If you have a chance to love, then do it. Remember: "Love makes time pass, but too much time will let love pass!
Храброст е да се соочиш, а притоа да знаеш да не повредиш А проблемите се нерешливи, се додека не се разговара отворено за истите Човек не треба да се плаши од луѓе кои зборат многу, туку од оние кои не зборат многу, бидејки никогаш незнае каква мудрост кријат
If you have a chance to love, then do it. Remember: "Love makes time pass, but too much time will let love pass!
If you're the kind of man that can't support a woman's ambition, then I don't think there's any reason to continue this date.
Човек кој не се преправа, не глуми, тој не го менува својот начин на однесување спрема другите, за разлика од тој човек кој постојано го менува своето однесување.
Бидете благодарни на СЕ што имате. И најмалата ситница понекогаш има голема вредност. Lugjeto sto mi znacat si gi cuvam vo srceto, a ne vo listata na prijateli. ..Кажаната вистина станува дел од твоето минато...кажаната лага...дел од твоја иднина..
Never consider someone for priority if they consider you only as a option in their life. ..Не одете таму каде што патот ќе ве однесе,појдете таму каде што нема пат и оставете траги зад себе.
"Секој има некого кого повеќе го нема Јас си ја загубив љубовта Ако ја најдеш, земи си ја Многу е голема " Ако знаете да ми кажете автор и од која книга е извадок Благодарам!
Тоа што е твое, само ќе си дојде, а тоа што не е твое, не го земај со сила, бидејки сигурно ќе го изгубиш
Не можеш секогаш да го добиеш она што го сакаш, но ако понекогаш се обидуваш, може да го добиеш она што всушност ти треба.
Понекогаш, убавината не се состои во тоа кои луѓе се искрени пред вашето лице, туку кои луѓе остануваат искрени позади вашиот грб.
Во љубовта далечината не е казна, таа е предизвик. ♥ Отидов кај Попот и ги искажав своите гревови ... па ми викна полиција Во љубовта постои една мака, тоа што незнаеш кој навистина те сака.! :/
The only thing that stands between a person and what they want in life, is the WILL to try it and the FAITH to believe its possible.