Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Revox серуми за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Kristi900, 3 мај 2020.

1. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Имаат разлика во составот, но тоа не значи дека едните се подобри од другите. Од аспект на перформанси може да ти одговори само некој кој користел ист тип на производ од двата брендови и увидел со кој имал подобар резултат :).

На ludamaja10, Minci13 и Ygritte им се допаѓа ова.
  2. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Aha bha pilingot e podobar na TO ili Revox?

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Ќе разгледам на YT :) После бременост, имам стакло лице, тек тук по некое мозолче за време на циклус. Ама ми треба нега некоја, зашто уште малку 30ка, а гледам и појава на брчки, иако пијам мнооооогу вода, јадам здрава храна....

На ludamaja10 и pdb123 им се допаѓа ова.
  4. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Читам веќе одамна за предностите на користење салицилна киселина за намалување на себум кај оние со масна кожа, и размислувам веќе подолго време да започнам да ја употребувам истата. Имам прилично чиста кожа, со понекоја мозолка за време на пмс, но масна, особено во пределот на Т зоната, додека на образите приметувам проширени пори.

Моментално, и сабајле и навечер рутината ми е иста - го мијам лицето со пена од Алверде, ставам активен кислород, чекам неколку минути па го серумот на Revuele со екстракт од чиа семе и на крај крема од Алверде со хиалурон. Е сега - прашањето ми е, дали би годело да ја комбинирам салицилната киселина со оваа крема со хиалурон или сепак не? И доколку да, во кој дел од рутината е најдобро да ја користам салицилната?

Capture.JPG revuele-serum-hidratante-vegan-organic-1-50369.jpg

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    5.207
    Најдобро ти е навечер откако ќе го измиеш лицето да ставиш од серумот со салицилна киселина и врз него кремата. Без други додатоци како активен кислород.

На ludamaja10 и Arja им се допаѓа ова.
  6. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Би ти препорачала да внимаваш на тоа кожата да ти е хидрирана (преку производите кои ги нанесуваш; пиењето вода не ја хидрира кожата), бидејќи тоа го подобрува изгледот на брчките, особено хијалуронската киселина која (привремено, не перманентно) ти го „пумпа" лицето.

Исто така, добро би било да размислиш за почнување со ретинол, пред да се продлабочат брчките или пред да се јават нови :).

Едит: не се користи ретинол за време на бременост и доење.

На BeloMache, ludamaja10 и Ygritte им се допаѓа ова.
  7. Ladybug2436

Ladybug2436 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Фала ти! Јас секако ставам крема после хијалуронската, но можеби сум ставила поголема количина. Во меѓувреме прекинав да ја користам, но дефинитивно ќе дадам уште една шанса :)

На ludamaja10 и Elence93 им се допаѓа ова.
  8. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Јас би ти рекла да ги ротираш затоа што серумот на ревокс е појак а и сонцето е појако сега.

@Kimberly11 Мислам дека на црвенот пилинг од ординери му нема замена.

На Kimberly11, ludamaja10 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  9. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Мислам дека @Minci13 може да помогне тука.

10. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Jas koristam Ordinary podolgo vreme,potocno niacinamid,AHA BHA,salicilna kiselina i vitamin C :) Istiot efekt go imam od Revox serumite(salicilna i niacinamid) i definitivno ke prodolzam da gi koristam,ne treba da cekam dolgo vreme i imaat poniska cena :)
    Niacinamidot na Revox duri i povekje mi se svigja od toj na Ordinary:lol:
    Se e individualno,potocno za niacinamidot mnogu devojcinja mi pisuvaat deka imaat odlicni rezultati a nekoi nemaat nikakov.Toa vazi i za sekoj produkt,dodeka go koristev niacinamidot na Ordinary mene liceto mnogu mi se podobri a na drugarka i go isfrlase so meseci pa go prekina :)
    Sledno sakam da probam Azelaic Acid na Revox a po nekoj period ke mozam da spodelam moe licno iskustvo :inlove:

На crimson, СуперДевојка, Kimberly11 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Od niacinamidot mnogu ubavo mi sveti licevo duri i pudra koga ke stavam ima nekoj ubav healthy glow,i izmazneto mi e, ama seuse ne zabelezav golem efekt kaj nekoi crveni ramni fleki sto mi ostanaa od aknite (go koristam serumot skoro 2 meseci) Mislis ke deluva?

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. queen04

queen04 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    785
    Девојки сакав да прашам во вечерната рутина дали може да се користи хијалуронска киселина и салицилна. Сакам да ја воведам хијалуронската но наутро ставам нијацинамид, а навечер секој втор ден салицилна.

13. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Ne mozam da znam dali ke ti deluva toa e individualno,no mozam da ti kazam moe iskustvo deka prvite efekti gi vidov posle mesec ipol..
    Mene mnogu mi pomogna za tekstura i pori,no kako sto kazav pogore kaj nekoj nema nikakov efekt :|

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Во деновите кога не ставаш салицилна, ставај хиалуронска. Јас така правам и супер ми е.

На queen04 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. inception

inception Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    740
    Јас ставам хијалуронска секоја вечер, а салицилна три пати неделно. Не сум имала проблем досега.

Да искористам за прашање :)
    Има некој да користи витамин ц и да има видливи резултати во избелување пеги?

На queen04 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. queen04

queen04 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    785
    Фала ви девојки :l:

17. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    213
    Дали Ревокс витаминот ц вреди да се купи, а ако не кој би го препорачале дефинитивно несакам dr.viton И it's skin, предлог за некој друг?

18. Maremama

Maremama Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    320
    Zdravo kazete mi kako se upotrebuva niacinamidot vo kombinacija so hialuronska kiselina kako e najdobro nautro,navecer posebno ili zaedno?i dali mora psole toa krema za lice da se nanese?fala :*

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    5.207
    Што помалку состојки мешаш, помали шанси за иритација :) најубаво хијалуронската наутро, ниацинамидот навечер, а после двете крема.

На Maremama му/ѝ се допаѓа ова.
  20. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Purito. Поскап е спрема другиве но е 60 мл и плус е со пумпица.

На BeloMache му/ѝ се допаѓа ова.