Цел живот се грижиш како се чувствуваат другите, а на крајот ќе сфатиш дека си заборавил, како ти се чувствуваш.
The fastest way to get hurt is to expect appreciation & reward for every single thing you do for others.
When you really matter to someone, that person will always make time for you. No excuses, no lies, and no broken promises Don’t trust too much, don’t love too much, don’t care too much because that ‘too much’ will hurt you so much... ( потписот )
Имаш една чаша живот. Можеш да ја испиеш, можеш да ја излееш, можеш да ја оставиш да изветрее. Се едно! Втора нема да ти налеат! Татко ми ме научи,дека вистинскиот маж дава, наместо да зема; користи логика, а не сила; решава проблеми, а не ги создава, и најважно - вистинскиот маж се определува од она што е во срцето, а не во панталоните.
Најтешка лекција во животот што треба да ја научиш: кои мостови да ги користиш во животот, а кој да ги рушиш!
„Кога ќе ви одземат СЕ‘, ќе ви останат двете раце, составете ги една до друга за молитва. Тогаш ќе бидете НАЈСИЛНИ“. (Тоше Проески)
Твојот живот вреди повеќе од се останато.Треба да се почитуваш прво самиот себе си,тогаш ќе можеш да поднесеш се и ке бидеш посилен...
Sometimes you just need to have a little cry. It doesn't fix things, but it makes you feel a tiny bit better. People think they can read me like a book, but the truth is they only read what I want them to read. Happiness is a Choice.. It is a choice we make in our hearts. You can hang on to old hurts and be miserable or you can make a choice to let it go... It's those little things that are said and/or done that let you know that you're appreciated and that you're not. Sometimes I just don't know what to say... Now is one of those times.
Sometimes the best way to get someone‘s attention is to stop giving them yours! Its better to let someone walk away from you, than all over you!