Колку често треба да се нанесува салицилна киселина? Другарка ми кажа дека лошо било да се става секој ден ама сакам некој да ми каже од лично искуство
Ако прв пат внесуваш во рутина треба еднаш неделно, па после одреден период да зголемуваш. Не се користи секој ден, зошто може да ја исуши кожата.
Јас ја користев порано секој ден, сега отстапувам за време на викенди кога користам маска или Аha пилингот. Немав никаков проблем со неа, убаво ми го направи лицето,приметив и неутралноста ми се реши,сега полесно ќе се бира нијанса на пудра. Е сега дека треба повеќе време за резултат,треба. На почетокот не видов разлика,но отпосле да. Така да,мислам користењето се одвива спрема потребата од неа.
И јас ја ставав секој ден ама после муабетот со другарка ми ја ставам секој втор или трет. За колку отприлика време виде промена? Јас ја користам скоро една недела и немам никакви резултати
За резултати треба подолго време, 2-3 недели барем. Би те советува да вметнеш и ниацинамид и најважно е да бидеш трпелива.
После три недели, треба време веројатно е слаба во однос на таа од ТО, но задолжително е да вметнеш и хијалуронска киселина за хидратација,бидејќи може да го исуши лицето ако ја ставаш самостојно.
Имам осетлива, комбинирана кожа, со црвенила, некое мозолче и нормално, флекички од тие мозолчиња. Не ми трпи кожата агресивни состојки како салицилна киселина и слично. Од сѐ шо прочитав, заклучив дека за состојбата на мојата кожа, ниацинамидот и кремот со хијалурон би биле соодветни. Прво едниот да го купам, па другиот. Во случај да имам реакција, да знам од кој ми е. Што ми советувате? И како да се користат?
Двата се серуми, хијалуронот само ја заржува влажноста на кожата, не е активна состојка што прави пилинг пр. Ја има во повеќето креми, па затоа доволно ти е две капки само пред кремата. А од ниацинамидот може да се случи на почетокот да ти реагира кожата, но треба да му дадеш време, барем две три недели и мислам дека ќе бидеш задоволна.
Дали салицилната освен за акни може да помогне за мали мозолчиња на челото ми се појавија а немав претходно? Веќе користам нијацинамид скоро 2 недели па сакам да воведам и салицилна во рутината. Не се црвени не се воспалени но вака се познаваат па ми сметаат.
Mi treba pomos od vas. Sakam da zemam nekoj od serumite na Revox, do sega ne sum upotrebuvala. Citav za niv no ne sum sigurno so sto prvo da pocnam. Imam suva koza, koja isto taka ja osekam nekogas umorna. Nemam nekoi problemi so liceto, so isklucok na ovoj period koga pocnaa da mi se pojavuvaat akni od maskata samo na ednataa strana kaj velicata. So kakov serum da pocnam?
Го купив АHA 30 пилингот, денес прв пат го нанесов, секако рано е да кажам за резултати, но ми се допадна чувството на лице, си го осеќам помеко и почисто. Наредно планирам да си го земам кофеинскиот серум за под очи и се мислам за азелаична киселина, зошто читнав дека билa добра за измазнување на fine lines. Или подобро би било да земам хијалурон или колагенот? Барам нешто за помлада кожа, за почетни брчки.
Здраво женски Утврдив дека нијацинамидот не ми одговара не знам зошто некако ми го исфрла лицето иако не е многу приметно но сепак ми смета. Исто така сакав да пробам и салицилна киселина но не знам и од неа да не имам некоја реакција. Дали би ми препорачале да ја пробам? Исто така и за АХА сум заинтересирана но немам претходно искуство со тоа. Доколку некој може да ми одгобори детално може и во лп да ми пише ќе ви бидам благодарна.
Колку време го користиш ниацинамидот? Кога користиш аха користи ја стриктно навечер без да ја мешаш со други киселини,еднаш неделно зависи како ќе ти треба. Салицилната ја имам јас,на почетокот може да не ти даде резултат но со текот на време може да имаш. Треба време бидејќи е слаба во однос на таа од ТО. Јас го гледав кофеинот на true alchemy и ми се допадна составот, најверојатно ќе го земам тој бидејќи имам темни кругови, а за брчки и мене ме интересира.
@buba4e89 A го имаш користено кофеинскиот на Revox? Сега ги отворив True Alchemy, некако поскапи ми се, а производите на Revox ми се со попристапни цени. Инаку, читнав за кофеинскиот серум и пишуваше дека помагал за измазнување на почетни брчки, а истото го пишуваше и за азелаичната киселина. А за брчки, имам читано за од The Ordinary дека најмногу помагале кофеинскиот серум, Granactive Retinoid 5% и Buffet, ама моментално не можам да си ги дозволам, затоа барам нешто од Revox.