Признавам кога грешам и можеш слободно да побараш во мои мислења, ако ти се троши време на тоа. Во твојот случај, само предложив да ја ставаш хијалуронската киселина после миењето на лице затоа што таа се става на влажна кожа, а после миењето на лице кожата веќе ти е влажна и е попрактично отколку да ставаш нијацинамид, па да ја влажниш кожата, па да ставаш хијалуронска киселина. Ако тебе ти е полесно да го правиш обратното, слободно прави го, само ти предложив нешто што сметав дека е полесно. Не ти одговорив тогаш, затоа што немаше што да се одговори, немаше никакво прашање, туку ме означи за да кажеш како тоа што сум ти го предложила не ти се погодило. Тоа не значи дека сум ти кажала грешна информација, ниту пак сум можела да претпоставам како ќе ти реагира кожата, како што не може никој, затоа што правилото за редослед на ставање на производите не е така строго како што се прикажува. Причината зошто те цитирав сега беше затоа што го кажа твоето мислење како правило за ретинолот како состојка, а реалноста е дека тоа мислење е базирано на еден или неколку производи со ретинол што си ги користела. Да зборувавме за конкретен производ со ретинол, ќе сфатам да ми кажеш дека не дозволувам да кажеш свое искуство, но ние зборуваме за општи негови придобивки, независно од производ. Затоа и ти го дадов примерот со јаболката.
Грешно си ме разбрала,јас го кажав поведена од моето искуство со него. Конкретно за состојка немам познавање и не можам да зборувам.
iskreno i jas mislam deka e poprakticno prvo healuronska na vlazno lice pa posle niacinamide, no isto taka i obratnata postapka dava dosta dobri rezultati taka da organizamot sam ke pokaze koja kombinacija e poefikasna
Знае ли некој каде е магацинот на torba.mk. На нивната страна пишува подигнување од магацин, но не видов адреса.
Mal osvrt i mislenje za salicinskata kiselina. Edno golemo DA ! Liceto ne mi e problematicno epten, no imav mali flekicki i crvenilo. So aktivno koristenje mozam da kazam deka liceto sega mi e i poveke odlicno! Epten sum zadovolna i toplo ja preporacuvam! Ja kupiv pred nekoe vreme, no ja koristev na 2 3 dena kako sto i e navedeno... Periodov pocnav da ja koristam sekoj den aktivno i primetiv deka liceto pocna da mi se mrsi epten mnogu sto duri i mi e nevoobicaeno, nz dali nekoj drug primetil takvo nesto... sega povtorno se vrakam na poretko koristenje pa ke vidime kako ke e....
Здраво ми треба мислење околу пакетов дали е во ред овие три да се употребат заедно имам повеќе бубулици отколку акни и доста отворени пори, а и масно лице посебно во т-зоната до сега се мијам само со бекутан и исто и крема користам таква па сакам да ги пробам овие дека доста ги фалат. А и ако некој знае како иде постапката за нивно користење.
Салицилната ја користам речиси година дена без престан и е одлична. Нијацинамидот го заменив со еден тонер на Q+A со нијацинамид, ама не сум баш воодушевен, ќе си се вратам пак на овој од Revox. Само би ти препорачал да не ги почнуваш сите три серуми наеднаш. Може некој од производите да не ти одговара, па така потешко ќе сфатиш во кој е проблемот.
Не е само за акни. Помага и за црнки, пори, црвенила, изедначување на тен... Има повеќе придобивки од салицилната. И јас немам проблем со акни, ама користам серум со салицилна киселина преку една вечер.
Ја користев јас пред една година и повеќе не бидејќи неам потреба,затоа и кажав да не ја користи ако нема потреба. Е сега за црвенила не можам да кажам бидејќи немав такво нешто. За пори повеќе од ниацинамид видов, ама нека се залади баш ќе ја вметнам пак да видам кои се другите придобивки.
Јас па обратно, од ниацинамид не видов многу ќар, а го користев долго време секојдневно. Побрз ефект ми даде салицилната киселина. Секако, секоја кожа е различна, различно реагира на исти продукти, што е нормално, не сме сите исти.
Сум користела и vishy крема таа зелената супер беше ама ем што ми е скапа и брзо се троши не планирам на секои 3 недели да давам толку пари, а имам користено и пена на балеа за миење лице така да други средства не ми се испробани и не би сакала да експериментирам многу посебно не тие со многу алкохол и хемикалии ако знаеш некои препорачај ми фала ти
Мене најпогодени ми се овој гел и оваа крема. Кремата е 75 мл така што ќе ти трае долго, 550 ден е во Анифарм, а гелот е околу 150 ден.
Како што пишала и @Elence93 гелот на Балеа е одличен. Дури и кремот од истата линија ultra sensitive е супер, ја хидрира кожата, не ја масти дополнително, многу убаво се впива.
Ако сакаш нешто поприродно тогаш на Натура Сиберика да земеш. Гелот за миење лице од зелената колекција на Береза Сиберика (мислам дека имаше гел), и гел крем за лице од истата линија.