Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Revox серуми за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Kristi900, 3 мај 2020.

1. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Секоја вечер да ставам салицилна може? Или да ставам 2-3 дена неделно салицилна а остатокот азелаична?

2. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.406
    јас ја ставам секоја вечер салицилната и досега не ми се јавило никаков проблем и смееш да ставиш еднаш недело азелаична затоа што таа е многу јака киселина

3. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.078
    Одличен !
    Имам комбинирана кожа склона кон неправилности , гелот супер пени и има совршен мирис , не ја затега и суши кожата , убаво чисти ...
    За цената е супер

4. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    161
    Каде може да се најдат производите на ревокс?

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    5.201
    Во ДМ и на торба.мк

6. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    786
    Допаѓања:
    340
    Дали пред или после салицилна се нанесува и крема, или воопшто не се нанесува ништо? Некој пишувал да некој не , дека со нанесување на кремата се затвараат порите и киселината нема ефект .. ако може точно да одговори некок кој што навистина се разбира или некој кој што ја користел а имал добри резултати т.е му се средиле акните

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.092
    Крема се нанесува после салицилна киселина.
    Моја препорака: салицилна + хујалуронска киселина + крема стриктно навечер.

8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.207
    Допаѓања:
    181.297
    Веќе недела дена користам ниацинамид на Ревокс и засега убаво ми делува на лицето. Денес ја купив хијалуронската и just squaline (поим немам како се чита), па сакам и нив да ги воведам како дел од рутината за осетлива кожа. Е сега, за понатаму сакам да користам и салицилна за црнки и пори, азелаична и пептиди. Некој да ми каже како да ги користам сите овие серуми, на колку дена и по колку пати? Ниацинамид, хијалуронска, squaline, салицилна, азелаична и пептиди. Да не се премногу или...?

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    5.201
    Треба крема, но да почекаш прво неколку минути. Без крема ќе ја пресушиш кожата и само дополнително ќе се влоши состојбата.

На swwetyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    96.846
    За што конкретно ти требаат сите овие серуми Нарциске? Имаш проблем некаков со лицето или чисто за одржување?

11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.207
    Допаѓања:
    181.297
    За староС и осетливоС :D Имам преосетлива кожа, проширени пори, црнки на нос, whiteheads, понекогаш мрсна Т зона, црвенило и лишаи на лицето, почетни брчки... нема шо немам, а сето ова ми се прави на периоди. Почнав со ниацинамидот и на пусулчето од серумот препорачуваат хијалуронска, пептиди и squalene за осетлива кожа. Ама читав дека и азеаличната е добра за оние кои имаат розацеа. Салицилната за да ги средам црнките и порите.

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    5.201
    Ако воведеш се наеднаш само може да се исфрлиш и потоа да не знаеш од што. Затоа се вовдува се постепено. Црвенилото и лишаите може да ти се од дехидрирана кожа. Мој совет ти е ова:
    наутро миење на лицето со гел кој содржи салицилна киселина, потоа нијацинамид и врз тоа крема со спф.
    Навечер исто миење со сретството, потоа нијацинамид, крема со пептиди и на крај сквалин.
    Нема простор за повеќе работи, а и мислам дека нема да ти бидат потребни. Терај вака еден месец и види дали ќе имаш подобрување.

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.207
    Допаѓања:
    181.297
    Секако не планирав наеднаш, на две недели планирам да ги воведам. Наутро лице мијам само со вода, навечер со пена од Алверде и не сакам да ја сменам од причина што ја користам долго и досега не ми се направила никаква алергиска реакција, а склона сум кон тоа. Наутро ставам крема од Алверде со лимета и јаболко, а навечер мијам со пената, па ставам нијацинамид, па крема од Алверде ултра сензитив. Засега таа ми е рутината.

14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.218
    Допаѓања:
    18.326
    @Elence93 ти си поупатена.
    Користам еден месец нијацинамид и азелаична заради флеките.
    Одлично ми делуваат имам веќе видлив резултат (првиот видлив резултат ми беше после 14дена).
    Во меѓувреме престанав да дојам,а сега на флаер гледам Ретинол донеле во ДМ.
    Бидејќи и ретинолот се препорачува за флеки дали да го вметнам во рутина?
    Дали нешто од овие две треба да исфрлам за да го користам ретинолот?
    Дали има ограничување колку време се користат киселиниве или додека не ми се потрошат?
    И дали се користат за време на одмор (иако заради детето би оделе на плажа до 11-12 и после 17ч)
    Screenshot_20210603-233112_Facebook.jpg

15. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    17.166
    И го земав ретинолот од ревокс. Ставав навечер, ниацинамид, ретинол, па ноќен крем, првиот ден ок, вториот ден осетив пецкање, ама си помислив не е ништо страшно па така спиев. Сабајлето кога станав лицето ми беше иритирано, вцрвенето, па сега не се осмелувам да ставам пак. Може претерав со количината (мн е течен, лизга некако, па приставив уште неколку капки), може треба преку ден-два да ставам :?:

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    5.201
    Серумот и кремата на Ревокс содржат retinyl palmitate, што е доста послабо од ретинол, така што не верувам дека ќе забележиш некоја разлика. Инаку ретинолот може да се користи во комбинација со ниацинамид, прво оди ниацинамидот, па ретинолот. А азелаината не е препорачливо да се комбинира со ретинолот, освен ако азелаичната ја користиш наутро, а ретинолот пр со ниацинамидот навечер. Ако сакаш да внесеш ретинол, мој совет ти е да земеш 0.5 на Ординери плус Аха+бха. Ретинолот два пати неделни навечер, а аха+бха еднаш неделно навечер и таа вечер откако ќе го измиеш лицето ќе нанесеш само крема.

Number of conversion steps: Vitamin A esters like Retinyl palmitate have a three–step process (Retinyl palmitate->retinol), while retinol takes two steps to convert to retinoic acid (retino->retinaldehyde->retinoic acid). The drawn-out conversion process of Retinyl palmitate militates against its efficacy.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.324
    Допаѓања:
    113.976
    Ајде и јас да прашам. Лицево ми е ко овенато, кожата ми има изгубено свежина. Сега се вратив на Haushka и убаво делува ама флеки ми се имаат појавено. Инаку имам сува кожа, не е склона на црнки само малку на носот. Во живот сум немала акни. Дајте совет?

18. Sweetiie

Sweetiie Нов член

Се зачлени на:
    5 јуни 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    • Zdravo dali znae nekoj kako se korisat ovie serumi od revox sto gi ima sekade sega i dali se dobri za koristenje: NIACINAMIDE 10 % i HYALURONIC ACID 5%

19. MyQis

MyQis Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Dali vo DM vo Vero i Kapitol go ima Rosehip oil serumot?

20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.686
    Допаѓања:
    139.371
    Здраво девојки,
    Гледам ги фалите овие серуми, па сакав да прашам за совет.

Периодов ми е прњмногу мрсно лицето, поточно челото. Значи комбинирана кожа имам со црнки и премногу изразени пори. Имам пробани некои маски за лице, ама искрено не редовно. А и не видов некој ефект. Челото ми е толку мрсно што и шишките ми ги мрси
    . Порите пак, особено ми сметаат бидејќи сум пробала и прајмер и поскапа пудра, ама ефект не сум видела.

Сакав да ве прашам да ми предложите некој од овие серуми, со кои би можела да го потсредам лицето.
    Јас пред пола година купив Ревокс витамин Ц, ама од него уште повеќе ми беше мрсно во текот на денот и престанав да го користам