Дали можеш да ми кажеш каква е и од каде да ја купам и која цена е, и јас го имам истиот проблем со акни околу устата :/
Здраво. Ме интересира дали азелаичната киселина се користи секој ден? Јас започнав да ја користам секоја вечер после чистење на лице. Ја користам веќе 10 дена и ми се појавија акни кои на допир се болни. Дали грешам во користењето или едноставно не ми одговара? Инаку вечерната рутина ми е: 1.All clean balm od heimish 2.White clay foam od heimish 3.Aзелаична киселина и после 10-15 мин 4. Крем Утринска: 1 и 2 3.Витамин Ц серум 4.Крем со 50 - ка фактор.
Мислам дека е Суспензија од ревокс. https://www.torba.mk/revox-just-azelaic-acid-suspension-10-30ml?search=Azelaic acid
Суспензија е. Мојата е во крем. Пробај секој втор ден нанесувај некое време види како ќе реагира кожата. Наутро можеш и само со едно од тие за миење лице, навечер е побитно двојно чистење.
Здраво. Имам потреба од совет за ревокс. Имам комбинирана кожа , акни на грбот поткожни предизвикани од дигестивниот систем, ми се отстранија повеќето што ги имав од порано со избегнување на мрсна калорична храна што ја јадев претходно и ми го предизвика ова. Ама останаа на грбот поголеми акни во форма на зрно. Спојлер еве како изгледаат. Дали и колку ќе може да ми помогне некој од овие производи. Според мене претпоставувам дека ќе ми одговара тој со сијалуронска со киселина 2%. Како можам ова да го негувам за да исчезне ?
Акни се поткожни. Флеки имам малку на некој дел. И не ми се отстрануваат и покрај тоа што избегнувам мрсна храна.
Пробај со салицилна, да видиш дали ќе излезе врвче да ги стиснеш, или да се повлечат. Ако не, сум гледал хируршки ги чистат ваквите. @buba4e89, Revox ко што знам немаат црвен пилинг?
Знам дека ќе е морално хируршки само , ама како што гледам помагаат и некои други начини си викам да проверам со тоа што ќе го има затоа што подобар начин ми е, повеќе ми одговара мене. Ако е крајно решение да се отстранат хируршки океј тогаш не ќе барам ништо друго.
Ја користев салицилната киселина, но за жал имав контраефект. Знам дека за ретинол и салицилна треба да се чекаат 8 недели за да почне да дејствува, а сепак по 2ипол месеци користење, целосно ја отфрлив. Можеби беше многу силна за мојата кожа - не знам, ама знам дека и денес не можам да си го средам лицето. (претходно немав проблем со акни, туку сакав само црнките на носот и на челото да ги исчистам)
А дали ако го користам ова ќе можам да користам и други средства истовремено или само ова и ништо друго? И како да ја користам салицилната, пред туширање или после?
На вакви акни никако киселини и пилинзи. Секој дерматолог ќе ти го каже тоа. Бидејќи е на грб ќр си земам за право да ти кажам да си купиш Далацин Ц од Виола околу 450, 500 денари е и ќе го ставаш неколку пати на ден на чидта кожа. Да го имаш 24 часа постојано. Потоа кога ќе се намалат можеш да го ставаш од време на време. Не знам зошто мислиш дека треба хируршки да се отстранат ако се акни?