Hе, факт е дека Bест знаат да филуваат до небо, и точната причина ни тој самиот не ја кажува. Mоже самиот факт што не ги прославил головите, создале приказна овие. Hе знам стварно, ништо конректно нема кажано. A ни порано не се жалел, па сега наеднаш се отворил, да не го собирал во себе? A не е таков човек. Hека каже точно што и како било, крај краева никој не го присилува, ако му се оди, не му е добра атмосферата - вратата му е отворена.
Како бре луѓе нека си оди?!? Заради една изјава која можеби е и испревртен, зошто Роналдо ништо конкретно нема кажано, ние така лесно ќе му кажеме чао на најдобриот играч на светот??? Оној што даде 151 гол за 3 сезони? Оној што 5 пати по ред ја тресе мрежата на Барса? Оној што и даде гол на секоја можна екипа во во Ла Лига? Оној што беше најзаслужен за титулите во последниве години? Немојте ве молам. И Роналдо е човек, од крв и месо и сигурно нешто се случило штом дал таква изјава. Роналдо најверојатно е гневен на одредени соиграчи што јавно не му изразија подршка. И сметам дека сосема е во право.Реално гледано оваа сезона Роналдо беше најзаслужен од сите тројца номинирани да ја земе наградата за најдобар играч. Не ја зема, ок, небитно, ама Икер како капитен на Реал Мадрид требаше јавно да се изјасни дека според него оваа година наградата ја заслужува Роналдо, а не преку твитер јавно да му честита на Иниеста. Икер треба клубот да го става пред репрезентацијата, а не прави така. Во скоро секое интервју на големо ги фали соиграчите од репрезентацијата, кои играат за Барса. А ниту еден од нив никад во живот не дал позитивна изјава за некој играч на Реал. Во една прилика Пике дури изјави дека Валдез е најдобар голман на светот. Епа исто така треба да прави и Икер, прво зошто е капитен, а второ зошто Роналдо, реално после се што направи за Реал, заслужува барем соиграчите да го подржуваат. Како што можеше Боатенг да напише јавно на Твитер дека Роналдо ја заслужува наградата, како што можеше и Дрогба, така можеа и Касиљас или Рамос или Марсело. Играчите на Барса во секое интервју ги форсираат Меси и Иниеста, а нашите ништо. Икер за да не си ги расипе добрите односи со соиграчите од репрезентацијата им го лиже га**т на фарселонците. Па капитен си бре човеку, капитен на кралскиот клуб, подржувај го оној што за три сезони постигна 151 гол, оној што и даде гол на секоја можна екипа во Шпанија, оној што е најзаслужен за минатогодишната титула. И да, ова е само една претпоставка зошто би можел да да ја даде изјавата. Можеби нема врска, можеби е нешто трето, можеби и нема ништо, останува да видиме.
Значи ако е тажен и несреќен во клубот реков да си оди. Пошто ниту еден играч нема потреба да се задржува во клуб ако не сака. Се сомневам дека е во тоа работа ама со тоа што изјавил дека е тажен поради професионална причина остава простор за разни мислења. И сега новинарите ќе филуваат дека сака да си оди од Реал итн. Можеше отворено да си каже во што е проблемот, со таа изјава само крена ука бука. И сега ние треба да погодуваме и да си тупиме мозокот зошто изјавил такво нешто . Што и да е било можеше да каже. Не верувам дека играчите на Реал особено Икер ги ценат премногу каталонците само затоа што се колеги од репрезентација. И нема врска што Икер му честитал на Иниеста. Како - така победи и нема веза сега дали ќе се бунат или не. Дали Роналдо ја заслужувал наградата или не. Бидна што бидна и спортски е да се честита. Меѓутоа играчите секогаш го подржувале Роналдо. Во многу изјави Рамос, Касиљас и останатите зборуваат како Роналдо е најдобар играч на светот, му значи многу на клубот. Нема ама апсолутно никаква причина за да биде лут на некого од клубот поради таа причина. Мислам, ако се претпоставките точни а може и нешто сосема друго да е во прашање. И никогаш дури ни шпанците во тимот немале повеќе почит за каталонците отколку за нивните соиграчи т.е. Роналдо. Па сетете се само на изјавата на касиљас кон играчите на Барса откако Реал беше оштетен во купот. "Отидете сега и славите со судиите". Би го рекол ли тоа човек кој не се замара за клубот и за играчите во клубот? Нема простор за такви ставови. А и Арбелоа ја променил профил сликата на Твитер, мислам тоа се кажува .
