Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Revox серуми за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Kristi900, 3 мај 2020.

1. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Зависи. Не може одговорот да биде да или не. Зависи од кожата.

Силиконите освен што не дозволуваат хидратацијата да „замине“ од кожата, правејќи обвивка околу кожата ги заробуваат на еден начин и штетните бактерии, мртвиот епидермис и други нечистотии, кои во моментот се нашле на кожата, кои пак така затворени можат да ја влошат ситуацијата со акните.
    Значи самите силикони по себе како состојки не предизвикуваат акни, но индиректно преку нивната карактеристика можат да предизвикаат.

Ова особено важи за осетлива кожа склона кон акни. Лично јас во овој случај би советувала избегнување на производи со силикони.

На Shaya, Luminary и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  2. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Ова е посоодветна тема за овој пост.

Што се однесува до маслото што го напомена:

Прво, ме буни дека се нарекува масло, кога основата му е вода. Барем со тоа скромно знаење што го знам не гледам масло во состојките за да се категоризира како такво, а и самото име му е Cleanser FLUID, не OIL. Ако некој повеќе се разбира, нека ме поправи.

Ова е важно, бидејќи ако е масло, би го користела како прв чекор во рутината навечер и потоа би следело миење со гел, но тогаш не би имала потреба од мицеларна вода, бидејќи ќе испадне 3 пати да го миеш лицето.

Ако не е масло, тогаш би го користела наместо гелот.

Во било кој случај, при користење би го оставила минутка на лице за да се впијат киселините, па потоа би го измила. Поради тоа што веќе во себе содржи AHA и BHA, не би ги користела AHA и BHA серумите истовремено со овој чистач.

Ако не е масло и ти е всушност замена за гелот, не знам како да го искомбинираш со останатите производи бидејќи буквално сѐ што ти нуди веќе имаш: чистач (гелот), AHA и BHA серум. Евентуално да го користиш еднаш или повеќе пати седмично наместо гелот.

Ако е масло, пак важи истото дека веќе имаш AHA и BHA серум, ама и не мислам дека е препорачливо AHA да ставаш секој ден (а BHA е ок).

Ама ако веќе си го купила, најди начин да го вметнеш можеби до кај 3 пати седмично.

На Animallover<3, ludamaja10, poppie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Имав купено салицилна киселина,знам дека навечер се користи по 1-2 капки :wasntme:
    Ама дали и е намената за црвени флеки од акни? и на колку време се користи

4. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Ќе ти помогне и за флеки, бидејќи салицилната прави (во помала мера) и површинска ексфолијација на кожата, меѓутоа тоа не ѝ е примарната улога.

За флеки повеќе ќе ти помогнат AHA киселините, нијацинамид и аzelaic acid.

На IamSexyAndIKnowIt, ludamaja10 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Azelaic acid go kupiv ama deka ima silikoni ne go koristam da ne se isfrlam nesto a taman se spasiv od bubulicive

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    3.684
    Девојки, вие сте цареви! :) главата шашми ми ја направивте со киселиниве, серумиве. Немам користено досега ништо такво а сакам да почнам. Имам 28 години, чисто лице со по некоја пегичка и комбинирана кожа. Масна Т зона и суви до нормални образи. Дали е во ред да почнам со Витамин Ц Revox серумот наутро и навечер некоја од киселини што ги спомнувате? Можам да додадам на ова и кофеин серум за темни кругови под очите? Не се разбирам многу во козметики чида, па ми е страв да не го спалам лицево, а сакам да го негувам.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Можеш (и за витамин Ц и за киселините), само од тоа што сакаш да таргетираш зависи и која киселина.

Можеш да го користиш и кофеинскиот серум, но ако темните кругови ти се генетски (ги имаш цел живот), најверојатно нема да ти помогне во нивно осветлување. Во секој случај, кофеинот е добар антиоксиданс, па ќе се бори против слободните радикали од околината кои ти ја стареат кожата.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    Барам мислење за производиве на Revox (revuele). Имам 21 год. комбинирана кожа на која и треба хидратација. За почеток сакам да го земам серумот со хијалуронска киселина па истражив на нет и видов дека треба да се користи на влажна кожа а потоа да се стави крема за лице што содржи некаков вид на силикон за да ја спречи киселината од испрарување после апликација. Планирам да ја користам хијалуронската навечер после двојно чистење, е сега гледав на торба.мк има креми од истиве па ми падна на око Hydralift Hyaluron Day/Night Cream
    двете содржат силикон, па сакав да прашам дали некој има искуство со нив или дали би одговарале во вакваа комбинација.
    Исто така, што би препорачале повеќе Revox Hyaluronic acid 5% или Revuele Hydra Therapy serum
    (комбинација од хидроманил + хијалуронска киселина + АХА и БХА киселини)

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    5.207
    Јас би ти ја препорачала хијалуронската на Revox, бидејќи ако наеднаш воведеш многу нови состојки имаш поголема шанса да ја иритираш кожата. Исто така и многу хијалурон може да ти ја исфрли кожата, освен ако имаш баш сува кожа. Јас би ти ја препорачала оваа крема, според состојките е ок и доста е фалена тука. Screenshot_20200729-205355_Chrome.jpg

На kostovaivana, ludamaja10 и RockNroLLGirL им се допаѓа ова.
  10. lolitaspurgatory

lolitaspurgatory Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2019
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    70
    Дали ќе може да ми препорачате добра спф и ноќна крема за мрсно лице склоно кон акни ве молам

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Биодерма хидра био.

12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Некој ако сака да сподели искуство од хемискиот пилинг на ревокс?

13. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Дали во ДМ ја има azelaic acid? Или само на торба.мк?
    B24AF90D-EDD7-40BF-8B0A-5485AA2937E9.png

14. Lovelynne

Lovelynne Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    64
    На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Како си задоволна? Смирува црвенило?

16. Lovelynne

Lovelynne Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    64
    Задоволна сум, мене ми го намали црвенилото на образите :)

На raww, Minci13, kostovaivana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Не те исфрли? Составот баш не чини затоа не ја користам

18. Lovelynne

Lovelynne Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    64
    Мене не ми прави проблем, иако има силикони во составот. Баш правев споредба со на The Orinary Аzelaic acid, сличен состав имаат. Веројатно силиконите се присутни за да се овозможи подобра апсорбција на активната компонента во кожата, не знам...

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    И јас баш споредував ама можеби ќе ја оставам за понатаму дека моментално користам нијацинамид,сона и салицилна па да не ми дојде премногу. Да видам прво како ќе реаѓира лицево на салицилна дали ќе има некој ефект иако сега за сега ми се допаѓа