Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Revox серуми за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Kristi900, 3 мај 2020.

1. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.156
    @buba4e89 @Elence93 фала ви девојки. Тогаш, ќе треба и крем посоодветен да си одберам. Користам на Балеа, ама некако ми ја мрси кожата, т.е не се упива.

Ревокс имаат дневен крем за секојдневна употреба ? Или да ми предложите некој за комбинирана/осетлива кожа(имам по некое црвенило и мозолче)?

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Топло ти ги препорачувам дневната и ноќната крема на Natura Siberica особено за комбинирана кожа,одлични се.
    Дневната има спф15 тамн за овој период иако е мал факторот лично сметам дека е доста.

На Kејти и P.S.love им се допаѓа ова.
  3. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.156
    Ги има во Мк?

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Да, можеш да ги порачаш од Белина.

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Здраво девојки, прв пат пишувам на темава. Почнав да листам и читам ама пак не си давам право да бидам експерт - читај: ништо не ми е јасно!
    Пред некој ден во ДМ застанав пред Ревокс-ите, да купам некој, но не знаев за што попрво да се фатам. Ги прочитав сите и ништо не разбрав.
    Ми треба совет. Ситуацијата е ваква: кожата ми е нормална. Понекогаш мозолче-две, претпоставувам хормонски, оти сум на породилно. Не ја третирам скоро никако. Еднаш наутро ставам крем на Др.Хаушка од мелиса. Не се ни шминкам (со оглед на ситуацијава не одам никаде :) ).
    Сакам да земам нешто за почеток. Нешто за околу очи. Нешто против брчки. Нешто за да и дадам малку живот на кожата. Па и не мора да е Ревокс. 30+ сум.
    Што би предложиле?

6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Имал ли некој од вас реакција од Ниацинамид? Всушност оние side efects кои ги гуглам, црвенила по лицето-ги немам. Втор пат веќе со паузи пробувам да го користам и втор пат ми искачаат акни. И тоа не од оние нежни ситни кои со благ пилинг ги снемуватуку од тие поткожни и болни што се.
    Се мислам дали има некоја реакција да исфрли се на површина и на тој начин да го чисти лицето?

7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Многу досега пишале за такви ефекти. Пребарај ја темава, ќе најдеш искуства.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Да, постојат контра ефекти. Ако трае повеќе од една недела батали го.

На Ginger^ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Штета, не го ставам веќе дефинитивно. Ќе земам нешто друго

10. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    сакам да прашам како се користи витаминот ц, може чистење со маслена купка+тонер+вит.Ц+хидратантен крем?

едит. читам дека е подобро навечер значи вит ц + хијалуронска + нокна крема?

11. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Подобро е наутро витамин Ц:
    Зошто користиш маслена купка наутро? Маслените производи најчесто се препорачуваат навечер, за вадење на СПФ крема или шминка (иако не се задолжителни), по што следи гел за миење лице за да се измие маслото и сите нечистотии кои ги извадило. А два пати дневно масло+гел мислам дека е непотребно, нема што толку многу да се чисти од спиењето.

Ако сакаш некако да се исчистиш наутро, доволно ти е само гел. Ако пак имаш посува кожа и поради таа причина го користиш маслото за миење, а не гелот, тогаш не мора ништо да користиш и можеш да се измиеш само со вода. Ако го ставаш пак маслото не за чистење туку за да не чувствуваш сувост наутро, не дека е грешно, ама правиш сè после тоа потешко да навлезе во кожата.

Ако се чувствуваш суво, можеш хијалуронската киселина да ја користиш наутро или 2 пати дневно. Инаку, редоследот ти е во ред, само ако ставаш нешто пред хијалуронска, не чекај скроз да ти се исуши кожата, туку стави ја додека сè уште ти е влажна, за да ја впие водата (од производот) и да ја однесе во кожата.

На ludamaja10, Ketchup и Neodlucna им се допаѓа ова.
  12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Земав неоцинамид од Ревокс, и една крема од друга фирма појма немам како се викаше, на природна база, и презадоволна сум. Една недела само како го користам и веќе приметувам разлика на лицето, едноставно поздрава ми изгледа кожата. Го мијам лицето со една пена на природна база, па ставам од серумов и потоа кремата, еднаш дневно, углавном пред спиење.
    Ме интересира дали може да земам и Витамин Ц серум кој би го нанесувала наутро, или предложете нешто кое би можела утрински да го комбинирам со неоцинамидот.

Грасиас

На 123baby и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  13. soffce

soffce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    214
    Ниацинамид* го користам и јас и задоволна сум точно е дека поздрава ја прави кожата и поубава.
    Што се однесува на витамин Ц на ревокс еве го уште го имам сма не бев задоволна многу брзо оксидираше.
    Можеш хијалуронска да мешаш со ниацинамид за поголема хидратација, ја имам на ревокс исто и не е лоша

На ludamaja10 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Фала на поправката.
    Хијалуронската би ја користела еднаш дневно, наутро, и дали треба да ставам крема после неа ?

15. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. soffce

soffce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    214
    дааа обавезно, мораш на убави влажно лице и после одма да ја ‘’заклучиш” со крема инаку ке ти ја исуши кожата затоа што си бара влажност

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Фала пунооо(highfive)

На soffce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    2.558
    Салицилната киселина дали се измива?

19. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Не.

На buba4e89 и joyful им се допаѓа ова.
  20. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    2.601
    Дали може да се комбинираат Ниацинамид и Squalane? На полувлажна кожа ниацинамид па после откако ќе се упие да ставам Squalane?