Здраво, дали некој го користел серумот со Azelaic Acid 10% од Ревокс? Дали е ефикасен и дали може да се користи на прилично млада кожа? Ве молам за искуства.
Прв пат на Јутуб гледам некој да ги спомнува Ревокс, па си реков можеби ќе му користи на некој. @QueenCleopatra првиот продукт за кој зборува е баш Azelaic acid.
Здраво Јас би замолила за совет/препорака Јас имам комбинирана кожа со акни кои сега се поретки(по некоја за време на циклусот) ама доста црнки кои никако не можам да ги средам. До сега што имам користено најдобар ефект имам од Effeclar од La Rosche. Долго време користев Скинорен(не знам дали нешто многу ми помогна) па се префрлив на Сона на која што направив алергиска реакција. Сега сакам да се обидам со некој од серумиве да видам дали ке има подобар ефект ама ми е страв да ризикувам некако. Што мислите која опција ми е најдобра?
Салицилна киселина и маска од зелена глина. Кај нас мислам дека од Виталиа има зелена глина. До два пати неделно можеш да ја употребуваш маската.
Дали можам да ги користам само нив на пр утро/вечер на чисто лице или мора со крема да ги комбинирам?
Освен салицилна, може ли препорака за некоја друга киселина за ситни акни и црнки? Ја користам салицилната, ама не гледам некоја промена искрено, ако не ги стиснам сама акните не ми поминуваат, некогаш после и на исто место излегуваат, и покрај тоа што ставам и нови ми излегуваат, почнаа и на врат кај што никогаш порано сум немала... Ќе ја земам АХА 30, таа ми ги сушеше тие на брадата и над градите, ама за лицето не ми беше најефективна. Читнав за lactic и glycolic ама не сум сигурна која е подобра.
@buba4e89 Овој пат неколку недели, ама минатиот пат подолго ја користев и пак беше истото. Се размислував glycolic да ја земам..
Штом така, одлична замена се и двете. Јас читав добри критики и за лактик и за гликолик. Повеќето се за лактик како показател против потешки проблеми со акни.
Јас би ти препорачала лактик, бидејќи е помалку агресивна а дава резултати со секојдневно користење. Можеш да земеш и spot treatmant како тој на Афродита кој ќе го ставаш само на акните.
Девојки здраво би ве замолила за помош. За прв пат си купив серум(досега немам користено) но не знам пред кој производ се користи но и после него што се става. Ако не ви е проблем да ми објасните нормална кожа имам со масна Т зона ама не којзнае колку, во принцип имам чисто лице. Ќе ја тагнам и @Biodevojka за помош Еве го серумот
Ова е од страната на Ревокс Directions for use: 1) Clean your face and apply the serum. 2) Distribute gently and evenly spread the serum and leave to absorb. 3) Enjoy skin comfort. https://www.revoxb77.com/collections/japanese-ritual/products/copia-de-tonic
Драга серумот обично се користи после миење на лицето, пред кремот. Е сега ова може дас варира од типот и намената на серумот и индикациите на самата фирма, ама генерално прво се мие лицето, па потоа следи серум и откако убаво ќе се впие крем. Поздрав.
Од сабајлево почнав да нанесувам пептиди - серум од Revox. Како што успеав да сфатам, се нанесува само наутро, така? Не смее да се меша во ист ден со витамин ц, така? Ај ако може некој/а од вас да ме упати... Користам и: салицила киселина, ниацинамид, масла некои (како серум пакувани исто на REVOX) . Што од ова смеам, а што не смеам да комбинирам? И дали тоа да гледам да не биде во текот на еден ден, или воопшто периодот додека користам едно не смеам и друго? Фала.
дали ја користел некој кремава и дали е добра за откако ќе ставам ниамицинамид па од нејзе да ставам илинесмеам така да ја комбинирам затоа штосамо преку ден ставам ниамицинамид и крема па сакав да сменам за сосем друга крема па се одлучив за оваа. Совет?