Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Revox серуми за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Kristi900, 3 мај 2020.

1. soffce

soffce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    214
    На цело лице, пред дс ставиш на лице нанеси позади уво или на рака кај вените(најтенка кај шо е кожата) види дали имаш некаква реакција лоша( црвенило и слично)..остави еден ден пола ден да видиш као ке реагира не го ставај одма на лице зошо знае да е проблематичен.Јас го користам секој ден, ама некој вика дека како почетник можеш и преку еден ден да го ставаш доколку имаш осетлива кожа или слично :)

На Pixi5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    328
    Фала многу:inlove:

На soffce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kahlua

Kahlua Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    328
    Доколку имаш салицилна во гелот за миење лице не е проблем да нанесеш салицилна како серум, бидејќи гелот се измива и не ти пенетрира долго време. Меѓутоа, би ти препорачала да ја користиш салицилната преку еден ден, а не секој ден, за да избегнеш прекумерна ексфолијација и сувост.

4. Smiley96

Smiley96 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    34
    Јас би препорачала на цело лице :) А во врска со тоа колку често треба да се користи најмногу зависи од тебе и твојата кожа. Ако немаш користено ниацинамид до сега, почни 2-3 пати неделно и постепено покачувај додека не стигнеш до секој ден. Можно е да имаш реакција, не сите кожи го сакаат ниацинамидот, пробај некое време и ако немаш лоши реакции слободно продолжи :D

5. Unicornus

Unicornus Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2019
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.268
    Морам да ја пофалам салицилната киселина :inlove: После 3-4 дена користење ми ги залечи сите активни акни што ги имав, лицето ми е многу помазно и меко :inlove:
    Од денес почнав и со ниацинамид во утринската рутина, па ќе пишам за ефекти врз флеките од акни.

На Squirrel, СуперДевојка, M.laDy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200
    Исто задоволна сум од салицилната киселина. Наизменично ги користам со ниацинамид и имам подобрување во однос на акните. Имам купено и Аха серум, но тој го оставив бидејќи ќе ми дојде премногу. Планирам го користам еднаш неделно кога нема да ставам ниту едно од овие.

На M.laDy и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  7. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    328
    Женски, во 3 дм продавници го нема нијацинамидот..а гледам ни на торба.мк го нема;( од каде го имате земено? Се надевам ке добијат во продавнициве наскоро..баш се решив да го користам

8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200
    Јас го земав од ДМ во Капитол.

9. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    20.957
    Јас вчера го најдов во ДМ Капиштец.

10. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.995
    Вчера ја пробам хијалуронската.

Најпрво ја користев оваа маска, 10тина минути. Потоа почекав 5 минути убаво да ми се осуши лицето. Потоа нанесов 5 капки од хијалуронската, ја размачкав низ цело лице. Почекав 10ина минути и нанесов од оваа крема. Се' супер, но утрово се будам, лицето ми горење, мислев имам температура. Поминати се 2 часа откако се разбудив, образите ми се се' уште жешки, розеви и со големи пори, како портокал. А никогаш не сум имала волку големи пори. Сега се мислам дали е од маската, дали е од хијалуронската или можеби е од двете како комбинација.

Што мислите?

11. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    Јас да го пофалам ниацинамидот. Го користам една недела и гледам видно ми се смалени и обелени флеките од сонце :inlove:

На Angy.S и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  12. lusii

lusii Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    1.885
    Препорачајте ми кој серум да го земам. Имам 24 години, нормална/комбинирана кожа, црнки на носот и брадата. Немам акни. Имам некое црвенило на образите, како капилари, секогаш ми е таква кожата тука. Под брадата имам некои многу мали тврди топчиња, нешто како milia, но не се многу видливи, само на допир се чувствуваат, како рапава ми е кожата тука. Се мислев за Витамин Ц или Ниацинамид. Кој повеќе би ми одговарал? Или предложете ми некој друг.

Ви благодарам однапред :l:

13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200
    Ти го препорачувам ниацинамидот. Побрзо се забележуваат резултати. Иако и со другиот нема да погрешиш. :)

На lusii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. angela.kostova

angela.kostova Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    199
    Хијалауронската киселина треба одма да се “заклучи“, одма по ставање треба да се нанесе некој оклузив или погуста крема за да не испрари киселината. Исто така ако нема доволно влага во околина киселината ќе ја извлече влагата од твојата кожа. Може и да ти е чиста негативна реакција, твојата кожа да не ја поднесува формулата.

На Semirr и MissChievous им се допаѓа ова.
  15. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Импресионирана сум од серумиве, а не сум ги ни пробала the ordinary.:D
    Ама знам не се крева фама за џабе. Инаку сега видов на www.torba.mk можат да се најдат и се 319денари, а плус и други производи имате.
    Само размислувам која комбинација да ја направам и дали vitamin C покрај тоа што ќе се користи навечер и со спф е паметен избор?
    Или подобро да одберам гликолна/салицилна за акни што искрено и не ми пречат бидејќи не се изразени до тој степен, ама не се откажувам ја, има стакло пак да го видам лицето. ]:)

16. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    20.957
    Вчера и завчера почнав да го употребувам ниацинамидот наутро па потоа spf и после тоа излегував. Јас на топло надвор секако црвенеам во образите ама вчера кога се вратив цело лице ми беше премногу црвено и ми гореше и многу долго време помина додека да ми се смири црвенилото и да ми "олади" лицето. Немав никаква реакција кога го тестирав во внатрешноста на лактот нити пак сум нафрлана на лицето. Можно е да е црвенилото од ниацинамидот предизвикано?

17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Za kolku godini e salicilnata? Imam 18

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200
    Можеш да ја користиш слободно. Ја има како состојка во повеќето производи наменети за акни и всушност за тоа и се користи.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lovelynne

Lovelynne Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    64
    Можно е, не одговара на сите кожи нијацинамид. Пробај да ставиш навечер на чиста и влажна кожа (после употреба на тоник). Ако ти се јави пак таква реакција батали го. :)

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    A kako ja koristite? koga vo denot i kolku?