Red Carpet + oценување

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 10 октомври 2010.

1. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
    Мои фаворити се:
    1. Има само 14 години а сјае како вистинска ѕвезда.
    2. Прекрасна боја и крој, и јас посакувам да го имам.
    3. Бременоста многу добро и влијае... Прекрасна е...
    4. На сликата неможе да се види прелевањето на фустанот од сребрено во златно.... Но сепак е прекрасен....
    5. [​IMG]
    6. [​IMG]

Додека воопшто не ми се допаднаа...
    Фустанот изгледаше како дае направен од изрезбан картон....
    Мене многу грд ми беше фустанот особено горниот дел....
    Фустанот ми беше убав, и накитот ми беше убав... Но накитот врз фустанот е тоа воопшто не ми се допаѓаше...

2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Стајлингот на ѕвездите за Оскар забавите:
    Мадона со Лурдес

Шарлиз Терон

Jessica Biel

Камерон Дијаз

Гвинет

KATE BECKINSALE

LEA MICHELE

Лив Тајлер

ROSIE HUNTINGTON-WHITELEY

CAMILA ALVES

Emma Stone

Ева Мендез

Тејлор Свифт

AMANDA SEYFRIED

Anna Paquin

Селена Гомез

ZOE SALDANA

Ellen-Barkin :worried:

Џоан Колинс

Џесика Зор (ваљда така се чита презимето)

ANNE HATHAWAY

NICOLE RICHIE AND JOEL MADDEN |(

DIANNA AGRON

Хајди

Florence Welch

Claire :worried: Danes

Kim Kardashian

Кели Озборн

Тори Спелинг

... На црвениот ќилим немаше многу утки, но отпосле е забавата :lol:

3. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    956
    Cate Blanchett- Првиот пат кога го видов фустанов ми беше ужасен ќе дадев 0 без размислување но сега ми е прекрасен, еве од мене 8/10
    Helena Bonham Carter- Немам коментар 0/10
    Jennifer Lawrence- Фустанов е ептен обичен 4/10
    Natalie Portman-Прекрасно со еден збор, што друго да кажам се` се вклопува 10/10
    Scarlett Johansson- И Скарлет ми е ептен убава ама фустанот не ме импресионира нешто многу 6/10
    Hailee Steinfeld- Само мене ли не ми се допадна девојчево :?: :?: како Пепелашка ми е 2/10
    Melissa Leo- Како Стар Ворс ми е -.- лошо 0/10
    Florence Welch- хмммм некако многу затворена е во фустанов, не ме бендисува....3/10
    Anne Hathaway- Супер е ама и карминот и е црвен па многу некако црвено :lol: :lol: само ради карминот 7/10
    Michelle Williams-Убав фустан 8/10
    Mark Ruffalo and wife Sunrise Coigney- Фустанот о.О, половина како статуетката за Оскарите да не сакаше да личи??? :?: Марк арен е 8/10 ама таа 0/10
    Sharon Stone- Леле сликава, помислив дека жеснава падне од што е на криво :lol: :lol: како и да е просечно 5/10
    Hilary Swank-Како паун е она долу :lol: како и да е интересен фустан 7/10
    Nicole Kidman- Супер е Кидман, фустанов баш и ја истакнува висината само забелешка за штиклите не и одат на ништо 8/10
    Penelope Cruz- Многу свети :lol: 6/10
    Halle Berry- Супер и бојата ми е допаѓа 10/10
    Gwyneth-Paltrow- леле неее катастрофа 0/10
    Reese Witherspoon- прекрасно, елегантно само за на црвен тепих 10/10
    Мила Кунис- Дефинитивно најдобро беше облечена на оскарите 100 од мене

4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Мадона со Лурдес
    Мадона ми е секогаш ту мач. :tmi: Стајлингот на малата ми се допаѓа иако не е доволно гламурозен за овој настан. Фустанчето е слатко, ама малку прекратко. За двете 5/10

Шарлиз Терон
    Многу е нежна, како самовила. Интерсен фустан, иако можела да си дозволи нешто со потесен крој. 8/10

Jessica Biel
    Интересен фустан, ама премногу ги нагласува градите, како да отскокнуваат. Шминката не ми се допаѓа воопшто. 7/10

Камерон Дијаз
    Многу убаво фустанче, и многу јаки нозе :o Тип-топ е средена, немам замерка 10/10

