Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Revox серуми за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Kristi900, 3 мај 2020.

1. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    3.909
    Vitaminov c vcera go kupiv, normalno li e vakva boja da ima, plus i miris ima ne e bez miris :^) 20201018_094929.jpg

2. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    По бојата личи дека е лесно оксидиран. Не е страшно и може да се користи, но ме чуди бидејќи вчера си го купила...
    Инаку кога ќе стане портокалов, веќе е речиси целосно оксидиран и не е погоден за употреба.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    3.909
    Vcera go zedov ne e otvaran ic :( moze li da e do nesoodvetno cuvanje?

4. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Теоретски може, да. Витаминот Ц е многу сензитивен на светлина и прекумерна топлина на пример, а оксидира и во контакт со воздух.

Со оглед на тоа што речиси сите овие производи се затворени во кутивчиња, светлина и воздух не би биле опција, значи само ако е чуван на прекумерна топлина подолго време па почнал да оксидира.

Чувај го во фрижидер за да му извадиш максимум пред да оксидира речиси целосно.

На ludamaja10, butterflysk, poppie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    2.391
    Да не го зема од ДМ? мене исто ми се случи од ДМ го зедов пред некој ден кога ги отворив вечерта дома веќе малку оксидиран :(

6. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    3.909
    Ne od torba mk go naracav..vikam da ne treba takov da e :^)

7. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    20201023_124920.jpg

На Кена Рис, QueenBeyonce и pdb123 им се допаѓа ова.
  8. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Дали некоја од вас го вратила пожолтениот вит Ц или барем се пожалила и кој бил исходот?

9. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    12.791
    Јас бидејќи го имав нарачано од torba.mk им пишав мејл, не добив никаков одговор, потоа им ѕвонев и не креваа, па се откажав.
    За од ДМ не знам, ама сметам дека и тие и torba.mk имаат нарачано поголеми залихи и не ги чуваат правилно, т.е. во топли простории.

На СуперДевојка, ludamaja10 и QueenBeyonce им се допаѓа ова.
  10. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    298
    И јас имам потполно исто искуство до со torba.mk
    Серумот беше со истс боја како вашиот. Го искористив максимум 10 пати и другото го фрлив

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    2.391
    Ја немав фискалната сметка, во спротивно ќе го вратев серумот, ама без фискална неможам ништо. Следно сега кога ќе купам ќе ја чувам сметката па ако е оксидиран ќе го вратам. :)

На СуперДевојка му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    479
    Веќе две недели ги користам салицилната киселина навечер и ниацинамидот наутро. Веќе гледам промени премногу и сум многу задоволна. Од денес вметнав и витамин ц ( и јас го земав од дм и мојот е пожолтен) , прочитав дека треба со ниацинамидот да се користи во различен дел од денот.
    Прашањето ми е, дали можам салицилната навечер да ја комбинирам со ниацинамидот и кое оди прво?

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Не. Салицилната со хујалоронска може,со нијацинамид не.

На Larea му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Девојки ми стаса ниацинамидот, може ли некоја да ме посоветува. Шо треба да користам, кога да го користам серумот? Дали треба креми некакви или не мора? Јас имам мрсна кожа, без акни , со премногу црнки на т зоната.

15. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    479
    А витамин ц со нијацинамидот? Гледав видео од dr. Drey кај што кажува дека може, ама на упатството пишува не.

16. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Можеш, сеедно е по кој редослед.

Ако велат така не ги мешај, иако јас мислам дека тоа повеќе го пишува од претпазливост; сакаат да избегнат било каков ризик за иритација, без разлика што е мал.

Последна измена: 26 октомври 2020
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Може

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Само ниацинамид нарача?
    Треба да најдеш соодветен клинсер за да ја измиваш кожата, после се ставa ниацинамид, оставиш пет минути да се исуши,ја влажниш кожата благо па ставаш хујалиронска за хидратација,па крема. Ако користиш само ниацинамид може да ти го исуши лицето.
    Ако го користиш денски пожелно е крема со спф,препорака за крема: Софора Јапоника со спф15 дневната крема на Natura Siberica.

На Kjara15 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    Можеш да ги користиш двете навечер, ама гледај да има пола саат размак меѓу нив. Редоследот не е многу битен, од практични причини подобро ти е веднаш после чистење на лицето на влажна кожа да ставиш ниацинамид, па после на сува салицилна.

20. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Нијацинамидот не го суши лицето иако помага во регулирање на серумот; напротив, го хидрира, особено во комбинација со други хидратантни состојки. Помага и во одржување на заштитната бариера на кожата, па така придонесува во намалувањето на TEWL (tran-epidermal water loss). Затоа и на серумот од REVOX пишува daily moisturiser.

Јас имам нормална кон сува кожа и дури по нанесувањето само на нијацинамид веднаш ја чувствував кожата похидридрирана.

@Kjara15, дали ти треба крема или не е комплицирано да се одговори. Од една страна се вели дека користењето на хидратантна крема ќе ти помогне да се регулира лачењето на себум, од друга страна сум слушнала од дерматолози дека не секому му е потребна крема (обично се мисли на тие што велат дека не им е потребна бидејќи лачат многу себум/масло). Сепак, особено ако имаш мрсна кожа, важно е да имаш клензер (средство за миење лице), за да не ти се собираат нечистотии на него (како црнки и слично). Исто важно е секој ден да користиш СПФ крема со фактор од минимум 30 (не мора ако не сакаш хидратантна, можеш директно после измиено лице наутро или после нијацинамидот да ја ставаш).

На poppie и Kjara15 им се допаѓа ова.