Only a wise man has the ability to understand and accept the different points of view of the other people.
Минатото е како корењата на дрвото. Проникнуваат длабоко во почвата хранејќи ги гранките што се извишуваат кон бескрајното небо. Но, да живееш со минатото е исто како стеблото да ти е пресечено, а ти останале само корењата. Сите ние треба да се извишуваме угоре црпејќи ги соковите од тоа што поминало.
Живеј тивко во сегашниот момент и види ја убавината во се што е пред тебе. Иднината ќе си се погрижи за себе.’ ~ Јогананда
Маж, кој што е спремен на се за една жена, значи многу ја сака. Жена, која што е спремна на се за еден маж, значи го родила. Се е интересно додека ни падне во раце...после веќе е многу подруга приказна... Најголемата потреба на светот е потреба за луѓе кои не можат ниту да се купат ниту да се продадат, луѓе кои во длабината на душата се верни и послушни, луѓе кои ќе се придржуваат кон правдата макар и небото да се урне!!!!
Не платил најскапо оној што најмногу дал туку оној што дал се што има... Не ги окривувајте околностите за сопствените грешки, не се окривувајте себеси за грешките на околината... Во животот е слично како и во математиката - не секогаш ги разбираш работите но принуден си да се навикнуваш на нив...
Никогаш не ми вели те сакам ако не ти значам, никогаш не ми зборувај за чувства ако не постојат, никогаш не ме допорај ако имаш намера да ми го скршиш срцето... Тажни се рацете кога немаат кого да прегрнат тажно е небото кога бура се спрема тажна сум јас кога тебе те нема..
Среќата е како пеперутка, кога се обидуваш да ја фатиш, тоа одлетува. Но, кога најмалку ја очекуваш, таа доаѓа до тебе. Тоа е убавината на животот...
Не жалете се за работите што ги немате, бидете благодарни за работите што ги имате. Добрите времињаа стануваат добри спомени, лошите времиња стануваат добри лекции. Бидете постојано свеси за своите постапки и изборите што секојдневно ги правите во животот, бидејќи во природата не постојат ни награди, ни казни, постојат само последици.
Зборовите и времето користи ги внимателно бидејќи ниту зборот, ниту времето не може да се вратат никогаш повеќе!
Немој никогаш да го пропуштиш виножитото или залезот на сонцето зашто гледаш надолу. Сомнежот е посуров и од најстрашната вистина. Никој не може да се врати назад и да почне од почеток,но секој може да почне од сега и да направи сосема нов крај.