чевла, никогаш немаше да стане принцеза. Пепелашка е доказ дека еден пар чевли можат да го променат животот... ни Пепелашка не е така наивна драги мои, штикла толку лесно не паѓа... Помеѓу маж и жена не е возможно пријателство. Можеби обожавање, восхитување, страст, љубов, но пријателство - НЕ.
* Потребни се раце да изградат куќа, но само срцата можат да изградат дом! * Мажите се совршено едноставни, а жените се едноставно совршени.