Гвинет
    И овој фустан е утка. Делува на замотана во светликав чаршаф. Оваа година Гвинет утна скроз. 2/10

KATE BECKINSALE
    Убаво ја оцртува овој фустан, а и е многу гламурозен. Сметам дека треба појак крамин да стави. 9/10

LEA MICHELE
    Побогу, што е со тие рамења?! Ужасно и стои во тој пределја шири некако. А и фустанот не убав сам по себе. 4/10

Лив Тајлер
    Лош став за сликање. Фустанот делува ефтино, како долга наметка од трико, му фали живост, енергија. За косата и шминката немам забелешки. 5/10

Многу убаво лице, и прекрасна хаљина. До сега најмногу ми се допаѓа. Чевлите се одлични, единствено чантата не и ја гледам, но не се сомневма дека е убава. 10/10

CAMILA ALVES
    Мене ми делува премногу нападно. Како чипкава да ја напднала. Можела барем ланчето да го тргне, зошто вака делува како да се гуши во чипка. 7/10

Emma Stone
    Не ми се допаѓа од ниедне аспект. Ме буни и ме плаши. 2/10

Ева Мендез
    Ева можела многу подобар избор да направи. Фустанот е лош, многу лош. Додатоците се сосема добри.
    Но со тоа лице, кој воопшто гледа во фустанот? 5/10

Тејлор Свифт
    малку и се здосади Тејлор со црвениот кармин и со фризура а ла 60-тите. Стајлингот е беспрекорен, делува глатко и порцелански. 10/10

AMANDA SEYFRIED
    Како прво фризурата е премногу кежуал, а карминот неприфатлив. Фустанот не ми седопаѓа, премногу е обичен. Како да не се потрудила. 4/10

Anna Paquin
    Воопшто не ми се допаѓа фустанот, а ни изборот на чевли. МНогу некреативно. 3/10

Селена Гомез
    Овој црвен фустан е веќе поубав. делува многу грациозно, пофалба и за шминката и фризурата. 9/10

ZOE SALDANA
    Ова не е по мој вкус, и е премногу нападно. Црниот појас штрчи, а и сатенот на чевлите. 7/10

Не! Не знам од каде да почнам, затоа не почнувам воопшто. 1/10

Џоан Колинс
    И ова не! 1/10

Џесика Зор (ваљда така се чита презимето)
    Интересен е фустанот на прв поглед, ама на втор е помалку убав... Чуден некако, недефиниран. 3/10

ANNE HATHAWAY
    Мојот омилен од нејзините оваа вечер, прекрасен фустан. Убаво изгледа таа во него, само физурата би ја сменила. 9/10

Што е ова? Грд фустан и лоша шминка. 2/10

DIANNA AGRON
    Чудна должина има фустанов, а инаку е убав. Требала да направи друг избор за чевли и додатоци, вака некако многу е монотно. 6/10

Хајди
    За мене ова е премногу светликаво и огледално. Иако таа сепак, изгледа прекрасно!! 8/10

Florence Welch
    Овој е многу подобар од претходните фустани кои ги носела. Барем делува грациозно во него, поелегантно. Знам дека од фризурава не се откажува, ама барем појака шминка да имаше.... 7/10

Claire :worried: Danes
    Што да кажам за ова?!!! 1/10

Kim Kardashian
    Секогаш мора да и се излеваат атрибутите, и овој фустан не е за толкава задница, зошто изгледа како да и е тесен. Инаку фустанот е многу убав, а и изборот на накит, чевли и шминката. 9/10

Кели Озборн
    Браво! Искрено се радувам што волку убаво изгледа. А и да сакам замерки во стајлингот нема. 9/10

Тори Спелинг
    Воопшто не ми се допаѓа фустанот, целата личи на коцка. 4/10

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    BLAKE LIVELY AT A CHANEL DINNER, NEW YORK

Прекрасно е облечена, до детаљ.
    Фустанчето (Шанел, афкорс) е необично, да не можеш очи да тргнеш од него. Чевлите (Louboutin) и чантата одлични, а накитот супер е вклопен и освежува.
    Плус - мнооогу згодно тело има. Фацата ќе и’ ја занемарам овој пат :D
    Сакам да го имам секое парче што го носи :envy:

На Primavera му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    BLAKE LIVELY AT A CHANEL DINNER, NEW YORK
    Уф мене па ич не ми се свиѓа, многу премногу бело, поубаво би било нешто како обетките дали чевли, дали чанта. А и шанелскиов фустан мене не ми е убав. Само чевлите и чантата ги сакам, ама во друга комбинација, не во оваа. 10ка за телото, 3ка за изгледот :)

Мадона со Лурдес
    Мадона претерува, па аман црвен килим на постоскаровски забави а она мислиш долна облека и бундичка облекла. Ќерка и ми е топ, па девојченце малецко е, ја приметувам си гради одличен стил.

