Quotes, интересни поговорки

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Fearless, 13 октомври 2010.

1. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    "Таква сум јас. Променлива. Менувам расположенија неброени пати во деноноќието. Затоа имам само многу малце блиски луѓе. Па кој нормален би можел да ме трпи? Ама ако, баш е супер тоа, ме радува. Останатите ми се глупави секако. И како тетка на клупа пред зграда сред лето, ги оговарам. И им се потсмевам. И променлива сум и злобна. Вистинско ѓубре. И додека плачам, и додека носам штикли, останувам на своето. И да ми се скрши едната штикла, и да одам како шатка, и да ми е непознат патот, и да се сопнам од камен, пак останувам горда."

На maja.kostovska и thelittle17 им се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Мораме да запомниме дека не сме единствените кои се нашле во безизлезна ситуација. Исто како што леталото од хартија се крева на ветрот, дури и најтешките маки можат да нé направат посилни. Како што илјадниците пред нас ги снашла иста судбина и успеале да се справат, така можеме и ние!

На Hiii и A-j-a им се допаѓа ова.
  3. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Животот ги пишува најубавите романи... :)

4. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    НИЕДЕН ЛЕКАР НЕМА ТОЛКУ ДОБРО ДА ГИ ИСТЕРА БОЛЕСТИТЕ ОД ТЕЛОТО , КАКО ШТО ТОА МОЖАТ ДА ГО НАПРАВАТ ВЕДРИТЕ МИСЛИ!

На Meggy и crazylady им се допаѓа ова.
  5. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    За да успееме не треба да дозволиме почетниот неуспех да не двоуми.

На Libera му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    "I put all my genius into my life; I put only my talent into my works." ~ Oscar Wilde..

"Don't worry about life, you're not going to survive it anyway." :lol:

"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do." ~ Walter Bagehot..

7. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Отсега веќе нема да ја барам среќата. Сега знам дека среќата не се крие во таа нова куќа, во таа нова работа, во твојот нов пријател... Среќата...сега тоа го сфаќам, нема никаква врска со добивањето. Таа се состои во тоа да бидам задоволна со тоа што го имам.

На A-j-a и IvanaMkd им се допаѓа ова.
  8. DareDevil

DareDevil Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    - Тој што те сака е твоја жртва.

9. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Велат дека секој е ковач на својата среќа. Сaмо што судбината на еден му дава и чекан и вжештено железо, а другиот мора со гола тупаница да кова студено железо...

На ceca-1 и Ordinary им се допаѓа ова.
  10. angelce1

angelce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    234
    Не се откажувај од љубов, откажи се од личност која незнае да сака

11. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    A strong woman is one who is able to smile this morning like she wasn't crying last night.

A strong woman won't let anyone get the best of her. A woman of strength gives the best of herself to everyone. No matter how many rocks she has stumbled upon her FAITH AND STRENGTH remains intact.

You have to accept whatever comes and the only important thing is that you meet it with courage and with the best that you have to give.

When one door of happiness closes, another opens, but often we look so long at the closed door that we do not see the one that has been opened for us.

Joy is what happens to us when we allow ourselves to recognize how good things really are.

На angel92, Meggy и Libera им се допаѓа ова.
  12. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    A smile is nearly always inspired by another smile.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.274
    Ако сакаш да станеш нешто од себе, за другите очи биди ништо. Биди слуга на сите, за еден ден да ја стекнеш совршената љубов. Против која не постои и не важи ни еден земен закон.

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Никогаш немој да го игнорираш она што те цени, сака и почитува, зашто се е менливо и минливо. Сѐ се врти и враќа, ќе дојде денот кога и твоето срце ќе се чувствува подеднакво празно, а ќе немаш никој за да ги разбере тие отчукувања на твоето срце.....

Кога некој се откажал од тебе...не труди се да бидеш дел од неговиот живот. Залудно е! Така само го застануваш својот часовник...своето време. Не барај пукнатина за да се вратиш онаму каде што нема место за тебе. Разбери!И големите бродови потонале од мали пукнатини...Не чекај..земи го перото во рака и запиши ги спомените во книгата на минатото. Крени ја главата и продолжи без да ги гледаш препреките пред тебе. Тој што те отстранил од својот живот, само што го изгубил Тронот! Зацртај си пред себе долга патека за одење и чекори слободно без колебање кон својата Иднина. Не дозволувај твојата Интелигенција...Умешност и Креативност да ги има некој ,што едно мисли а друго зборува...таквите само ќе те заведат, а потоа ќе те повредат! Сакај се себеси ...зашто само самиот себеси можеш да бидеш Сонце кое ќе си го осветли патот наречен живот. И од сега запомни! Давај го само оној дел од тебе,кој нема да те боли кога ќе те остават сам под Месечината..Не давај го своето срце никому,зашто тој дел од телото,ако го повредиш никогаш не ќе можеш да го излечиш. ..Тој што те оставил веројатно бил скитник...кој навикнал да се сели како Ластовиците...од едно во друго срце...Пушти го нека заскита и нека се изгуби во далечината низ калдрмата наречена Пропаст

На IvanaMkd и A-j-a им се допаѓа ова.
  15. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Оној кој не е убав во дваесеттата, силен во триесеттата, богат во четириесеттата и мудар во педесеттата, никогаш нема да биде ни убав, ни силен, ни богат, ни мудар...

16. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Сите сме биле повредени од некого во животот: некој лошо се однесувал со нас, ни ја изневерил довербата, ни го скршил срцето. Оваа болка е нормална, но ако ја оставиме да трае, може да си направиме проблеми. Не само што ќе бидеме несреќни, туку може да си ги уништиме врските, да го изгубиме фокусот на работа, да станеме затворени за нови нешта и нови луѓе. Се заробуваме во круг од гнев и болка и ја пропуштаме приликата да уживаме во убавината на животот додека тој се одвива.
    Жалењето е џабе потрошена среќа. Простувањето значи ослободување на затвореникот од ќелијата во која затвореникот всушност си бил ти.

На faye, Serafima, x.Daisy.x и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Кога бев малечка... се преправав дека плачам додека лежев во креветот за да привлечам внимание... А сега се преправам дека спијам, додека плачам во тишината.

На chiccush02, Arianna, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  18. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Бог го створи човекот со две уши и една уста, затоа двапати повеќе слушај одколку што зборуваш.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Сите велат дека љубовта боли, но тоа не е точно. Осаменоста боли,одбивањето боли и губењето некој боли. Сите ги мешаат овие нешта со љубовта,но во реалноста љубовта е единственото нешто кое ги лечи овие нешта и прави да се чувствуваме прекрасно повторно.

Некои личности многу пати ми го скршија срцето, ама јас сепак им простив. Можеби се смеат позади мене..можеби ме исмејуваат..а можеби и од внатре тивко се смеат.! Ама заборавија дека: јас не се излажав, самите се излажани,
    не знаат што значи да се изгуби еден Човек, губењето за нив веќе беше навика..!! Додека јас никогаш човек не изгубив..
    Само на време знаев да се откажам..

На Serafima, Look и crazylady им се допаѓа ова.
  20. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Ме погледнаа денес и ми рекоа:
    -Прекрасно изгледаш денес, сигурно нешто посебно ти се случило!
    А јас немам причина за среќа, само ја дигнав главата високо, гордо, и во себе си помислив "Боже, само ти знаеш како ми е!"

На Cacy, Look, A-j-a и 2 други им се допаѓа ова.