Запамти... животот секогаш ти го враќа она што ти ќе му го дадеш. Тој е огледало на твоите дела. Сакаш ли повеќе љубов... подари повеќе љубов. Сакаш ли повеќе добра... не биди себичен подари повеќе добра.... Сакаш ли разбирање и почит... и ти другите разбери ги и почитувај ги. Ако сакаш луѓето да бидат трпеливи со тебе и да те ценат... тогаш и ти биди стрплив со нив и цени ги... ЖИВОТОТ... СЕКОГАШ ТИ ГО ВРАЌА ОНА ШТО ЌЕ МУ ГО ДАДЕШ!
Кога сакаш некого кажувај му го секој ден, зошто ќе дојде ден, во кој ќе сакаш да му го кажеш, но него нема да го има.
Родена сум за да усоеам,а не за да трпам неуспеси! Книгите секогаш имаат повеке дуса од луѓето кои ги срекаваме!
Веќе оддавна престанав да се прашувам зошто баш Јас?... Не бев ни најубава, ни најдобра... Ниту пак ме пратела добра среќа... Ниту пак добар глас, да бидеме искрени... Најверојатно тоа било судбина... Лоши карти во лоши раце... И затоа го носам Крстот поради своите грешки... Паѓав и повторно станував... Секогаш од ново го градев својот свет... Поразите беа моја победа... Ме научија да бидам јака и да чекорам храбро!
Се е само илузија и несреќа! Зарем не е задоволство се да се критикува, на се да му се најде мана дури и таму каде што другите мислат дека има само убавина?!
Не сваќаме дека додека сакаме некој со целото битие, тој ја има моќта сосем да не уништи. -радном. „Звучим патетично, ал он је посебан, у током дану мисао прва и последња.“ -Struka ^oваа втората цело време ми е во мисли..
"Се будам. Не знам кој ден сме. И за месецот се колебам. А годината не ме ни интересира. Ме интересира небото кое се развлекува над мене и кое сака да ме допре. Многу сум гласна. Секогаш. Насекаде. И имам аура препознатлива по стилот. И не се грижам за зборовните структури кои го облеваат градот со грдост. Јас сум убава, останатото е фарса. Вчера и денес особено. А во главата си свири шармот на плодноста. Длабоко сум навлезена во таа филозофија. И нема назад, а некако нема ни напред." "Има еден човек што ми остави флека. Ама си ја шетам постојано. Не ја вади ни најјакото хемиско средство. Ќе си ја шетам додека не умрам. А кога ќе умрам? Може уште вечерва. Ајде да се напиеме и да наздравиме за Животот. За Љубовта којашто ја чувствувам. Па после нека одат по ѓаволите сите лаги. Сега сме тука, утре можеби не. Уживајте во моментите. Без страв. Ако се плашите само ќе изгубите многу. Ќе изгубите и почит секаква. А сега сум во менегемето кое е во склоп на еден од тие моменти. Нема да ме порази. Трчам… Низ меурот од својата срж." "Во позитивно обоена шоља полна врела вода, плутаат цедевита, пикантно зелен чај и шумскочаесто овошје. Пијам и ми го греат грлото по кое тој гребеше некое време."
Секоја жена е беспомошна сè додека не ѝ се исуши лакот на ноктите. Берт Рејнолдс Треба да ги жениме само убавите жени. Инаку, не постои друг начин да се решиме од нив. Род Стујарт На мојата жена и е сеедно што јас правам сè додека не се забавувам при тоа. Џери Сајнфелд Не би рекол дека сите жени се исти, има и полоши. Стипе од Сплит Кој во бракот нема да полуди, тогаш тој е навистина луд. Принц Чарлс Подобро е да бидеш добро обесен отколку лошо оженет. Шекспир
Мојата прва сопруга почина бидејќи изеде отровни печурки. Втората жена истотака почина бидејќи изеде отровни печурки. Третата ја удавив затоа што не сакаше да јаде печурки. Хенрик VIII Жената ти вика “Иди по ѓаволите!”. Ти ќе отидеш, а таа веќе те чека таму. Данте Агилери Убавите жени се створени за оние мажи кои немаат фантазија, а паметни за оние кои немаат среќа. Казанова Добро отвори ги очите кога се жениш, а потоа затвори ги. Шекспир Не е занимливо она што жените ќе го кажат, туку тоа што ќе го преќутат. Шекспир
Мажот е среќен со било која жена сè додека не ја засака. Петрарка Не приметив дека жена ми се дави. Урлаше како и обично. Вељко Рогошиќ Жените имаат проблем за секое решение! Стивен Хокинг
Сите велат дека љубовта боли, а тоа е погрешно. Осаменоста боли. Одбивањето боли. Губењето на некој боли. Желбата боли. Сите ги мешаат тие мали нешта со љубовта, а во стварност, љубовта е единственото нешто на светот кое го одбива сето зло и која секогаш одново прави да се чувствуваш добро.