Вчера се трудеа, и тоа премногу. Штета што одбраната доби жолти картони. Пепе, Рамос и Карвахал имаа жолти, и при крајот кога Фарса напаѓаа, никој не смееше ни да им се доближи, бидејќи ако им се доближат, знаеме сите што следуваше. Првото полувреме беше супер. Роналдо даде гол, што е најважно. Каква асистенција од Бензема! Жал ми е за голот на Бејл, јас искрено мислам дека не беше офсајд, па сега. Во второто полувреме Бејл го немаше никаде, значи стварно ме изнервира. Навистина треба да го седнат на клупа и да размисли што прави. Судијата донесе низа неправилни одлуки, ама ајде да не се жалам. Жал ми е за ударот на Роналдо во пречката, ех таа топката да влезе внатре, уф! Ништо не е готово, ништо не е завршено! HALA MADRID Y NADA MAS!
http://www.realmadrid.com/en/news/2015/03/official-announcement Ова е срамота! Зошто воопшто им дозволуваат да им се приближат? Никој не заслужува вака да биде навредуван, ниту Бејл, а најмалку пак Хесе. Хесе не е крив за ништо, тој не е крив што Анчелоти не му дава доволна минутажа. Едно гифче од Иско.
На петтата и на шеснаесеттата секунда од видеото изгледа како Роналдо и Ракитиќ да се на иста „линија“. Само на дваесет и седмата изгледа како да има офсајд, но којзнае дали е до кадарот. По некоја „случајност“, ваквите одлуки секогаш се во полза на барселона.
Јас се извињавам ама, да бидеме поштени, во моментот кога Роналдо ја удира топката со глава, Ракитиќ веќе е напред. Како Икер го прослави голот на Роналдо:
колку и да греши овој човек..колку и да го критикуваат..засекогаш ќе биде најдобар за мене од овој тим..Сан Икер, еден и единствен !
Ах бре! Не бил ниту на клупата на Португалија - Србија. Да се надеваме дека не е некоја сериозна повреда. Ќе биде ли Варан и Рамос? Мило ми е за Варан што ќе игра, но од друга страна Пепе е повреден. Коентрао даде гол за Португалија. Роналдо беше добар, се враќаше во одбрана. Бензема за Франција воопшто не играше, изгледа го чуваат за квалификациите, бидејќи оваа беше пријателска. Инаку, Варан е предобар!
За малку ќе заборавев, а од утрово се мислам да напишам во темава. Среќен Роденден 92:48! Нашиот Мадридски херој! Да ни е жив и здрав, и да ни игра во одбрана уште многу години!