Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Quotes, интересни поговорки

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Fearless, 13 октомври 2010.

1. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    * Непријатељима треба непрекидно опраштати, јер је то управо оно што их највише љути!

* Једини начин да се избјегну грешке је стеќи искуство. а једини начин да се стекне искуство је правити грешке!

* Што мање људи зна да си среќан, дуже ќеш среќан и бити.

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Простете,за да ви биде простено...

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    2.268
    “Be the change you want to see in the world.”-Mahatma Gandhi

4. QueenN

QueenN Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    342
    Девојки ќе ве замолам ако можете да напишете некоја хумана порака :) . Во мојот град има организирано акција во која треба да се донираат алишта за деца кои ќе бидат спакувани во кутии и на нив да биде напишано нешто хумано. Јас би си напишала сама но, денес немам нешто инспирација, а на гугл пребарував но не добив резултати :( . Би ви била многу благодарна ако ми помогнете. :*

едит: ако можете сторете го тоа најдоцна до утре наутро бидејќи треба да ги однесам алиштата што побрзо. :)

5. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Кога во животот треба да изберете помеѓу две работи, фрлете паричка.. Не е битно која страна на паричката ќе падне.. Додека е се уште во воздух, ќе сфатите на што се надевате.

На MarchelineAmaru и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    I'm glad I don't wake up like Patricia Arquette in 'Medium' all the time.

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Мислата ја сочинува човековата велична.

На MarchelineAmaru, Marcey и ozbilnazena им се допаѓа ова.
  8. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Можеби простувам ,но не заборавам .Кога престанувам да сакам……..почнувам да мразам. Не сеам таму каде што не никнува…...и никогаш не склопувам раце да молам некој што не заслужува !!!!

9. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Кој умее да се радува, има и на што да се радува!
    Денес ќе им биде убаво на сите оние кои не бараат многу. :)

На girl.23, crazylady и Gordana10 им се допаѓа ова.
  10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Никогаш не било и никогаш нема да биде лесно! Но патот изграден во надеж е по пријатен за патникот отколку патот изграден во очај, дури и кога двата пата водат до иста дестинација.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  11. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Секоја снегулка е различна и посебна ,нема две исти снегулки...

Секоја си носи Своја Убавина....иако има Милијарди Снегулки...

Исто така и вие сте посебни ,различни,уникатни,убави ,нема никој друг како вас ,и тоа ве прави оригинални,неповторливи, не обидувајте се да ги имитирате другите,вие сте посебни...

Секој од вас има Своја Убавина...иако има Милијарди Луѓе....

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    8.431
    Кога би сфатиле колку се моќни мислите, никогаш не би помислиле ниту една негативна мисла.

Пријател е некој кој ти помага да се кренеш кога си долу, а ако не може, тогаш лежи покрај тебе ...

Не се потсетувај на лошите спомени, наместо тоа имај насмевка за добри спомени.

Секој човек умира, но не секој човек живее.

Да не можеш добро да ги искажеш своите мисли е недостаток, но да немаш свои самостојни мисли - тоа е уште поголем недостаток.

На MarchelineAmaru и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  13. avita

avita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    31
    замислена, осамена и тажна се сетам по плажата.. и размислувам за мојот Живот и го прасувам бог .. зосто боже ми велесе дека секогас си со мене .. дека кога ке мие најтеско ти ке бидес до мене.. но кога ке се свртам на зад ги гледам само моите стапки каде си ти? тогас бог и одговорил мило мое цедо не ги гледас моите стапки , бидејки јас те носев во моите раце :)

14. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Подели го со другите она што го знаеш. Така се прави бесмртност.

Живеј добар и достоен живот.Покасно во староста ќе можеш да уживаш во сеќавањата.

На MarchelineAmaru и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Две жени, две сестри, но два различни света. Сосема различни карактери, размислувања и начин на живот и покрај тоа што имаа иста комбинација на гени. Можеби разликата беше во годините што ги делеа, а едната секогаш беше таа постарата, помудрата, посмирената заштитничка на својата мала сестричка.

Можеби беше играта на животот, едната ја имаше привилегијата да расте со двајцата родители, а другата, после детството, животот ја остави само во рацете на татка си.

Помалата сестра

Човек, достоен за почит, кој ја изведе на вистинскиот пат и кој направи за неа повеќе од било кој друг. Имаше и нешто што и дари, тоа беше храброста, самостојноста, цврстината, но и нешто што и одзема, емотивноста, нежноста, сочувствителноста.

Таа ако имаше потреба ќе газеше преку лешови за да ја достигне својата цел, сама и со рани на нозете ќе стигнеше до врвот на планината и од таму горда, задоволна од себе и самоуверена ќе викнеше. Таа го живееше животот со полн здив.

Таа беше онаа на која многумина и се восхитуваа.

Постарата сестра

Другата девојка, постарата сестра, ја имаше нежноста на мајка си. Тие беа кршливи фиданки, кои секогаш имаа потреба од заштитник покрај себе, сами не беа сигурни како и каде да чекорат, но затоа пак тие беа оние кои отсекогаш велеа „те сакам“, знаеја да се извинат и да заплакаат за починатата осумдесет и три годишна сосетка.

Оваа девојка ако имаше потреба срцето ќе го дадеше за своето семејство, за својот партнер и до раните зори ќе се грижеше за проблемите на другите. Таа беше мирна девојка која уживаше во топлината на домот.

Таа беше онаа која многумина ја сакаа.

Спротивни светови

Овие два различни света, многу пати се караа, но 10 пати повеќе имаа мигови на среќа, насмевки и убави заеднички мигови.

Едната беше спремна боса и речиси гола да чекори по јунскиот дождец, а другата ги затвораше сите прозорци на првата грмотевица. Едната се ставаше себе си и својот професионален успех пред се, а другата партнерот и семејството.

Токму различноста ги правеше толку интересни, нивниот однос беше несекојдневен, но нивните разговори искрени. Се сакаа тие вистински, иако едната го кажуваше тоа со зборови, а другата го криеше во молкот и делата.

Но една за друга, срце би дале, а тоа беше повеќе од доволно...

На MarchelineAmaru, avita и Meggy им се допаѓа ова.
  16. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Силните личности патат во тишина...Имаат рана на срцето,но и насмевка на лицето!

На Hiii, MarchelineAmaru, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    Жената е света, затоа што таа ја има најголемата моќ на природата да подарува живот.

На chiccush02, Loritaa и ViktorijaMari им се допаѓа ова.
  18. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Да чекаш еден маж да те сака искрено..е исто како да си дала на кокошка чоколадо па чекаш да ти вади киндер јајце... :lol:

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    И во најтемниот тунел постои светлина само ако имаш храброст да ја побараш !

На MarchelineAmaru и ViktorijaMari им се допаѓа ова.
  20. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Ќе морам во оригинал, така ми стигна и ми се допадна.

На chiccush02, MarchelineAmaru, ViktorijaMari и 3 други им се допаѓа ова.