Исто тоа гинекологот ми го рече така да вика и да нема подобро е да се прими зошто недај боже понатака да има компликации..
Феминки. Сепак ја примив и не е толку важно да се има мислење од Трансфузиолог. Само да се има потрвда за која група си,потврда можеш и од гинеколог рачно напишано и така предаваш о чекаш за 4 недели рефундација. Што е до инекцијата 15 мин болка во бутот. И трнеење
Секако. Ги приложив и рекоа доста е да се има во обзир дека се примила инекцијата. И дека имам потврда од гинеколог.
Девојки може ли да ми кажете како оди процедурава за инекцијава, зошто мојот матичен ми рече дека само во Скопје во гак била бедплатна? Дали морам таму да ја примам за да ми ги вратат парите или може било каде?
Било каде можеш да се боцнеш. Сама ја купуваш и со мислење од трансфузиолог ќе рефиндираш пари од фзо.
Извинете да ве прашам, денес гинекологот ми даде упут за инекцијата и ми рече на гинекологоја ке ми ја пуштеле не треба јас да ја купувам и бесплатна била таму. Дали сте запознаени со ова зошто гледам сите си ја купувате сами па после ви рефиндираат пари? Од Охрид сум иначе
Девојчиња,правев кумсов зашо сум негативна крвна група. Кумсовиот ми искочи негативен,антитеча позотивни.Некој со слично искуство?Што во ваква ситуација?
Zdravo zenski .ova so Rh fak. Mn mn ne mi e jasno pa sakam da si prasam pred 4 dena imav spontan abortus i mi zimaa krf za da vidat koj rh sum. Ispadna deka sum pozitiven i mi rrkoa ne treba da primam nekakva si inekcija so trebalo da se primi za rok od 72 h ako sum bila neg. No dali imam vrska samo jas ili i soprugot bidejki mene nikoj ne me prasa koja gr e on samo mi rekoa poz. Si ne treba inekcija a tuka citam sporeduvate vasa grupa so gr.na mazite. Malce me bunat helppp
Fala ti mnoguu use edno prasanje. Osven vo drzavna kade mozam na dr mesto da me bocnat za krvna gr. Nz zostto no ic ne veruvam na rez. Vo drzavna pa se plasam i toa da ne mi e slucajno pogresno .
Мислеш за одредување на крвна група или...? Можеш во секоја приватна лабораторија, вклучувајќи ја и лабораторијата во Систина.