Фала ти многу на препораките.. Ќе ја исфрлам хијалуронската киселина. Сега ги земав на Оливал пената и млекото и сум задоволна. Не ми е токлу црвено лицето. Но кога ќи потрошам ќе земам на биодерма. Фала ти многу
Ги немам порачано, но имам порачувано други производи од lookfantastic каде што ги има и cerave.. Гледам добри понуди има и на i-herb. Извини, доколку не ти е проблем, може да споделиш која хидратантна крема ја користиш? Јас не можам уште да погодам, или ќе ми го зголеми црвенилото или ќе ми ја масти кожата ..
Од Грција ги купив, пред коронава Ова користам за миење и хидратација навечер и наутро. Топло ти ги препорачувам. Пробај, експериментирај и ќе видиш што ти прави иритација. Со трендов на киселини, малку ко да претеравме со трупање произвои и ексфолијација на кожата. Можеби би било добро да ја минимализираш рутината и потоа едно по едно да внесуваш. Мислам дека ниедна киселина, хемиски пилинг, серум не е потребно да се користи секој ден, а уште помалку два пати на ден. Посебно кај вакви состојби како нашата.
Zdravo zenski Kupiv hyaluronic acid i caffeine od Revox.Moze info kako koga i koe prvo da go upotrebuvam?Thanks
Dali nijacinamid i salicilna kiselina bi pomognale za vakov slucaj? Znam deka ne e vozmozno da se izbbrisi, no dali bi se minimaliziralo?
Јас би додала и AHA киселини еднаш неделно. За жал за ова многу малку може да помогнат, но би имала некое мало подобрување. Сепак те советувам да видиш ординации кои користат ласери за оваа состојба, тие се најефикасни.
Од ниацинамидот ќе немаш баш корист за ова, тој е повеќе за намалување на себум кај мрсна кожа, за флеки од акни и сонце и сл. Почни со салицилна два пати неделно а Аха еднаш неделно (не во исти ден). Така барем месец дена, па после можеш секој ден ден салицилна ако не ти прави некакви проблеми.
Fala ti mila, ke probam i ke pisam rezultati. Nekako strasno zvuci ova salicilna sekoj den. Inaku i dvete kiselini se stavaat na lice nekoe vreme pa posle se mie liceto taka? Nikogas nemam koristeno....
Inaku samo na ovoj predel od liceto gi imam. Drugata povrsina od licevo nema nisto takvo. Samo na problematicniot del da stavam ili?
Зависи од типот на лицето и со кои проблеми се бориш. AHA работат само на површината на кожата. Тие обично се препорачуваат за нормална до сува, оштетена од сонце кожа, ради нивната способност да ги зајакнуваат природните навлажнувачки фактори во кожата. Додека пак BHA и на површината на кожата и длабоко во порите, па затоа најчесто се препорачува за нормална до мрсна кожа склона кон испакнатини,флеки и зголемени пори. Сметам дека нема потреба од мешање на АХА и БХА, но сепак одлучи според потребите. Инаку не би ти препорачала ни секојдневно практикување на ексфолиација. Почни еднаш неделно, до макс 3 пати неделно кога ќе ја навикнеш кожата. Но се зсвиси и од концентрацијата. Со среќа
Само на проблематичниот дел салицилна, а Аха можеш на цело лице. Аха киселината се чува 10тина мин па се измива, а салицилната не. А после нив обавезно крема. А колку често ќе си видиш сама понатаму, сепак различна кожа имаме сите.
За тие лузни само третмани од типот на хемиски пилинзи, tca-prx33, дермаролер, мезотерапија (од искуство ти кажувам од третманиве што ми помогнало). Нај искрено серуми да ти помогнат да ги израмниш нема да ти помогнат. Прво да направиш третмани па потоа да ја одржуваш кожата со серуми да. Доколку си финансиски во можност (овој проблем не се решава со 2-3 третмани, треба повеќе време) најтопло ти препорачувам да се распрашаш и да си го решиш проблемот. Не знам колку години имаш, но ако имаш над 28 јас би ти препорачала ретинол . Ниацинамид и салицилна киселина исто така можеш да користиш затоа што гледам имаш проблематична кожа и обавезно хидратантна крема.
Vitamin C od Revox- 2 pati kupiv i prviot pat bese skros oksidiran uste na otvoranje- portokalova boja i mirisase cudno kako na pivo. Vtoriot pat bese zolta boja ama za nepolni 2 nedeli oksidirashe i nemav nikakvi rezultati. Potoa zamav od TO vitamin C i sum prezadovolna.