Здраво,за која возраст се revox производите,дали се за млада кожа 20 годишна возраст? *забелешка на модератор: Ја активираме оваа тема на барање на членките кои веќе ги користат или се интересираат за Revox серумите за лице. Добредојдени се сите за да почнеме дискусии и да разменуваме лични искуства во врска со овие серуми кои неодамна се појавија на пазарот. Сите Revox производи можат да се најдат во ДМ маркетите.
Гледам многу членки ги купуваат серумите на Ревокс, претпоставувам дека многу девојки се заинтересирани па и јас. Има посебна тема за The Ordinary па зашто да не и ваква
Ги разгледував и јас серумите од Revox, и во споредба со другите серуми, далеку поефтини се овие. Не им го знам точно составот, па да споредам со другите, но штом многу ги користат, претпоставувам дека се добри.
@Kimberly11 не се разбирам баш многу во состави, што треба, а што не да содржат, но воглавно сличен им е со на The Оrdinary. *јас освен тој од Логона,anti age серум, друг не сум користела.
Зависи што користиш. Секој серум е наменет за одреден проблем на кожата , а хијалуронската е 25+, барем јас така би рекла.
Знае некој AHA дали треба да се измие или не? На пакувањето пишува само да сте стават 4-5 капки и да се втрие додека не се упие, нема ништо за измивање.. А некако страв ми е да оставам киселина долго на кожа..
Од шо имам читано, гуглано во Revox има peg - полиетилен гликол. Кој е доста токсичен, затоа што дел од него е нафтен дериват.
Ja koristam salicilnata vo kombinacija so niacinamide. Niacinamidot e odlicen,flekite mi se izbledeni.Salicilnata mi gi susi aknite i mi gi cisti porite.Iznenadena sum deka najdov zamena za moite dva omileni proizvodi od the ordinary za niska cena Drugo nemam probano
И јас имам проблем со флеки,а и некакви бубулици во последно време.Гледам има голем број позитивни коментари за производите,па дали ке може да постираш слики од производите кои ги користиш и нешто подетално за нив и нивното користење. Исто така и од каде ги имаш купено.
Не се остава на лице да се впие...не знам зошто така напишале во упатството, нема логика да не се измие, затоа што нема никаква „хранлива“ улога за кожата како останатите серуми, туку намената на тој продукт е да направи хемиски пилинг, ексфолијација на кожата и ми нема логика да стои на лице затоа што серум како останатите секако не е. Си ја врши он работата после 5-6 минути, па слободно измиј го лицето и не го оставај да стои. И никако пречеста употреба, еднаш неделно или еднаш во две недели е сосем доволно. Сигурно си го знаеш ова, но со оглед на тоа што многу девојки читаат, не е лошо да повториме.
Безбоен изгледа во шишенцето, ама стварно нема логика да се остави да се впие. Баш па сега како што температурите растат и сонцето е на мегдан, ич не е паметно да се игра со вакви работи.
Ги има во дм,можеш да ги комбинираш ниацинамид наутро а салицилна навечер Ниацинамидот да делува треба подолго време за разлика од салицилната. Истото го мислам,нема логика да се остава.
Само што ми стигнаа. Како да ги комбинирам како за почеток оти немам користено претходно? Дали еднаш или два пати неделно гликолна, а тогаш да не ставам салицилна оти на неа пишува да не се комбинира со други киселини? А салицилна може секоја вечер или поретко како за почеток?
Јас планирам да го земам хемискиот пилинг и ниацинамидот може некој што ги има користено да пише како е задоволен?
Денес го земав Just AHA 30%, сакав да ги земам и Niacinamide и Vitamin C ама во dm ги немаше. Планирам Vitamin C да го користам наутро, после тоа СПФ крема, а niacinamide навечер. Едвај чекам да го пробам овој со AHA вечер, се надевам кожата моја добро ќе реагира
Како што знам има тонери со aha/bha кои нормално нели не се измиваат, ама па на серумов не е наведено такво нешто... Не знам, навистина човек да се замисли... Инаку, на темава го имам ниацинамидот од Revox, прв пат вметнувам ниацинамид во рутината. Многу е рано за ефекти, но во овие две недели забележав дека ми се исчистија ситните бубуљички на брадата и ми се намали малку црвенилото. Не знам дали е од него, ама задоволна сум сега за сега, немам негативна реакција, не ме исфрла и не ми ја масти кожата.
Премногу е јак за да се остави на лице, 30% е гледам, а за таков агресивен продукт не е воопшто малку (чисто илустративно, гликолниот тоник што не го одмиваме е само 7%) и затоа сметам дека не е во ред да се остави да се впие конкретно овој серум. Прејак е, пуздер ќе ја направи кожата ако се остави да преноќи. На долги стази ако се употребува не сакам ни да замислам некакво сценарио...викајте пожарна ќе биде работата.