Икер воопшто и нема Твитер,не знам од каде го измисливте тоа дека му честитал на Иниеста,не ширете дезинформации Па дури и да му честитал,боже мој,колега му е и сонародник пред се,мислам ставете се во ситуација некоја Македонец да игра во Реал на пример и неговиот клубски колега е номиниран за наградата,како и Пандев.Пандев ја добива наградата,дали македонецот не треба да му честита на Пандев или што? Колкава фама се крена околу изјавава,мислиш кој знае што.. Го поштувам Роналдо како играч,според мене најдобар фудбалер на денешницата,но доколку тој не е среќен и сака да си оди,adelante..
Новинарите многу кренаа фама околу изјавата на Роналдо. Роналдо не изјави никаде дека сака да го напушти Реал Мадрид, тој изјави само дека е тажен поради некои работи во клубот. Оттука се измислија милион приказни. Демек сакал да се врати во Манчестер Јунајтед, демек ќе потпише со Сити, па со Анжи и ПСЖ... Па демек бил незадоволен од платата... Милион приказни. Роналдо денеска на официјалниот фејсбук профил демантораше дека сака да си оди од Реал и дека сака повеќе пари. That I am feeling sad and have expressed this sadness has created a huge stir. I am accused of wanting more money, but one day it will be shown that this is not the case. At this point, I just want to guarantee to the Real Madrid fans that my motivation, dedication, commitment and desire to win all competitions will not be affected. I have too much respect for myself and for Real Madrid to ever give less to the club than all I am capable of. Abrazos to all madridistas Е сега ова во врска со Касиљас си го напишав јас, зошто ми личеше како најлогична причина зошто би бил тажен. Пишав и претходно дека е мое мислење кое можеби нема врска со вистината, ама јас некако сеуште сум убедена дека е заради тоа. И сеуште стојам зад напишаното, само што изгледа не ја свативте поентата на она што е напишано. Никој не го обвинува конкретно Икер. За мене и двајцата(Икер и Кикица) се исти, МАДРИДИСТИ. И двајцата ги сакам и почитувам. Ова е општ проблем кој го има Реал со нефорсирањето на своите играчи. Се додека е така, индивидуалните награди ќе си ги земаат оние другите. И да, Икер јавно му има честитано на Иниеста, јас лично прочитав изјава за шпанска Марка. Исто и Серхио Рамос јавно честиташе. И Каранка. И Марсело. И што е проблемот? Проблемот е тоа што во милиони интервјуа Пујол, Иниеста и Чави кога ќе ги прашаат кој е најдобар голман, они секад изјавуваат дека е Валдез. Значи они секад го ставаат клупот пред се, а нашите ништо. Затоа Икер како капитен на Реал Мадрид требаше да изјави дека му честита на Иниеста, ама дека според него наградата ја заслужува Роналдо. Исто така и раководството на клубот требаше да дигне фама дека и Касиљас после се што освои годинава заслужи да биде номиниран за наградата на УЕФА. Ама наместо тоа нашите си молчат, честитаат на сите страни, со сите да испаднат фини, а каталонците минатата година отекоа со изјави како било срамота што Иниеста немал никакво признание досега, а постигнал толку многу. Тоа беше поентата на муабетот. И за крај ќе кажам, дека после се што прочитав деновиве од фанови на Реал Мадрид, не кокретно овде, повеќе по шпански форуми, ќе кажам дека Реал Мадрид ги има најнеблагодарните фанови во цел свет. Толку.
