Сакам да земам серум кој би ми помогнал со флеки од акни. Имам мрсна кожа, со изразени пори. Што би ми препорачале?
Салицилна или Ниацинамид . Тие ти се о за флеќи и за пори и црнки. Е сега салицилната е појака и е киселина не може секој да ја трпи ( јас не јс поднесува мојава кожа. Додека ниацинамидот е витамин е нежен но многу ефективен и помага многу исто така .
Ќе додадам и витамин Ц ама ќе треба многу трпение. Самостојното нанесување на ниацинамид може да ти ја нафрли кожата потребно ќе ти биде хидратација хијалуронска.
Тука ќе продолжиме ова е соодветна тема. Хијалуронска и да земеш салицилна секако ќе ти треба за да му дадеш хидратација оти и двата серума знаат да ја пресушат кожата. Салицилната колку што е за акни толку е и за пори и црнки но ќе мораш да бидеш трпелива резултати после месец два. А можеш да си земеш и цинк на q+a брендот место салицилна и да го вметнеш во ноќната рутина пример.
Минатата недела земав ниацинамид,за намалување пори најмногу. Тој ми го препорачаа. Некој совет што да купам друго за превенција од акни,за дополнително намалување пори и црнки? И дали има некој редослед за користење кога станува збор за повеќе сериму? Ваљда не се ставаат еден врз друг?
И ти помага ли ниацинамидот? Јас сакам следно да ја зеам сацилинската ( незнам како се пише) киселина, некои и таа ја препорачуваат за пори...
Се мешаат да. Можеш неколкупати неделно да користиш и салицилна киселина. Јас таа на Revox ја ставав трипати неделно. Воопшто не е иритирачка и не ја суши кожата. Мене најнов фаворит на Revox ми е млечната киселина. Секоја вечер ја ставам без проблем и кожата ми е многу подобрена откако ја користам.
Па не знам искрено….океј е, ама не гледам некои вау резултати. Прв пат зимам вакви работи,нилогаш не сум користела Ахаа значи завршувам со еден серум и одма ставам друг? Ниацинамидот го користам секое утро,ваљда сум ок
Искрено, големината на порите ништо не може да ја смени. Ако сакаш да ги замаскираш без шминка, нешто што имам гледано, а немам лично искуство со нив, се есенции. Нешто ко погуст тонер е тоа, знам во Coslovemetics имаше. Имаат огромна улога во glass skin затоа и се толку популарни во Кореа. https://coslovemetics.mk/product-category/nega/category-4-nega/ Салицилната е препорачливо навечер да се става, иако јас мислам дека нема врска со оглед на тоа што веќе е докажано дека не е фотосензитивна.
Те измачив, фала ти најмногу. Јас и немам некои пори огримни,акни пак ич. Сакам и тие поеи што ги имам дс ги поднамалам и превентивно нешто да ставам против акни. Шминка не ни користам нешто редовно
Здраво Јас имам комбунирана кожа со флеки од акни и изразени пори со црнки. Купив витамин Ц и се мислам за ниацинамид. Може да ми кажете како се користат овие серуми и дали треба да купам и Хијалурон. Фалаа
Дали го имате сретнато ниацинамид серумот во последно време? Го побарав на неколку места, ги има речиси сите останати освен ниацинамид.
Јас почнав да го користам ниацинамид, изгледа концентрацијата 10% ми е премногу затоа што почнаа да ми излегуваат акнички чим го ставам. :/ Овака не ме пече и ги намалува порите, ама акните безвезе..
Знам некои луѓе им пишуваат на дм на инста / фејсбоок ги прашуваат за некој производ дали го имс на одредени места или точно на некоја локација можеш да си ја пробаш среќата.. Јас кога почнав дс користам ниацинамид 10% ( од друга фирма ) само малце ме сушеше на некои места и го средив тоа но, нема никаква причина или зашто би те исфрлило со акни освен ако некоја состојка внатре или парфем масло можеби те исфрла. Провери си го составот на серумот или прекини го ако ти е прикрсј и види дали ќе се повлечат акните и тоа што те иритира.
Zdravo, da prasam, koristam navecer niacinamid i sakam da dodadam salicilna kiselina, pa po koj redosled da gi stavam, inace imam dosta luzni od akni i aktivni akni.
Nekoj iskustvo so kremite Fleurance od Zegin i za koj tip na kozha se, a i ovie Gerovital.... Iskustva?