Девојки, денес бев до Дм и приметив дека имаат нов ретинол тоник на Revox па ме интересира дали го има некој пробано да пише дали вреди да се купи
Прашање за тие што ја имаат користено хијалуронската киселина на ревокс. Дали е нормално да биде погуста и леплива? Или мојава расипана ја купив.
Здраво драга јас ја немам користено, меѓутоа со оглед на тоа што изработувам козметика може да ти појаснам зошто. Најнапред, доколку производот не сменил боја или мирис е ок, во спротивно доколку мириса лошо или има чудна боја е расипан. Ова е декларацијата Ingredients Water / Aqua, Sodium Hyaluronate, Propylene Glycol, Provitamin B5 / Panthenol, Xanthan Gum, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Phenoxyethanol, Disodium EDTA Овде проблемот е во Xanthan Gum. Со оглед на тоа што јас самата правам серуми доколку по грешка ми падне повеќе Xanthan Gum производот автоматски е погуст и полеплив. Xanthan Gum е состојка во прав која се користи како згуснувач во козметичките производи (креми, серуми итн). Во овој тип на водени производи дава гел структура. Најдобро е доколку се раствори во глицерин и на тој начин се внесе во формулата. Директно во водата (во производот) побавно се раствора и понекогаш дава погрешна слика дека не е доволно и треба да ставиш повеќе а веќе следниот ден производот повеќе ќе се згусне и на допир е леплив. Со оглед на тоа што во формулава нема глицерин, претпоставувам дека го раствориле директно во вода и тоа во поголема количина. За било што слободно пиши Поздрав