Шарлиз Терон
    Овој фистан ме потсетува на Викторија Бекам пред неееееколку години кога носеше на ревија сличен фустан
    Така да идејава ми е досадна за фустанов веќе видено некако, а Шарлиз е лепотица над лепотиците

Jessica Biel
    Ич не и стои убаво во горниот дел, а и шарите не ми се допаѓаат 4/10

Камерон Дијаз
    Јаааааао нога!!! убава ми е супер, преубаво и стои фустанчево, супер акцесорис 10/10

Гвинет
    Не ми е убава, ама во споредба со оној грд фустан на црвениот килим што го носеше ова е подобро, ама не и најдобро. Да мења стилисти женава! 5/10

KATE BECKINSALE
    Колку убаво и стои моделов мх мх, е само неутралнава шминка не и требала, треба појака. А и ташна и чевли подобро во друга боја, вака монотоно. 8/10

LEA MICHELE
    бљак 1/10

Лив Тајлер
    Досаден фустан, а и лошо ја сликнале, може и подобро таа од ова.
    Eве ги со тато, јас се чудам како од ваков човек излезе пренајубава девојка :D
    http://image.celebritieswonder.net/imag ... 683575.jpg

Колку е пренајубава! И фустанот е убав, а чевлите уште поубави! 9/10

CAMILA ALVES
    Поубава беше на оскарите, не дека е лош фустанов, само делот кај вратот е беспотребен.

Emma Stone
    Се е заникаде! 0/10

Ева Мендез
    Фустанов е чуден, без форма, не можам да го разберам, а и не го свиѓам. Какви секси изданија имала Ева, ова е еден од нејзините понеубави стајлинзи. 3/10

AMANDA SEYFRIED
    Симпатична ми е иако многу се испораширила :lol: 8/10

Селена Гомез
    Убаво и стои, отмено делува 10/10

ZOE SALDANA
    Фустан за во канта 0/10

уф ова е најгрдо од се досега :D

Џоан Колинс
    Или НЕ НЕ, ова е најгрдо! :rofl:

Џесика Зор
    Хммм интересна е, понеобична од сите други, ама и не по мој вкус. 5/10

ANNE HATHAWAY
    Пренајубава!!! 10/10

Се враќаме во 90сетите кога се носеа фустаниве? не не 1/10

Хајди
    Многу светки |( ама па и стои убаво, посебно долниот дел. Сепак претерале со циркони, огледала што и да се оние на фустанот.

Kim Kardashian
    Хммм не е лоша, ми се допаѓа 8/10

7. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Значи Тејлор Свифт морав да ја ставам во посебен пост и да кажам дека е една од најдосадно облечените жени на црвените килими.
    Е ова е последното значи на оскари.

Досадна е со тие светки, со тие кратки фустани или долги светкави и исти такви чевли и ташна светкави. И речиси во 90% од манисфестациите така се облекува и со иста шминка и фризура!

И ај и долгиве

Значи феминки ако дома некоја има фустан со светки ќе ве молам да и го позајми на Тејлор, зашто она ги износе речиси сите светкави фустани што постојат :D

8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Баш така Росонерка, ба спомнав и јас кога ја коментирав.
    Тој што и е стилист е веројатно едно некреативно суштество. Нема смисла секој настан таа да е речиси иста!! Досадна е , страшно досадна. |(
    Или е во сребрено или златно, со розев или со црвен кармин. Шминката на очите константна.
    Лигава ми е башка :puke:

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    PRINCE'S TRUST AWARDS 2011
    CHERYL COLE
    [​IMG] - Ми се допаѓа, интересна комбинација на боите. Ми се допаѓаше се’ додека не го видов фустанот од позади:
    [​IMG] :^) Што е оној метален дел? Тотално непотребно го уништува фустанот.
    Шминката и’ е преубава, косата исто.