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=640441 Ronaldo je, ipak, samo čovek Dok svetski mediji optužuju Kristijana Ronalda da je nezahvalan, bahat, razmažen, njegove razloge je, u stvari, veoma lako razumeti. Naime, predsednik Reala Florentno Perez nije dozvolio Ronaldu da propusti meč sa Granadom i obiđe očev grob na sedmu godišnjicu njegove smrti. Svetski mediji su digli veliku prašinu oko Ronalda, i već počeli da ga sele u druge klubove. Mediji ne biraju reči optužujući prvu zvezdu Reala, ali njegov problem nema veze sa hirom ili razmaženošću, već sa time da je samo čovek... Šta god ljudi mislili o njemu, da je razmažen, da zarađuje previše novca, da bi trebalo češće da dodaje loptu, da je Mesi bolji od njega, da mu je gel bitniji od fudbala...Ali, fantastični Portugalac ima svako pravo da bude tužan. Ronaldo je imao jako teško detistvo, otac Hose Aveiro baštovan sa velikim problemom sa alkoholom , majka Marija Dolores koja je morala da radi dva posla ne bi li prehranila Kristijana i njegove dve starije sestre. Sam igrač nije imao baš najbolji odnos sa ocem. Kada mu je otac preminuo 2005. godine Ronaldo je odlučio da uopšte ne pije alkohol i preuzme na sebe brigu o porodici. Sve to nije uticalo na njega da postane ono što je danas, jedan od najboljih igrača sveta. Ceo svet je bio šokiran kada je Ronaldo posle meča sa Granadom izrazio svoje nezadovoljstvo, što se moglo i naslutiti jer nije slavio postignute golove na meču protiv Granade minulog vikenda. Počela je licitacija za koga će Ronaldo potpisati, već u januaru, čak se pojavila i informacija da je prebogati vlasnik Mančester sitija ponudio 120 miliona eura. Mediji širom sveta su iste sekunde osuli paljbu po Ronaldu, čak su pojedini mediji jako oštro, pa čak i ružno, napali Portugalca. Nazivali su ga raznim imenima, od princeze, do snoba kome su samo bitne pare i sopstveni interesi, a ne uspeh i interes kluba. Najbolji igrač sveta 2008. godine je odmah nakon optužbi rekao da njegovo nezadovoljstvo nema veze sa novcem , i da ljudi u klubu vrlo dobro znaju u čemu je problem. Ronaldo je istakao da je uveren da će jednog dana istina izaći na videlo, i da će ljudi uvideti da on nije razmažena zvezda. Šta će biti sa Ronaldom ostaje da se vidi, ali jedno je sigurno - treba čuti obe strane priče pa onda donositi zaključke. Роналдо и сестра му го имаат текстот пишувано, а пее сестра му на Кикица.... Песната е посветена за нивниот татко. http://www.youtube.com/watch?v=9jOmp81Y ... r_embedded
Сликава . Ах, ме натера да помислам колку ми недостига човекот во Реал . Најдобриот капитен и играч кој некогаш Реал го имал. Иако бев многу мала кога го сакав и пратев како играч а последните сезони и не му ги пратев многу ама мене ми е во срце . Заслужуваше да ја заврши кариерата во Реал!
Од 23 номинирани за златната топка, дури 6 од редовите на Реал Мадрид Да се знае кај се најдобрите играчи Karim Benzema (FRA/Real Madrid) Iker Casillas (ESP/Real Madrid) Mesut Özil (ALL/Real Madrid) Sergio Ramos (ESP/Real Madrid) Cristiano Ronaldo (POR/Real Madrid) Xabi Alonso (ESP/Real Madrid)
Како беше она "Најдобрите играчи играат во Реал затоа што е најдобар клуб на светот ". Не сум изненадена што толку играчи има помеѓу номинираните. Среќен роденден Гути, another legend of Real.
http://kurir.mk/sport/fudbal/94203-Mark ... e=daily.mk Реакцијата на Икер, по голот на Кики од слободен. http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... E0dqmUMfG8
http://vecer.com.mk/?ItemID=FA14995D0BD ... D4046CDCAA Индиректно кажано, го чекаме ПСЖ во ждрепката за осмина-финале.
Баерн, ПСЖ, Шалке, Јувентус или Манчестер Само Баерн да не ни се падне И Манчестер не би сакала да ни се падне, не би сакала Јунајтед да испадне уште сега и тоа баш од Реал.
Кој сака нека се падне. Само и јас се согласувам за Баерн не, доста веќе со тоа германско проклетство што не следи. А и не е интересно, веќе игравме со нив годинава. Подобро некој дуел што не е бил одамна. Шалке се доста послаби ама сепак не ни иде против германски тимови а и аман веќе од нив ! За годинава доста беше. Јас па сакам Манчестер и Јувентус, оти знаете не ги баш сакам па ќе ми биде радост ако ги елиминираме, иако тоа би било потежок дуел, особено ако суди Веб или кој и да им помага на овие италијанциве , се шалам . Уствари, како и да свртиш се тешки дуели, ни ПСЖ не го потценувам баш. Ќе биде ова тест за тоа колку сме силни во ЛШ сезонава.
