Revox серуми за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Kristi900, 3 мај 2020.

1. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.846
    Допаѓања:
    14.873
    Јас сега гледам дека прашањето е во темата за Revox...

Искрено не сум баш фан на Revox, можеби сум малку скептична и поради тоа што е бугарски бренд Како и да е, азелаичната им е океј опција бидејќи нема парфем и алкохол. За ниацинамидот би била повнимателна, концентрацијата е прилично висока за старт, особено за кожа со розацеа, а има и isopropyl myristate, што кај некои може да затне пори.
    Јас на почеток користев еден корејски ниацинамид што веќе не се произведува, ама добра алтернатива е Beauty of Joseon Glow Serum Propolis + Niacinamid со 2% ниацинамид. Кога ќе ти се стабилизира кожата, можеш и на повисока концентрација.

Кај мене азелаичната направи најголема разлика, па искрено неа би ја ставила како приоритет. Прво користев Nacomi 5%, а сега ANUA 10%. И сквалан многу убаво ми делува за смирување и хидратација, моментално го користам S.Nature Aqua Squalane Serum.

Ти нафрлав многу информации, ама долго време се замарам со розацеа и имам пробано разни работи. Не викам дека Bioderma не е добра, и јас почнав со неа. Само со време почнав полека да експериментирам со други производи (дури и ретинол, ама тоа дефинитивно не би ти го препорачала сега). Во оваа фаза најбитно ти е едноставна рутина што ќе ја смири кожата.
    И внимавај со шминката, избегавај пудри со алкохол или ако можеш скроз прескокни пудра и користи tinted SPF.
    Јас за почеток би ги задржала Bioderma + азелаична од Nacomi како понежна или ANUА.

На Classy Flare му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Classy Flare

Classy Flare Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    63

Ти благодарам многу ова ми даде малку утеха ќе ја вклучам Nacomi 5% само нз дали утро или вечер да ја ставам

3. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.846
    Допаѓања:
    14.873
    Сеедно, најбитно е како прво конзистентност (за почеток 3 пати неделно е доволно) и второ наутро обавезно спф.
    Се насевам ќе имаш успех, знам колку е мачна розацеата.