KIMBERLEY WALSH
    [​IMG] [​IMG] Ми се допаѓа фустанот, и’ ги истакнува женствените облини. Целосно е убаво искомбинирано, ми се допаѓаат и чевлите, накитот и црвениот лак за нокти.

NAOMIE HARRIS
    [​IMG] What the... :^) Моделот на фустанот е убав, ама некако за приликата не ми одговара. Но што е со хулахопките и чевлите? И црната ташна и тоа што виси од неа? :shake:

10. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Росонерка ми го украде зборот. Премногу монотоно нешто е Тејлор, уште сега можам да кажам што ќе носи на следната свеченост. -.-

Давам општи критики сега:worried:andra Bullock ми е исто така доста предвидлива. Jessica Biel & Eva Mendes прават утка до утка според мене. Jolie колку и да им е убава на некои, мене ми е просто одвратна и не ми е женствена во тоа што го носи. Beyonce ми е често too much. А Portman толку ми оди по нерви, нешто неописливо. Ниту знае да го носи тоа што го облекла, секогаш ми е обична, безживотна и како машко во ставата и држењето.

11. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Не е црвен килим, него е концертот на Каролина. Да коментираме малку наши :)
    Што би рекле за нејзиниот стајлинг? :)

Шминка накит фризура ми се допаѓа. Тоа чудо од мантил кошула ми се допаѓа во ракавите.
    Ама кратките џинс панталончиња на овој свечен мантил, на тој убав брош не ми се совпаѓа ИЧ!
    Зашто не земала црни :^)

12. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Мене стајлингов на каролина ич ама ич не ми се свиѓа :^)
    Кај рамената како балони да набутала, брошот и алката ми се кичарајски, а кратките панталони ми се за по надвор, фризурата не и е лоша, а шминката и е убава.

13. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Мене ми е особено убава во лик тука, пофалби за шминкерот/шминкерката!
    Надоле ми е во ред, необично некако, но сепак фино...И се ќе беше подобро доколку панталончињата биле црни.

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Не е лош стајлингот, ми се допаѓа. Фризурата и шминката се супер, многу е убава навистина, а за облеката ќе кажам само дека е ок, но кратките панталони некако не се совпаѓаат со целата комбинација, инаку другото е супер. :)

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Шминката и’ е стварно многу добра.
    Тој мантил ми е интересен за на сцена, многу скапо и ексклузивно изгледа, само не знам со кој памет ги ставила тие пантолончиња :^)
    Воопшто не се совпаѓаат :(

16. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
    Ке било подобро ако тој мантил бил фустан. Или пак оздола да носела нешто др, само не панталонките. Фризурата и шминката се океј. Накитот ми е премногу шарен, не ми се вклопува.

17. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Мене па ич е ми се допаѓа шминката :^) Ниту фризура, ниту облека, ништо. Како кловн ми е искрено.

18. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Имала уште 2 други комбинации. Еве ги :)

Мене третата ми е најубава.

19. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Ми се допаѓаат само шминката и фризурата, ништо друго.

20. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Фризурата и шминката ми се допаѓаат, иако мислам дека можела во последниот или претпоследниот аутифт да ја пушти косата. Ако ништо друго, барем да не е иста цело време.

Првиот изглед ми е промашај. Не го разборам концептот на ова чудо што го носи, и воопшто смислата и целината на аутфитот. Панталончињата се крш. Ужасно лошо делува тексасот со светкавив материјал на палтото. Елеганција заебана со кежуал момент. Чевлите не и ги гледам.

Замислата за вториот фустан ми се допаѓа, ама како е реализиран ич. Особено не ми се допаѓа моментот со ролката и ракавите. Би било поубаво барем еден момент да имаше, а вака е ту мач горе, а премногу едноставност доле. И црниот ластик во средината некако го груби фустанот. Искрено, ако Цаци го правела фустанов и препорачувам срдечно да крене раце од креирање.

Последниот изглед е баш сценски и концертен. Ми се допаѓа. Овде би можела да ја замислам со пуштена и извиткана коса. Така би делувала многу повесело, поразиграно.

Онака, заклучокот ми е дека девојкава сака да е покриена и дека е малку досадна кога станува збор за гардероба. Ипак, пеачка е, треба да си дозволи да експериментира, па дури и да помине некоја граница. А може и до Цаци е, за која пак ќе кажам дека ми глуми лудило и дека не ја бива за естетика колку што мисли самата таа. Оцена за сите аутфити на концертов, едно 4-че.