Форумџика на годината

Revox серуми за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Kristi900, 3 мај 2020.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Овие на револушн не се добри. Имам едно со ниацинамид и хујалиронска заедно плус канабис и уште толку ми го упропасти лицето. Сега така ми стои.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Салицилната киселина помага да се исфрлат на површина сите поткожни за пократок временски период и таа фаза се нарекува “purging” и многу веројатно тоа да ти се има случено и тебе ако продолжиш со користење ќе забележиш дека ќе ти се исчисти за неколку недели. Обично кога внесуваме нов производ во рутина доста често минуваме низ фаза “purging” особено со AHA,BHA киселини затоа што го убрзуваат процесот на регенерација на кожата (it will get worse before it gets better), а многу девојки мислат дека не им одговара производот и прекинуваат со употреба на истиот.

На blonde17 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Mene mi izlegoa i pogolemi bubulici :) ama se sredi sega veke nisto nemam

На Butterfly522 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Мене овој не ми направи никаков проблем на лицето но го користев краток период па не приметив ни разлика некоја Сега го земав ревокс витамин ц од капитол па тој сакам да го користам за флеки од сонце

5. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Здраво на сите ,неодамна ги сретнав Revox серумите за лице ,на прв поглед имаат доста прифатливи цени за разлика од други серуми,освен тоа не сум упатена нешто посебно за нив.
    Можеби имате пишувано низ темава, но ако не ви е проблем да ми споделите искуство или мислење за нив.
    Поточно дали може да се користат како дневна или ноќна употреба кај нормална(до сува) и чувствителна кожа?
    И дали можат да се користат без никаков проблем ,без акни без ништо,едноставно за регенерација ,заштита и нега ?
    Ви благодарам многуу и убав ден:sun:

6. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.453
    Го купив хијалуронскиот серум и ништо. Имам чувство дека баш ништо не ми прави на кожата. Не ми се допадна воопшто.Претходно го користев на Ordinary и е одличен. Пак серум од Ревокс не би купила.

7. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Секако дека можеш :). Тоа значи дека можеш да избереш од тие производи за хидратација (hyaluronic acid, collagen amino acids + ha, niacinamide), антиоксиданси (vitamin C, caffeine, coenzyme Q10), масла (blend oil, squalane) или превентивно за брчки (retinol toner, peptides).

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  8. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Важии фала ти многу,ќе ги пробам гледам доста ги купуваат:)

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lolitaspurgatory

lolitaspurgatory Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2019
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    70
    Резултати од гликолна киселина?

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Angy.S

Angy.S Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    77
    И мене ме интересира,дали ви се покажа добра од ревокс или сепак ordinary е доста подобра?

На Kimberly11 и lolitaspurgatory им се допаѓа ова.
  11. BabyGirl3

BabyGirl3 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Zdravo, jas imam kombinirana koza no povekje kon suva, problemi so akni imam samo pred ciklus i malce fleki po liceto od akni isto taka i na nosot povidlivi pori...Bi sakala da mi dadete nekoj sovet kako najdobro e da gi koristam proizvodite od Revox odnosno salicilnata kislenina, niacinamindot i vitaminot c...Do sega ne sum koristela nishto drugo osven maskata za hidratacija na afrodita...pa dokolku nekoja od vas mozit podetalno da mi objasnit dali e dobro da se koristat sekoj den i kako da gi kombiniram...Isto taka chitav i za hijaluronskata kiselina i stvarno ne znam koja kombinacija bi bila najdobra...

12. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Витаминот Ц може да го користиш наутро, а нијацинамидот и салицилната киселина навечер (иако, можеш буквално секако да ги комбинираш).

Хијалуронската киселина можеш ако сакаш да ја користиш за хидратација, наутро, навечер или и наутро и навечер, ако имаш потреба. Се става на влажна кожа, па најпрактично ти е да ја ставаш после миење лице.

На BabyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BabyGirl3

BabyGirl3 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Ti blagodaram premnogu ushte da mi kazish dali sekoj den od site tie proizvodi da redam ili sepak nekoj da go koristam primer ednash nedelno?

14. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Прво, немој сите наеднаш да ги почнеш, за да видиш кој како ти делува. Оставај неколку седмици простор измеѓу секој производ. Сите можеш да ги користиш секој ден, меѓутоа можеби и немаш потреба од салицилна киселина толку, особено бидејќи немаш мрсна кожа. Пробај со еднаш седмично салицилна киселина, па зголеми на 2-3 пати, зависи колку ќе увидиш дека имаш потреба.

Исто така, не очекувај салицилната киселина којзнае колку да ти помогне за поткожни или хормонски мозолчиња. Таа ќе ти помогне за чистење на нечистотиите во порите и можеби ќе го смири црвенилото, но не го спречува формирањето на мозолчето, бидејќи не влијае на неговиот причинител (хормони).

15. BabyGirl3

BabyGirl3 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Ti blagodaram mnogu:l:

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
    Почнав со користење на серумите на Ревокс. Пред недела дена започнав со ниацинамидот. Го користам навечер откако ќе го исчистам лицето. Понекогаш правам пилинг, поминувам со тоник па нанесувам ниацинамид на влажна кожа.
    Сега сакам да вметнам и азелеинска киселина.
    Планирам да ја ставам исто навечер после ниацинамидот. Дали смеам едно подруго или не.
    Наутро користам крема еуцерин хијалурон филер со спф 30.
    Дали е доволен овој спф или сепак да земам спф 50?

И препорака за некоја поевтина варијанта на крема со спф 50.

Имам сува дехидрирана кожа со делумно розацеа на образите само. Веројатно и тоа игра улога при бирање на спф.

Последна измена: 5 септември 2020
  17. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    За розацеа обавезно спф 30, јас го користам од carroten sensitive spf 50, не ме исфрла и е предобар околу 350 ден

На Elena1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Наутро пред кремата што користиш?

19. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
    Наутро користам Eucerin Antiredness Concealing Day Care SPF 25 потоа кремата и толку. Друго наутро ништо. Да не е малку ова, да воведам уште нешто?

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ниацинамидот можеш и наутро да го користиш после клинсерот. А таа другата киселина навечер.