Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Revox серуми за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Kristi900, 3 мај 2020.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    AHA пилингот се измива.
    За салицилната на Ревокс мене ок ми беше, за другите не знам не сум ги користела.

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    81.199
    Можно е гликолната на Ревокс да беше со поголем процент, а ако добро се сеќавам, ќе да беше 20% (а тоа е навистина многу) па затоа да има потреба да се измива. Не сум го користела никогаш нивниов серум, ама знам дека се работеше доста јак % и тоа лично не ми одговара. Ако сакаш нешто што не се измива види го тоникот со гликолна киселина од Ревокс. Tој не се измива и супер е, со 7%.

Меѓутоа, ако сакаш ексфолијаторот да е баш серум и истиот да биде нешто подостапно кај нас, тогаш од Ревокс би можела да земеш lactic acid. И тој серум е доста солиден во однос на подобрувањето на текстурата на лицето.

На simoncelicius, crazylady и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  3. Crvena jabuka11

Crvena jabuka11 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    46
    Moeto iskustvo so revox salicilnata me isfrli strasno mnogu so toa sto imav odlicna krema hidratantna i ne go stavav segde tuku samo na t zonata bidejki tamu mi e povekje mrsna, ova bese use pred godina ili dve .
    Ednostavno salicilnata ne znaci deka e za sekoj vo serumska varijanta bidejki sekogas e vo pogolem procent zatoa i e vo serum da e pokocentrirano, ama naprimer vo toner mi odgovara za 2-3 x pati nedelno na taa zona

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Сацилната киселина е за акни, ако ти треба да го намалиш себумот треба да ставаш креми со лесна текстура. Ниацинамидот би рекла е за намалување на себумот, но и добар гел исто така.

На Crvena jabuka11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Crvena jabuka11

Crvena jabuka11 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    46
    se soglasuvam jas imam akni ama nekako uste tolku mi prai da se isfrlam radi toa sto imam senzitivna koza i ne moze da trpi kiselini seuste mnogu mi e problematicna ama poleka poleka ja sreduvam ama fala tii

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Здраво девојки,
    веќе 8 месеци? непрекинато го користам ниацинамидот од Revox бидејќи ми го исчисти цело лице од акни.
    На почетокот го користев со Витамин Ц, ставав ниацинамид навечер, а витамин Ц наутро и кожата ми беше супер.
    Потоа се решив да го сменам серумот со витамин Ц и наместо тоа зедов лактатна киселина и ги комбинирав со ниацинамидот по препорака на Revox - ниацинамид наутро а лактатна киселина навечер. Секогаш пред излегување си користев и фактор 50 исто на Revox.

Проблемот е што акните ми се вратија. Имав мазно и убаво лице а сега не само акни туку на Т зоната имам и некои ситни црнки што ги немав порано.

Прашањето ми е, според вас која би била причината за тоа? Дали е до лактатната киселина или тоа што порано го користев ниацинамидот навечер, а сега наутро, или можеби треба да си изберам други серуми против акни, да паузирам со ниацинамидот, а лактатната воопшто да не одговара на моето лице?

Што би ми препорачале да користам за пак да си го исчистам лицето?

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Најверојатно си го пресушила лицето.
    Може да е лактидот проблем, ама може и да е ниацинамидот. За Витамин Ц не верувам.

Исфрли ги двата продукта, врати го витамин Ц и земи си салицилна и хијалуронска киселина.

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Terramr

Terramr Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    21
    Zenski da ve prasam imam hormonski akni.. od niv mnogu fleki dupcinja mi ostanuvat poshto nekogas gi cepkam..ednata strana mi e cela so dupki zemav od revox vitamin c i Hyaluronic Acid and Aloeod garnier no ne mi pomagaat se mislam da zemam REVOX JUST AHA ACIDS 30% ili REVOX JUST SALICYLIC ACID

9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.699
    Допаѓања:
    174.757
    Може предлог за хидрирачки серум со богата формула за секојдневно користење?

И спф крема што не го светнува лицето.

На Ginger^ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Еucerin 50 или La Roche Posay, по препорака од @koritsaki . Имам комбинирана кон нормална кожа, топ се

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cinderella7

cinderella7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    1.603
    Како го користеше ниацинамидот?

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ниацинамидот се користи наутро и навечер, но повеќето го користат наутро. После гелот/пената за лице.

13. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    442
    Дали сте задоволни од витамин Ц серумот на Ривокс? Користам навечер ниацинамид и сакам преку ден да вметнам и витамин Ц

14. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Па јас не приметив некоја разлика, ако ти е за избледување флеки мене лактатната киселина на Revox повеќе ми помогна.

Дали вие што имате лице склоно кон акни навечер после нанесување серум користите некоја крема? Ми е страв да не ми го исфрли лицето а сакам да ставам некоја хидратантна.

На idktbh му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ако ти е комбинирана кожата на So bio etic light кремата ќе ти одговара.

16. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    312
    Zdravo buba4e89 ako moze da mi preporacas serumi za lice na revox ili balea da ne se mnogu skapi za suva i mlad koza

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Од ревокс можеш хијалуронска да земеш, а од друг бренд пример true alchemy/bereza siberica витамин Ц. Или едното или другото,а и еден тоник. Тој на моса youth defence. Овој навечер или преку ден. 1530F2E1-D0FE-4058-AEB8-30B1497D361B.jpeg

На jagotka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    181
    Девојки дали на Revox се добри серумите? И на Еlixy какви се дали знае некој, дали има пробано? Или предлог за подобри?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Добри се, ама на Ординери се подобри.

20. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на: