Имаат разлика во составот, но тоа не значи дека едните се подобри од другите. Од аспект на перформанси може да ти одговори само некој кој користел ист тип на производ од двата брендови и увидел со кој имал подобар резултат .
Ќе разгледам на YT После бременост, имам стакло лице, тек тук по некое мозолче за време на циклус. Ама ми треба нега некоја, зашто уште малку 30ка, а гледам и појава на брчки, иако пијам мнооооогу вода, јадам здрава храна....
Читам веќе одамна за предностите на користење салицилна киселина за намалување на себум кај оние со масна кожа, и размислувам веќе подолго време да започнам да ја употребувам истата. Имам прилично чиста кожа, со понекоја мозолка за време на пмс, но масна, особено во пределот на Т зоната, додека на образите приметувам проширени пори. Моментално, и сабајле и навечер рутината ми е иста - го мијам лицето со пена од Алверде, ставам активен кислород, чекам неколку минути па го серумот на Revuele со екстракт од чиа семе и на крај крема од Алверде со хиалурон. Е сега - прашањето ми е, дали би годело да ја комбинирам салицилната киселина со оваа крема со хиалурон или сепак не? И доколку да, во кој дел од рутината е најдобро да ја користам салицилната?
Најдобро ти е навечер откако ќе го измиеш лицето да ставиш од серумот со салицилна киселина и врз него кремата. Без други додатоци како активен кислород.
Би ти препорачала да внимаваш на тоа кожата да ти е хидрирана (преку производите кои ги нанесуваш; пиењето вода не ја хидрира кожата), бидејќи тоа го подобрува изгледот на брчките, особено хијалуронската киселина која (привремено, не перманентно) ти го „пумпа" лицето. Исто така, добро би било да размислиш за почнување со ретинол, пред да се продлабочат брчките или пред да се јават нови . Едит: не се користи ретинол за време на бременост и доење.
Фала ти! Јас секако ставам крема после хијалуронската, но можеби сум ставила поголема количина. Во меѓувреме прекинав да ја користам, но дефинитивно ќе дадам уште една шанса
Јас би ти рекла да ги ротираш затоа што серумот на ревокс е појак а и сонцето е појако сега. @Kimberly11 Мислам дека на црвенот пилинг од ординери му нема замена.
Jas koristam Ordinary podolgo vreme,potocno niacinamid,AHA BHA,salicilna kiselina i vitamin C Istiot efekt go imam od Revox serumite(salicilna i niacinamid) i definitivno ke prodolzam da gi koristam,ne treba da cekam dolgo vreme i imaat poniska cena Niacinamidot na Revox duri i povekje mi se svigja od toj na Ordinary Se e individualno,potocno za niacinamidot mnogu devojcinja mi pisuvaat deka imaat odlicni rezultati a nekoi nemaat nikakov.Toa vazi i za sekoj produkt,dodeka go koristev niacinamidot na Ordinary mene liceto mnogu mi se podobri a na drugarka i go isfrlase so meseci pa go prekina Sledno sakam da probam Azelaic Acid na Revox a po nekoj period ke mozam da spodelam moe licno iskustvo
Od niacinamidot mnogu ubavo mi sveti licevo duri i pudra koga ke stavam ima nekoj ubav healthy glow,i izmazneto mi e, ama seuse ne zabelezav golem efekt kaj nekoi crveni ramni fleki sto mi ostanaa od aknite (go koristam serumot skoro 2 meseci) Mislis ke deluva?
Девојки сакав да прашам во вечерната рутина дали може да се користи хијалуронска киселина и салицилна. Сакам да ја воведам хијалуронската но наутро ставам нијацинамид, а навечер секој втор ден салицилна.
Ne mozam da znam dali ke ti deluva toa e individualno,no mozam da ti kazam moe iskustvo deka prvite efekti gi vidov posle mesec ipol.. Mene mnogu mi pomogna za tekstura i pori,no kako sto kazav pogore kaj nekoj nema nikakov efekt
Јас ставам хијалуронска секоја вечер, а салицилна три пати неделно. Не сум имала проблем досега. Да искористам за прашање Има некој да користи витамин ц и да има видливи резултати во избелување пеги?
Дали Ревокс витаминот ц вреди да се купи, а ако не кој би го препорачале дефинитивно несакам dr.viton И it's skin, предлог за некој друг?
Zdravo kazete mi kako se upotrebuva niacinamidot vo kombinacija so hialuronska kiselina kako e najdobro nautro,navecer posebno ili zaedno?i dali mora psole toa krema za lice da se nanese?fala
Што помалку состојки мешаш, помали шанси за иритација најубаво хијалуронската наутро, ниацинамидот навечер, а после двете крема.