http://www.youtube.com/watch?v=az5dKsiI-D8 Дали човеков заслужуваше да седи на клупа? http://www.youtube.com/watch?v=WZzSnN_KpNI
Касиљас човече. Што и да се случува во клубот не ми е јасно зошто два натревари по ред не е во стартна постава (мислам овој последниот поради црвен на Адан мораше да застане пак на голот). Фалеше вчера уште еден пораз , ама добро на крајот супер испадна. Кога веќе ја немаме титулата, барем интересно да ни е . И да, Роналдо иако не ја доби златната топка (сеуште не ми е јасно поради која причина ) за нас СИ најдобриот играч на светот. http://www.youtube.com/watch?v=Qz4pJkDoGRA
цц шупаци жими се па требаше роналдо да земе бе златна топка а не лигушот меси. јас сум за челзи ама морам да искоментирам ги следам и другиве тимови и стварно неправедно беше.најдов еден пост кај еден фб пријател од некој српски новинар, убаво си кажал човекот : Iako si pogodio 6-7 puta u nizu na Nou Campu,što nikad niko nije u istoriji uspio.Iako si bio glavni igrač Reala u rekordnoj 32-oj tituli La Lige,kada su postizali preko 3 gola po utakmici u prosjeku,uz to osvojivši 100+ bodova u jednoj sezoni.Iako si sam sa Portugalom došao do polufinala EP-a i ispao na penale od najjače reprezentacije u istoriji,Španije. Uspio si osvojiti Superkup na početku sezone,zabivši Barci u obe utakmice.Uspio si dovesti ovaj tim do polufinala Lige Šampiona,ispali smo na nesreću,na penale..Uspio si do sada zabiti više golova nego što si odigrao utakmica za kraljevski klub..Obaraš sve moguće rekorde. I na kraju,Messi će da 'pokupi' zlatnu loptu.
Florentino Perez (Predsjednik Real Madrida) na press konferenciji: "Došao sam ovdje da ukažem samo na laž koju su neki mediji iznijeli i koji u posljednje vrijeme pominju velike svađe te neke klanove. Oba kapitena Real Madrida (Iker i Ramos) nisu zatražili smjenju trenera, mediji unose nemir u našu svlačionicu ovdje sam da kažem da mediji lažu u posljednje vrijeme! Sve što imate pitati pitajte mene, nije istina kako sam imao sastanak sa Falcaom, nije istina da Mourinho ima problem sa igračima, nije istina kako su neki igrači odbili da poslušaju Mourinha. Sve ima limit, etiku neku mislim da vi novinari niste bili korektni prema klubu Real Madridu, pošto smo vam uvjek bili dostupni od sad nećemo vam dati bilo kakvu izjavu jer niste bili korektni prema nama. Moja dužnost kao prvog čovjeka Real Madrida je da branim klub, ali od nase loše sezone vi ste napravili film u kojem se svakog treninga neko svađa i tuče . Nama koji smo u glavnoj ulozi to dosta smeta to nije istina . Ovu presicu sam sazvao samo da stanemo u kraj lažima. Mourinho ima našu podršku i niko nije u svađi." Алал да му е на човеков бе,ете сеа за сите што збореа дека Мурињо ќе си одел и такви некој глупости
Чави: Касиљас е срцето и душата на Реал Мадрид! http://supersport.com.mk/index.php?opti ... &Itemid=81 Анимо Икер!
Сакам само да кажам дека е срамота тоа што го прават навивачите на Реал, конкретно на оние од ареата на Мадрид мислам. Такви навредувања, плукања по капитенот ЕЈ? Не заслужувал да го носи дресот, да си оди од Мадрид, да си оди во Барса... Де бре Фиго не доби таков третман од навивачите на Барселона. Икер НЕ Е крив и одговорен за тоа што изјавува неговата девојка која е фан на Атлетико а не на Реал, тоа од старт се знае. Дека е она тешка кокошка не одрекувам, ама Касиљас не е кривец во ситуацијата. Ако толку сакаат ете нека се направи трампа Валдез-Касиљас, можеби така ќе бидат задоволни. Кога спасува чисти голови, крши раце, нози за да помогне на тимот е Сан Икер, гордоста на Реал итн...вака е друга приказна. За жал таков третман добиваат легендите во Реал.... Срамота што го хејтате овој човек! http://www.youtube.com/watch?v=5qCXfhlEfHs http://www.youtube.com/watch?v=tQI9wV3gVoE